Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

Lépesmézek

A lépesméz igazi csemege!

Lépes méz: ez a méz megjelenésének természetes formája! Ilyen formában fogyasztották döntő többségében egészen a XX. századig.  A méhek által épített méhviasz sejtekbe bezárt méz fehér méhviasszal lefedve: ez a lépesméz. Ez a lépekbe zárt méz (lépes-méz) egy beavatkozástól mentes, teljesen natúr méz. Főként akácmézból készítik (készíttetik a méhekkel) a méhészek, mert így sokáig folyékony marad a méz és akácvirág illata is sokáig megmarad. 

A lépesmézet meg lehet vásárolni mézben tárolva (lépszelet mézben), vagy natúr szeletként csomagolva.

Fogyasztása: kicsi darabot levágva a lépesmézből szánkba vesszük, a lépsejtekből kiszopogatjuk a mézet. A méhviaszt addig rághatod, amíg jólesik. ha már nincs íze, el is dobhatod, de akár kisebb darabokban, akár egészben le is nyelheted.

Sokat nem tudsz belőle fogyasztani, legfeljebb 40-50 g-ot, mert (mint a méz általában) gyorsan megtelít! Szopogass lépesmézet az őszi-téli estéken! Jótékony hatását a méhviaszban lévő virágpor és propolisz maradványok fokozzák.

A légzőszervi megbetegedések kezelésénél (orrdugulás, homloküreggyulladás, szénaláz, stb.) a lépesméz kiváló szolgálatot tesz, mert fogyasztásának hatására kinyílnak arckoponyánk hurutoktól elzárt melléküregei.

Rendezés:
1.800 Ft

9 Ft / gramm 
Napi egy diónyi esténként!  
(Mindenképp válasszon súlyt a képre kattintás után!! Minden súlyból csak 1db van!! Kérjük, ha 1-nél többet szeretne rendelni, tegyen a kosárba KÜLÖN minden súlyt! Ha több mennyiséget szeretne mint ahány választható, kérjük írjon emailt!)

10-15 munkanapos szállítás
2.890 Ft
Újra kapható!
Egy szelet lépesméz akácmézben felszolgálva!
Raktáron
3.240 Ft
500g BIO akácméz benne egy szelet BIO lépesméz
Raktáron