Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Rendben
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF):

 

Szolgáltató:

Mézédes Otthon Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, hrsz. 0148/4
Cégszegzékszám: 13.09-144973
Adószám: 22986511-2-13
Telefon: +36-70-948 9940
Email: ugyfelszolgalat@mezbarlan.hu

Szerződés hatálya:

Az alábbiakban megfogalmazott Általános Szerződési Feltételek mindazon ajánlatokra illetve értékesítési ügyletekre vonatkoznak, melyek során a Mézédes Otthon. Kft., továbbiakban Szállító, a Vevők részére a www.mezbarlang.hu weboldalon keresztül elektronikus áruértékesítést végez. Jelen feltételek vonatkoznak továbbá minden, a Szállítóval jövőben megkötött elektronikus kereskedelmi ügyletre is.

Az oldal szolgáltatásait kizárólag 18. életévüket betöltött felhasználók vehetik igénybe!


Megrendelés:

A honlapon található termékek és azok árai nem minősülnek ajánlattételnek. A Szállító által visszaigazolt árajánlatban szereplő ár kizárólag a megadott időintervallumra és a meghatározott fizetési feltételek teljesülése esetén érvényes. A www.mezbarlang.hu oldalon található termékek árai tájékoztató jellegűek és az ÁFA-t tartalmazzák. Amennyiben a Szállító ajánlatában másként nem nyilatkozik, úgy az adásvétel során a megrendelés időpontjában érvényes, és a Szállító által visszaigazolt árakat kell alkalmazni. Vevő megrendelése akkor lép érvénybe, ha azt elektronikusan visszaigazolják.

A Szállító a www.mezbarlang.hu weboldalon található szállítási feltételekben foglaltak szerint és előzetes egyeztetés után vállalja a forgalmazott termékek helyszínre szállítását. A termékek tárolására vonatkozó előírások be nem tartásáért az átvétel után a Vevő anyagi felelősséggel tartozik, továbbá az ebből eredő káresemények és költségek kizárólag a Vevőt terhelik.

Amennyiben a Vevő nem kér szállítást, de a megrendelt terméket a Szállítói értesítéstől számított 8 napon belül nem szállítja el a Szállító telephelyéről, abban az esetben a Szállító napi nettó 1.000 Ft azaz ezer forint tárolási díjat jogosult Vevő részére kiszámlázni. A Vevő a megrendelését minden esetben elektronikus formában, a webes felületen bejelentkezve köteles megadni. A megrendelés hiányos, téves vagy pontatlan megadásáért a felelősség a Vevőt terheli.


Fizetési feltételek:

A Szállító webfelületen történő minden értékesítésről Vevő részére számlát állít ki. A Szállító – abban az esetben, amikor a Vevő az áru ellenértékét nem az áru átvételekor készpénzben egyenlíti ki – az általa kiállított számlát könyvelt postai küldemény formájában küldi meg a Vevő részére. Amennyiben a Vevő a könyvelt postai küldemény formájában megküldött számlát a megrendelésen szereplő címen nem veszi át, azt a postai kézbesítés második megkísérlési napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni és a Szállítóval szemben a késedelemre hivatkozni nem lehet.

A Szállító a Vevőnek kiküldött számlával kapcsolatos mindennemű reklamációt kizárólag a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban fogad el, jogvesztés terhe mellett. Amennyiben a fenti időn belül reklamáció nem érkezik, úgy a számlában szereplő összeget a Vevő által elismert nem vitatott követelésként tartjuk nyilván. A banki pénzforgalom a kibocsátott számlán feltüntetett bankszámlaszámon történik. A számla teljesülési időpontjának átutalás esetén a Szállító bankszámláján történő jóváírás napja vagy készpénzfizetés esetén a megrendelt áru szállítónak történő átadásának napja. A Szállító a vételárat a mindenkori hatályos számviteli és adó jogszabályoknak megfelelően számlázza.

