Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0

Nyírfacukor-Xilit-Xukor

A nyírfacukor (xilit, xilitol, xukor)

A köznyelven nyírfacukorként nevezett xilol a xilitol cukoralkohol magyar neve.Az 1800-as évek elején nyírfából vonták ki először, ezért nevezik nyírfacukornak. Ma már különböző keményfákból és kukoricából vonják ki a nyírfacukrot. Ez a cukoralkohol (xylitol) megtalálható természetes formában a zöldségekben és gyümölcsökben is, sőt az ember mája is előállítja a szénhidrátok átalakításakor kis mennyiségben.

Elsőként nyilvánították Európában egészséges édeszítőszerként!

A nyírfacukor előnyei:
-  Nem hízunk el tőle, kalóriatartalma 40%-kal, szénhidráttartalma 70%-kal alacsonyabb (240 kal/100 g) a cukorénál. Jóllakottság érzést kelt, csökkenti/késlelteti az éhségérzetet, fogyni akaróknak alternatíva.
-  glikémiás indexe alacsony (7) és lassan szívódik fel, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják
-  természetes alternatíva a cukorfogyasztást csökkenteni vagy elhagyni szándékozóknak
-  A fogak nem romlanak tőle,  a szájban található fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodását gátolja
-  A candida diétát folytatóknak sem kell lemondaniuk az édes ízről, mert nem táplálja a candida gombát
-  lehet vele sütni-főzni (kivéve élesztős kelt tésztákhoz), jó befőzéshez, hideg-meleg italokhoz
-  paleolit étrendet követők is használhatják

Rendezés: