Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

- Újévi fogadalmak

Trepinszki József

Az újévi fogadalmak 3-5%-a valósul meg!

Hihetetlen a címben leírt 3-5%? Elsőre nekem is az volt. De vannak ettől durvábban is!

A fogadalmak 80%-a már februárban meghiúsul! A maradék 80%-a meg szép lassan a ködbe vész. 

Elgondolkoztál a te fogadalmaidon? Abból mennyit tartottál be, mennyit vittél véghez? És azon elgondolkoztál, hogy miért? 

  1. Felelőtlen és könnyelmű fogadalmak. Kimondani könnyű. Betartani már nem. Arra viszont nem gondolnak, hogy ezek a be-nem-tartott fogadalmak ott maradnak a tudatalattidban és mindenféle problémát okoznak. A "szerencsétlenségtől" (ami szerintem nincs, mert mindennek oka van) a mindenféle testi bajokig.
  2. Az akarat és kitartás hiánya. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni..
  3. "Okos" eszeddel meggyőzöd saját magadat az ellenkezőjéről. Leszokjak az esténkénti tévé-közbeni nassolásról a fogyókúra kedvéért? Na ne má! Különben is, eddig sem sikerült, most miért sikerülne? Sokszor még mielőtt elkezdenéd a fogadalmad megvalósítását, már fel is adtad.
  4. Mások véleménye eltántorít a célodtól. Mások is feladták, gondolod neked sikerül? Csupa jóakaró. Ha mást csinálsz, mint a környezetedben lévők, akkor visszahúznak. Nehogy kilógj a sorból! Ha nekik nem sikerült, akkor neked sem fog - mondják.

 

A fogadalmak

Ez népenként változó. Az USA-ban az emberek közel fel fogyni akar, ez a menő fogadalom, de csak a 2. a rangsorban (Első a "spórolok"...). Minden évben. Akkor el lehet képzelni, mennyien tartják be... Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a világ legelhízottabb népe az amerikai.

Magyarország a harmadik az elhízott nemzetek rangsorában. Tehát itt is jól pörög a fogyókúrás biznisz. Felmérések szerint nálunk ez az első fogadalom. Aztán a második hely a boldogság. (Szerintem az ezt választók nincsenek tisztában a boldogság fogalmával) A harmadik a pénz. Számomra meglepő, hogy a cigarettázásról leszokás alig fért bele az első 10-be. 

Néhány érdekesség. Olaszországban az "egészségesen élek" fogadalom az első. A fogyás csak a 15. Svédországban is az "egészségesebb étkezés" az első, de az "elkezdek edzeni" a második. A "fogyni akarok" sehol sincs, viszont a "jobban védem a környezetemet" benne van az első 10-ben!

 

Célok

Az emberek könnyen tesznek fogadalmakat. Nem kerül semmibe. Van valami óhajuk, fogadkoznak, céltalanul. Látszik is az eredményeken (lásd főcím).

A cél, az más. Azt illik megtervezni. Legalábbis aki komolyan gondolja. Akár magáncél, akár üzleti cél.

Én sokszor tűzök ki célokat, leginkább évvégén-évelején. De év közben is. Többféle módszerrel csinálom. De most néhány napja találtam egy érdekes évtervező "munkafüzetet", ami nagyon megtetszett. Ki is töltöttem. Tényleg 4 órába telt, ahogy az elején írják is.

A legnagyobb érdekesség számomra az előző 2018-as évről szólt. Az idő háromnegyede ennek a kitöltésével ment el. Néha fogalmam sem volt hirtelen mit lehetne ezekre írni. Sokat kellett gondolkozni. De megérte! Ezt az igazán bizsergető, gondolatteli érzést élheted át TE is, ha elvonulsz néhány órára, és kitöltöd ezt a kis füzetecskét. Nyomtasd ki és hajrá! Másként fogod látni a múlt évedet és a jövődet. Nincs jobb idő rá, mint most. Ülj az ablak elé egy meleg mézes teával, nézd a hóesést (én most reggel ezen bejegyzés írásakor ezt teszem) és elmélkedj a kérdéseken. 

 

Sikeres Jelent 

Ha a jelened sikeres, egészséggel teli, boldognak érzed magad, akkor a jövőd is nagy valószínűséggel az lesz. Mert ami most a jelen boldogság, az egy másodperce még a jövő volt. Rajtad múlik. Élj a jelenben úgy, ahogy eltervezted.

 

 

 

 

És persze legfőképpen:

Az Egészség Legyen Veled!

TJ - vezető mézkedvelő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ember
blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;