Fizetési lehetőségek:

1. Utánvéttel:

-  Postai utánvéttel vagy futárszolgálattal történő kiszállítás esetén a megrendelt termék árát és a szállítási költséget utólag, a termék átvételekor kell a Szállítónak megfizetni.

Ez a fizetési mód 50.000 Ft feletti vásárlásnál nem vehető igénybe. 

2. Bankkártyás online fizetéssel:

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013A. 

Közvetlenül a rendelés online kifizetése utáni további vásárlás(ok) esetén ezen plusz termékeket lehetséges úgynevezett "egyklikkes" (oneclick) rendszerben fizetni. Ez azt jelenti, hogy  további vásárlásoknál nem kell megadni a kártyaadatokat, a megrendelés gombra kattintva a Barion Payment Zrt. biztonságos rendszere automatikusan megterheli az előzőekban megadott bankkártyát. Ezen információt minden esetben a megrendelés gombnál közöljük, ha ez az információ nem szerepel a megrendelési űrlapon, akkor nincs "egyklikkes" (oneclick) fizetésre módra lehetőség.

3. Előre utalással:


Szállító saját- vagy bérjárművével történő szállítás esetén a megrendelt termék árát és a szállítási költséget előre utalással is meg lehet fizetni. Külföldre történő szállítási igény esetén fizetés csak  előreutalással történhet. 

Belföldi utalással számlaszám: 11742104-20054726

Külföldről utalással: HU15 1174 2104 2005 4726 0000 0000
                             BIC/SWIFT KÓD: OTPVHUHB


 3. Készpénzben ügyfélszolgálatunkon:

 Amennyiben a megrendelő nem kér szállítást, a megrendelt termékeket személyesen átveheti ügyfélszolgálatunkon  és átvételkor készpénzben kifizetheti az áruk értékét.

Áruházunk fenntartja a jogot, hogy bizonyos termékek rendelésénél egyedi fizetési feltételeket állapítson meg.


Szállítási feltételek:

A Szállító a vételár, a szállítási költség és az esetleges járulékai teljes kiegyenlítéséig a termékre vonatkozó tulajdonjogát fenntartja.

A Szállító érdekkörén kívüli, elháríthatatlan külső ok (háború, sztrájk, természeti katasztrófa) -Vis Maior- által okozott akadályoztatás esetén a Szállító jogosult a szállítási határidőket részben megnövelni, vagy a szerződéstől részben, vagy egészben visszalépni a szerződésszegés következményi nélkül.

A megrendelés teljesítése a gyártók gyáregység kapacitásának függvénye. A Szállító nem vállal felelősséget a gyár kapacitáshiányából származó késedelmes teljesítés miatt. A fenti okból bekövetkezett szállítási késedelem miatti esetleges kötbérigényéről a Vevő visszavonhatatlanul lemond.

A Vevő az áru átvételekor köteles mennyiségi és minőségi vizsgálatot végezni. Az észlelt mennyiségi illetve minőségi hibáról a helyszínen jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a mennyiségi, illetve a minőségi hiba lényegét, az észrevétel módját, idejét. A jegyzőkönyvet a Vevő, a Szállító képviselőjének, illetve a fuvarozónak az aláírásával hitelesítenie kell. A Szállító nem vállal felelősséget azokért a szavatossági hibákért, amelyek a termék átvételekor, annak átvizsgálásakor megállapíthatóak lettek volna, de a hiba feltárása az ellenőrzés hiánya miatt elmaradt, illetve a hibát nem jelentették be haladéktanul a szállítónak.

A szállítás lehetséges módozatai:

1. Szállító saját járművel vagy futárszolgálattal (MPL, GLS) szállítja a megrendelt árut.

Forgalmazó a megrendelővel történt előzetes egyeztetés alapján történő időpontban szállítja a megrendelt árut. Megrendelésének szállítási költségéről minden esetben a megrendelés visszaigazolásakor tájékoztatjuk Önt. Tájékoztatjuk, hogy egyes termékeinket meghatározott rendelési mennyiség felett ingyenesen tudjuk szállítani az ország egész területén. Amennyiben az Ön megrendelése esetén erre lehetőség van, Ügyfélszolgálatunk a megrendelés visszaigazolásakor erről tájékoztatást ad.

