Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
0
06709489940

Mézes alkoholos koktélok

Koktélok mézzel, alkohollal:

A méz -mint a folytatásból kiderül - alkoholtartalmú italok alapja is lehet.
Fontos jó tanács: a mézet ne melegítsük 40 fok főlé, mert akkor elveszíti illat és tápanyagtartalmának jelentős részét!



Mézes puncs

Hozzávalók: Mézes szirup: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz).
Elkészítése a mézes szirupnak:  A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben.
Elkészítése a puncsnak: Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemű nem lesz. Hűtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.
Hozzávalók a puncshoz: 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.



Mézes Summer Bee

Hozzávalók: 4 cl Fütyölős Barack - 1 szem eper - 2 gerezd zöldcitrom - 1 cl papayaszirup - gyömbérlé a feltöltéshez - 2 cl méz
Díszítés: eper és mentalevél
Készítése: A pohár alján az epret és a zöldcitromot törőfával összetörjük és kétharmadig töltjük a poharat tört jéggel. Erre töltjük a Mézes Barackot, a meleg ézet, a papayát és a gyömbért. Az egészet óvatosan átkeverjük bárkanállal, és kész is a koktél.

 

 

 

 


Madame Marmelade mézzel

Hozzávalók
: 4 cl Fütyülős Barack - 2 teáskanál sárgabaracklekvár - 2 gerezd citrom leve, 2 cl illatos méz (pl. hársméz)
Díszítés: ehető virág (árvácska)
Készítése: Az összetevőket és a felmelegített mézetz sékerben alaposan összerázzuk, és a pohárba szűrjük.

 

 

 

 


Hennessy Fütyülős mézkoktél

Hozzávalók
: 3 cl Fütyülős Barack - 3 cl Hennessy VS konyak - 1,5 cl Monin barackszirup - 2 cl méz
Díszítés: narancshéjspirál
Készítése: A sékerben a jégkockákra töltött alapanyagokat és a felmelegitett mézet összerázzuk, utánna lehűtött koktélos pohárba szűrjük, majd felszolgáljuk.

 

 



Mézes Apri Cooler

Hozzávalók
: 4 cl Fütyülős Barack - 2 gerezd zöldcitrom leve - 1,5 cl papayaszirup - 8 cl narancslé - 1,5 cl méz
Díszítés: virág kumquatből
Készítése: A sékerben jégkockákkal az alapanyagokat, a felmelegitett mézet jól összerázzuk, és a jégkockákra töltjük, majd felszolgáljuk.

 

 

 



Sex On The Peach mézzel

Hozzávalók
: 2 cl Fütyülős Barack - 2 cl baracklikőr - 2 cl méz, ananászlé és áfonyalé (vagy feketeribizlilé) a feltöltéshez
Díszítés: ananászcikkely
Készítése: A pohárba jégre töltjük a Fütyülős Barackot és a baracklikőrt, a felmelegitett mézet, majd fele-fele arányban feltöltjük az üdítőkkel.

 

 

 



Citromos, mézes Gin

Hozzávalók
5 cl gin, 2 cl méz, 5 cl száraz francia vermut, szódavíz vagy tonik, jég.
Pohár: highball - Díszítés: mentaágacska és citromhéj-csík
Elkészítése
A gint, vermutot és a meleg mézet keverjük, majd jéggel összerázzuk és pohárba szűrjük. Hosszú, hűvös italhoz a gint és a vermutot jéggel megtöltött highballban keverjük össze, és öntsünk rá szódavízet vagy tonikot. Mentaágacskával díszítsük.

Citromos, mézes Kamikaze

Hozzávalók:6 cl vodka, 3 cl méz, 3 cl citromlé, 2 kiskanál Lime Cordial, jég 
Díszítés: citromhéj-csík és egy szem koktélcseresznye
Elkészítése: Az alapanyagokat és a meleg mézet egy shakerbe öntjük, jól összerázzuk, pohárba szűrjük és felszolgáljuk.

Mézes, citromos Americano

Hozzávalók
5 cl Campari, 5 cl édes vermut, 2-3 cl méz, szódavíz, jég
Pohár: old fashioned - Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye.
Elkészítése
A Camparit, meleg mézet és a vermutot egy jéggel megtöltött pohárba öntjük. Ízlés szerinti mennyiségben belekeverjük a szódavizet.

Blue Negligée mézzel

Hozzávalók: 3 cl Ouzo, 3 cl Parfait Amour, 3 cl zöld Chartreuse, 3 cl méz, jégkása
Díszítés: egy szelet citrom
Elkészítése: Az alapanyagokat és a meleg mézet jól összerázzuk, és egy jéggel félig megtöltött pohárba szűrjük majd felszolgáljuk.

Mézes Gin-tonik citrommal

Hozzávalók: 3 cl gin, 2-3 cl méz, 15 cl tonik, jég
Díszítés: egy szelet citrom
Elkészítése: A gint és a meleg mézet egy jéggel félig megtölött pohárba öntjük, elkeverjük, majd ízlés szereint kiegészítjük tonikkal és felszolgáljuk.

Forrás - http://aprotuti.hu

blog comments powered by Disqus