Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

Repceméz hatásai

„Vonzóak az ajánlatok, különleges mézfajták kaphatóak, megbízható forrásból. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok, a minőség kiváló. Mindenkinek jószívvel ajánlom a Mézbarlangot. Mindig jótanáccsal szolgál, segítőkész és kedves az ügyfélszolgálat (és a  vezető mézkedvelő). A postai és a futárszolgálat is remekül funkcionál. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok. Kiválóak. Számomra előnyös, hogy neten tájékozódom, rendelek, fizetek és a termék megérkezik. A weboldal semmi kivánnivalót nem hagy maga után.” (Kamecker Beáta, Annavölgy)

Repceméz (krémméz) legfőbb gyógyhatásai:

  • gyomorsav túltengés ellen
  • fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő
  • szervezeterősítő
  • vérszegénység ellen

Ha szeretnél többet tudni egyéb mézek lehetséges hatásairól, akkor...

 
(Természetesen adataidat nem adjuk ki senki másnak és feliratkozásod bármelyik emailünkben egy kattintással törölheted!)

Repceméz lelőhelyek


repceméz lelőhely    Magyarország egész területén folyik repcetermelés, tehát sok repceméznek
    való méhlegelő van.  Legeredményesebben a Dunántúl déli és nyugati 
    megyéiben foglalkoznak vele. Ebben a régióban  a méhészek 72-60
    százaléka vándorol repcére, míg ugyanez az érték országosan 32%.

    Az olajrepce vetésterülete évek óta 30.000 hektár felett van, melynek
    jelentősége a "biodízel" - program miatt még fokozódhat. Hektáronkénti 
    mézhozama 100-200 kilogramm között ingadozhat. Szemet  
   gyönyörködtető tavasszal a virágba borult szép sárga repce virágtenger,
  az első tömeges  nektárt adó kultúrnövény.

Mitől krémméz a repceméz?

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják

krémméznek. Könnyen kenhető.

repceméz (krémméz) színe: krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.


A repceméz (gyógy)hatásai összefoglalva:

A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. A repceméz további hatásai:  erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávébe, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze szinte a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztóink a repcemézet elsősorban olcsóságát értékelik, de éppen ez az oka, hogy a méhészek nem mindig tartják meg tisztán, hanem összecsapják a vegyes virágmézzel.

Próbáld ki a tiszta repcemézet (krémmézet), akár kávéba, akár gyomorsav ellen, akár sütésre! Ha eddig még nem tette....

Ha idáig eljutottál és szeretnéd megismerni sok-sok méz hatását is, akkor (ha még nem tetted)  kérd ingyenes táblázatunkat!

blog comments powered by Disqus