2. Az GLS Csomagpontról történő átvétellel 

A Vásárló által bejelölt átvételi helyeken nyitvatartási időben 5 napig bármikor vehető át a csomag. Legfeljebb 30 kg súlyú csomag küldhető ilyen módon.

3. Az MPL Postán maradó csomagátvételi lehetősége

Ebben az esetben a Vásárló által kiválasztott Postán annak nyitvatartási idejében 5 napig vehető át a csomag.

4. A termékek személyes átvétele ügyfélszolgálatunkon

 Lehetőség van arra is, hogy megrendelését a Szállító ügyfélszolgálatán (Dunakeszi, Fő út hrsz:0148/4, 17km-kő) személyesen vegye át. Ebben az esetben a megrendelés leadását követően a forgalmazóval történt időpont egyeztetés alapján vehetőek át a megrendelt termékek. Erről a forgalmazó minden esetben értesítést is küld.

 

Szállítási díjak:

Futárszolgálattal történő megadott címre történő szállítás esetén a szállítási költség br. 990 Ft-tól, utánvéttel 1390 Ft-tól súlytól függően.

Szállítási díjak:

- 18.000 Ft rendelési összegig

                 -  990 Ft GLS csomagpontokról
                 - 1190 Ft házhozszállítva MPL/GLS-el, vagy Postán maradó átvétellel
                 - 1490 Ft utánvétellel házhozszállítva MPL/GLS-lel

- 18.000 Ft feletti rendelésnél a  kiszállítás díjtalan, kivéve
                -  néhány nagyobb értékü terméknél, amelyiknél a személyes átvételnél adott kedvezményes árat külön feltüntetjük
                -  ha bizonyos időszakra ettől kedvezőbb feltteleket közlünk

- Díjtalan a kiszállítás, ha bizonyos időszakra ezta webáruházban közzétesszük (kampányok, akciók alkalmával)

A megadott szállítási összegek tartalmazzák a szolgáltatást terhelő közterheket, illetve az igénybe vevőhöz történő eljuttatás minden költségét. (csomagolási, kezelési, postaköltség, egyéb tételek).

Személyes átvétel esetén szállítási és csomagolási költséget nem számítunk fel.

Szállítás külföldre:

Jelenleg a következő országokba szállítunk (zárójelben a várható szállítási határidő napban):
Ausztria (1-2), Szlovákia (1-2), Németország (2-3), Csehország (2-3), Belgium (3-4), Hollandia (3-4), Luxemburg (3-4), Olaszország (3-4), Románia (2), Anglia (4-5), Dánia (4), Bulgária (3), Franciaország (4), Lengyelország (3), Szlovénia (3), Észtország (4-5), Lettország (6), Litvánia (4-5), Spanyolország (4-5), Svédország (4-5), Finnország (4-5),  Portugália (4-5), Írország (5), Törökország

Ilyen igény esetén kérjük a rendelés folyamán bejelölni a "Külföldre szállítás" szállítási módot és válaszunkban közöljük a szállítási költséget. Ha ez a megrendelő részéről elfogadásra kerül, az összeg átutalását követően már küldjük is a csomagot.

