Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

Kókuszcukor

Mi az a KÓKUSZCUKOR?

  A kókuszcukor (másként pálmacukor)
  kókuszvirág nektárjából készült hagyomá-
  nyos cukor, természetes édesítőszer.

  A kelet-ázsiai népek által már 5000 éve
  fogyasztott kókuszcukorra csak nemrég
  irányul Európa kitüntetett figyelme.

  Feldolgozása a többezer év alatt mit
  sem változott. A kókuszpálma kinyílatlan

torzsavirágzatokat betakarítják, majd vágást ejtenek rajtuk, amiből édes nedv kezd kifolyni. Ezt az édes lét többnyire bambusztárolókba gyűjtik, majd hatalmas wokszerű edényekben kíméletes hőfokon szárítják (lásd képen). Ez a hagyományos módszer biztosítja, hogy a benne lévő értékes ásványok, vitaminok és aminósavak döntő többsége megmaradjon.

A kókuszcukornak magas a kálium-, magnézium-, cink- és vas-tartalma, a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminok természetes forrása. Emellett 16 féle aminosavat tartalmaz. A kókusz(pálma)cukor 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen természetes édesítőszer, ami nem tartalmaz tartósítószert és szinte pH semleges. Használható kávék, teák, torták, sütemények és egyéb édességek ízesítéséhez, miközben javítja az emésztést.

A termék alacsony Glikémiás indexel rendelkezik (GI=35, a mézé 55, a cukoré 68), ezért a szervezetben lassan szívódik fel. nincs vércukorszint növekedés.
Ez jó a cukorbetegeknek, a túlsúlyosoknak, a fogyókúrázóknak, vagy akik csak egyszerűen csökkentett kalóriatartalmú egészséges édesítőszerre tartanak igényt.

A kókusz-cukorral a hagyományos kristálycukor teljes egészében kiváltható, fogyasztható közvetlenül édesítőként, használható sütéshez, főzéshez egyaránt. Íze és illata karamell-szerű. Érdekessége, hogy lehet karamellizálni is, ellentétben a xilittel és a sztíviával! Édesítőereje közel azonos a cukoréval.

Rendezés: