Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0

Lépesmézek

A lépesméz igazi csemege!

Lépes méz: ez a méz megjelenésének természetes formája! Ilyen formában fogyasztották döntő többségében egészen a XX. századig.  A méhek által épített méhviasz sejtekbe bezárt méz fehér méhviasszal lefedve: ez a lépesméz. Ez a lépekbe zárt méz (lépes-méz) egy beavatkozástól mentes, teljesen natúr méz. Főként akácmézból készítik (készíttetik a méhekkel) a méhészek, mert így sokáig folyékony marad a méz és akácvirág illata is sokáig megmarad. 

A lépesmézet meg lehet vásárolni mézben tárolva (lépszelet mézben), vagy natúr szeletként csomagolva.

Fogyasztása: kicsi darabot levágva a lépesmézből szánkba vesszük, a lépsejtekből kiszopogatjuk a mézet. A méhviaszt addig rághatod, amíg jólesik. ha már nincs íze, el is dobhatod, de akár kisebb darabokban, akár egészben le is nyelheted.

Sokat nem tudsz belőle fogyasztani, legfeljebb 40-50 g-ot, mert (mint a méz általában) gyorsan megtelít! Szopogass lépesmézet az őszi-téli estéken! Jótékony hatását a méhviaszban lévő virágpor és propolisz maradványok fokozzák.

A légzőszervi megbetegedések kezelésénél (orrdugulás, homloküreggyulladás, szénaláz, stb.) a lépesméz kiváló szolgálatot tesz, mert fogyasztásának hatására kinyílnak arckoponyánk hurutoktól elzárt melléküregei.

Rendezés:
1.800 Ft


Napi egy diónyi esténként!  
- Mindenképp válassz súlyt a képre kattintás után!! 

- Minden súlyból csak 1db van!!
- Kérjük, ha 1-nél többet szeretnél rendelni, tegyél a kosárba KÜLÖN-KÜLÖN minden súlyt! 

- Ha több mennyiséget szeretnél mint ahány választható, kérjük írj emailt!

Raktáron
2.890 Ft
Újra kapható!
Egy szelet lépesméz akácmézben felszolgálva!
Raktáron
3.240 Ft
500g BIO akácméz benne egy szelet BIO lépesméz
Raktáron