Kölföldi szállításnál csak előreutalás lehetséges:      IBAN:  HU15 1174 2104 2005 4726 0000 0000
                                                                            BIC/SWIFT KÓD: OTPVHUHB


Elállás joga:

Megrendelése során a Vevő élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén a Vevő a szerződéstől az áru átvételét követő 15, azaz tizenöt munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a szállító cég, futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Szállító köteles a Vevő által kifizetett termék összegét haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30, azaz harminc napon belül visszatéríteni. Szállító kijelenti, amennyiben az elállás oka nem garanciális-, vagy szavatossági igény, úgy a Vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. A Szállító követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Ezen elállási jog nem vehető igénybe a következő romlandó élelmiszer jellegű termékeknél:
- Bármilyen natúr méhpempő: Vevő saját felelősségére választ hűtött, vagy hűtetlen szállítási módot, mindkét esetben a feladástól számított 24 órán belül az első kiszállítási kisérlet megtörténik. Ha Vevő később veszi át a terméket, vagy hűtés nélkül kéri a szállítást, a kiszállított méhpempő minőségére semmiféle garanciát nem vállalunk. Az elállási joggal az aru jellegéből adódóan annak átvétele után Vevő nem élhet, a termék visszaküldése esetén semmiféle kártérítési kötelezettséget nem vállal.
- Bármilyen nyers virágpor: A nyers fagyasztott virágpor legfeljebb néhány napot bír ki fagyasztás nélkül, ezért a szállító csomagfeladásától számított 4 napon túli termék visszaérkezés esetén semmiféle  kártérítési kötelezettséget nem vállal.

A Szállító jogosult a megrendeléstől és a szállítástól kötelezettség nélkül elállni, amennyiben:
1. a Vevő nem teljesíti az irányában fennálló bármely fizetési kötelezettségét, vagy
2. a Vevőről olyan objektív információ jut a birtokába (pl. végrehajtás foganatosítása, csőd- felszámolási eljárás indítása), amely megkérdőjelezi a fizetőképességét.


Garancia és szavatosság:

Szállító az általa eladott termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő garanciát, illetve szavatosságot vállal. [151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet]

A Szállító szavatosságot vállal azért, hogy az átadott termék a megrendelésben meghatározott feltételeknek megfelel és tudomása szerint rejtett hibája nincs. Ha a Szállító a teljesítéshez fuvarozót vagy futárszolgálatot vesz igénybe, Vevő köteles az áru átvételekor annak sértetlenségét a kézbesítő/fuvarozó előtt ellenőrizni és sérülés észlelése esetén jegyzőkönyvet felvetetni. Utólagos reklamációt az áru fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül Szállító nem fogad el. A Vevő felel minden olyan kárért, amely a termék átadásától a vételár kifizetéséig a termék állagában bekövetkezik. Bármilyen kétség, aggály esetén, amely a termék minőségére vonatkozik, a Vevő köteles megakadályozni a termék felhasználást. Amennyiben ez nem történik meg, mindennemű kockázat és felelősség a Vevőt terheli.


Szerzői jogok:


A Mézédes Otthon Kft. weboldala (www.mezbarlang.hu) és annak teljes tartalma szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalakon megjelenített tartalom egészét, vagy annak részeit kizárólag a Mézédes Otthon Kft. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, kinyomtatni reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni. A fent említett weboldal a Mézédes Otthon Kft. előzetes írásbeli engedélye nélkül, bármilyen formában történő felhasználásának díja 10.000.000Ft azaz tízmillió forint. A fent említett weboldal, illetve  tartalmának bármely részletét felhasználva, a felhasználó automatikusan elfogadja a szerződési feltételeket és a felhasználás díját.


Nyilatkozat a termékek leírásaihoz

Minden állítást, amelyet a mézek és egyéb termékek hatásairól olvashattok, tudományos, laboratóriumi vagy klinikai kutatások illetve népi tapasztalatok  támasztanak alá. Ezekben a termékleírásokban a hatásokról a kigyűjtés közel sem teljes, de a legalapvetőbb gyógyhatásokat tartalmazza. Ugyanakkor nem kívánunk felülbírálni egyetlen orvosi véleményt, utasítást sem. Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint a felsorolt mézek nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. A táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, ill. nemzetközi hatóságok és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére és megelőzésére sem. Csupán a természet erejét kívánjuk demonstrálni leírásainkkal. Ami sokszor hatásosabb lehet a "gyógyszer"-ként bejegyzett kereskedelmi termékeknél.

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;