Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

- És ha köhögni kell? [Méz, vagy Robitusin?]

Trepinszki József

Érdekes ORVOSI kísérlet

köhögés ellenMár javában ősz van, ilyenkor egyre több lesz a meghűléses, torokfájós, köhögős ember. A rendszeres mézfogyasztók közül persze sokkal kevesebben kapnak el ilyen "nyavalyákat".

De egyáltalán honnan jön a felfedezés, hogy melyik méz mire jó? Egyik (és a fő) dolog a népi megfigyelésen alapuló tapasztalat. Nem kellenek állatkísérlet, klinikai vizsgálatok stb., mint a gyógyszereknél. Egyszerűen csak megtapasztalás. 

(Megjegyzés: Ezeket a tapasztalatokat én is gyűjtöm sok éve, amiből egy egyedülálló összefoglalót is csináltam "Mézek hatásai táblázat" néven. Ezt weboldalunkról bárki letöltheti.)

Internetes keresgélésem közben olvastam valamit, ami egy kicsit túlmutat a népi tapasztalatokon.

Amerikai orvosok vizsgálódtak, hogy a egy "népszerű" gyógyszer (a Robitussin) vagy a hajdina (pohánka) méz) jobb köhögés ellen. A  Méz vagy Robitussin című cikkben a tapasztaltakat elolvashatjátok.

Miért érdekes ez? Azért érdekes, mert rájöttek valamire (mégpedig tényleges tapasztalat alapján), amit én személy szerint eddig sehol sem találtam, sehol sem olvastam. Kutatásaikkal klinikailag bizonyították a hajdina (pohánka) méz KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ-MEGSZÜNTETŐ hatását.

Ráadásul rámutattak a "kísérletben" résztvevő gyógyszerek kárára és haszontalanságára!

Bravó orvosok!

Sokszor írtam már, hogy alapvetően gyógyszerellenes vagyok. De nem orvosellenes! 

Az utóbbi időben egyébként több orvoshoz ellátogató ügyfelünktől, ismerősömtől hallottam, hogy nem írt fel semmiféle gyógyszert a "betegnek". Még gyermekeknek sem! Azt mondták gyógyszer nélkül is meggyógyul.

Sőt!

Olyat is mondtak lázas gyerekre, hogy az jó! Akkor már gyógyulófélben van! 

Kíváncsi lennék, hogy hallott-e már valaki ilyenről, netán tapasztalt-e a saját orvosától hasonlót?

Kérlek küldjétek el tapasztalataitokat az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu email címünkre orvos témában. Rosszakról sokat tudok, a jó tapasztalatokat várom.

 

Vissza a hajdinamézhez

 

Én ezidáig csak a kakukkfűre mézről hallottam és írtam már sok jót, de természetesen időközönként fogyasztok hajdina (pohánka) mézet is. Bár sokan "büdös"-nek mondják a hajdinamézet, az íze viszont inkább az ínyencek kedvencévé teszi! Én úgy szoktam mondani, hogy a mézek pálpusztaija...

Az egyik legjobban fogyó mézünk. A hajdina (pohánka) méz a köhögésen kívül még jó szívre, érrendszerre, légúti problémákra, magas vérnyomásra és daganatellenes hatása van, hogy csak a jelentősebbeket említsem.

 

Összefoglalva:

  • A hajdina (pohánka) méz köhögésre gyakorolt jótékony hatása bizonyított
  • Vannak jó orvosok is!

 

Az Egészség Legyen Veled!
TJ - vezető mézkedvelő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: méz gyógyhatások
blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;