Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

100% illóolaj keverékek

Illóolajokat már az ókori egyiptomiak is használtak, ezeket gyantából, fakéregből, gumiból és különböző virágok szirmaiból vonták ki, szertartásokra és gyógyszerként is használták. Az illatok hasznosításával talákozhatunk még az indiai és a kínai kultúrában is, ezt ma már hivatalos megnevezéssel aromaterápiának emlegetjük. Ez az egyre népszerűbb természetes gyógymód napjainkban a reneszánszát éli.

A titka az, hogy a különböző alapanyagból származó illóolajok a belégzés útján, valamint a bőrön keresztül fejtik ki jótékony hatásukat. Egy egészséges embernél ez a felszívódási idő 2-6 órát vesz igénybe, míg egy legyengült szervezetnek ennél legalább kétszer ennyi idő szükséges. Különböző panaszokat enyhítenek az illóolajok használatáva, mint például a stressz tünetei, migrén, fejfájás, bőrproblémák és a szorongás.

Viszont ügyelnünk kell a körültekintő használatára! Allergiás reakciókat válthat ki, ha töményen a bőrre csepegtetjük, így a higított használata javasolt.
Tegyünk pár cseppet a párologtatóba, fürdővizünkbe, inhaláló vízbe.