Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

- A betegség és az őrültség

Trepinszki József

Az őrültség jele

 

betegség

" Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."

Gondolom sokan tudjátok, ki mondta ezt. Az első könyvem minden fejezetének elején töle olvashattok idézeteket. Az egyik nagy kedvencem, aki nem más, mint Einstein.

Gondolj egy kicsit bele, hányszor fordul(t) elő veled ilyen "őrültség". Sokan nemhogy ugyanazt, hanem semmit sem tesznek a változásokért, így várják a sültgalambot.

De TE, kedves olvasóm, TE legalább egy kicsit biztosan más vagy, mint a nagy többség. Különben nem olvasnád ezt a bejegyzést sem.

Kilógsz a sorból. Mondták már ezt NEKED? Ha igen, örülj neki, és folytasd a különcködést.

 

Őrültség a közbeszédben

 

Einstein megfogalmazása más, mint az átlagember gondolkodása. Az emberek többsége éppen fordítva gondolja: az az őrült, aki mást csinál, máshogy gondolkodik, mint a többség.

Számomra ezen közgondolkodással ellentétben Einstein felfogása a követendő.

Őrült vagy, ha

  • gyógyszer-mérgeket szedsz, és várod, hogy meggyógyulj. Ezzel legfeljebb a tüneteket kezeled, de az okokat nem (lerágott csont).
  • a gyermekedet is gyógyszerekkel tömöd, és várod, hogy ritkábban legyen beteg és egészséges felnőtt legyen belőle. A gyógyszerek mellékhatásai okozta halálok a "civilizációs" országokban már a negyedik helyen áll.
  • kényelmet feláldozod az egészségért cserébe. Mennyivel kényelmesebb egy pirulát bevenni vagy bevetetni a gyerekkel, mint a sokszor macerásabb, több odafigyelést igénylő mérgek nélküli megoldást választani. És elvárod, hogy a főnököd örüljön, ha betegállományba mész?
  • azt hiszed, hogy a megelőzés macerás dolog.  Mert ehhez meg végképp rendszeres odafigyelés, az "elfelejtettem" szó kiiktatása szükséges. Rendszeresen táplálékkiegészítőt bevenni, rendszeresen mozogni, megválogatni a vásárlandó élelmiszereket. Ez mind megerőltető és kényelmetlen. Van egy jó hírem! Csak az elején megerőltető, amíg szokássá nem válik! Tedd szokássá! Addig ne várd el, hogy ritkábban leszel beteg!

 

Őrültség = Betegség

A megszokások rabjai vagyunk. De nem mindegy, milyen megszokásoké!

Az átlag megszokások maguktól kialakulnak. Már gyerekkorban.  "Mindenki ezt csinálja, én is így teszek." Aki ezektől eltér, azt sokszor kinézik. Már az óvodában is azt mondják. Ha nem azt csinálod mint a többiek, nem vagy haver. Kell ez neked? Ha nem is őrültnek, de legalább bolondnak néznek.

Én azt mondom: Ilyen értelemben nézzenek őrültnek! Meg bolondnak. Meg különcnek. De te tudod, hogy ennek kellene lennie a természetesnek. Szó szerint.

A többiek az igazi őrültek, úgy, ahogy Einstein is mondta. Mert a többiek várják a változást és nem tesznek érte semmit. Az egészségükért sem. Amikor meg tennének valamit, már sokszor késő...

 

Te más vagy!

Ahogy az elején írtam, TE kilógsz a sorból,különben nem lennél itt. De ez még csak a kezdet

Sokan elkezdenek valamit, de nem válik szokásukká. Mert abbahagyják idejekorán. Még mielőtt eredménye lenne.

 

Teendőlista

  • Előzd meg a betegségeket! Erősítsd szervezeted, immunrendszered a természetből származó méhtermékekkel, növényekkel, ezekből készült natúr termékekkel.
  • Ha megbetegszel keress alternatív, természetes gyógymódot betegségedre gyógyszerek helyett.
  • Hagyd el a gyógyszerek folyamatos szedését! Hidd el, meg lehet tenni. Kivéve, ha másként gondolod. Persze nem "észnélkül", hanem megfelelő kontrollal. Először keress megfelelő természetes orvosságot és ahogy javulsz, lassan lehet csökkenteni az adagot, aztán elhagyni.
  • Mondd el mindenkinek, hogy milyen csodás az egészséged, terjeszd a természetes és általad megtapasztalt gyógymód hírét.
  • Mindezeket tedd megszokássá. Ne hagyd, hogy visszarángassanak a  "régi" időkbe.
  • Élvezd az egészséged!

A Mézbarlang ezekben segítséget tud nyújtani. Hiszen ez a küldetése.

Ha akarod.

Az Egészség Legyen Veled!
TJ - vezető mézkedvelő

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: megelőzés gyógyszer
blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;