Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

Juharszirup

Juharszirup

  Észak-Amerikában fedezték fel a juharfa
  édes nedvét, amit azóta is használnak
  édesítésre. A juharszirup egy értékes
  természetes édesítőszer. Aminosavakat,
  vitaminokat (P, B2, B5, folsav , B6,
  Biotin,  A), valamint ásványi anyagokat
  tartalmaz.

  A juharszirup osztályzása A-tól (ez a leg-
  világosabb) D-ig (ez a legsötétebb)
  terjed. Minél sötétebb a juharszirup
  színe, annál erőteljesebb az íze és
  annál több benne az ásványi anyag és a vitamin. A sötétebb szirupban magasabb az úgynevezett invert cukor aránya, ami lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. Minél magasabb az invertcukor, annál nehezebben kristályosodik. A sötét juharszirupok még sütéskor is folyékonyak maradnak. Egyébként bárhol használhatjuk a juharszirupot: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.

A juharszirup  kevésbé is terheli a szervezetet, mint a cukor. A tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, ami már az alacsony tartományba tartozik.

Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a gyermekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.

Rendezés: