Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0

Étkezési sók

A só

Az emberi szervezet fontos alkotóeleme a só (testünk 6% -át teszi ki), hiszen a vérünkben, a könnyben, valamint a magzatvízben is megtalálható 1%-os sóoldat formájában. A szükséges sóbevitel 0,2 gramm naponta, sokan képesek ennek a 100-szorosát is (vagy ennél többet) fogyasztani, ami a gyorséttermek gyakori látogatásának köszönhető. A szükségesnél több sót szervezetünk a bizonyos hidratizásiós folyamattal próbálja semlegesíteni, úgy, hogy a sejtjeinkből vizet von ki. Ennek következtében a dehidratált sejtjeink elhalnak. Viszont egy bizonyos mennyiségen felül már erre nem képes, így a sók lerakódnak az ízületeinkben, amelynek követleztében kialakulnak a különböző ízületi gyulladások, reumás megbetegedések, köszvény, valamint a vese- és epekő képződések. Elősegíti a daganatos megbetegedések kialakulását, károsítja a hajszálerek működését.

Szinte minden háztartásban megtalálható a normál konyhasó. Ez olyan finomítási, tisztítási folyamatokon megy keresztül, amely megváltoztatja az anyag szerkezetét. A sót fehérítik, csak hogy a vásárlók szemének "szebb legyen", tartósítószert és segédanyagokat is tartalmaz, mint például az alumínium-hidroxidot. Az alumínium rengeteg tartós élelmiszer alkotóanyaga (itt nem csak a csomagolt ételekre kell gondolni, hanem a dobozos üdítőkre is), a feldolgozott konyhasókban pedig ennek az arányát túl magasnak ítélik a szakemberek. Az Egyesült Államok kutatói szerint a túlzott alumíniumfogyasztás rendkívüli módon közrejátszik a növekvő Alzheimer-kór megbetegedésekben.

Rendezés: