Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Gyermekeink és a méz

A méz gyermekeknek az egyik leghasznosabb táplálék

 
Gyermekkorban dől el, hogy merre fejlődik testünk - ilyenkor még kiküszöbölhető, javítható egy-egy testi gyengeség, hiba. A méz ebben nagy segítséget nyújt, mert a gyermek egészséges testműködését biztosítva jó irányba viszi a testfejlődést.

A gyermekkorban általánosan előforduló betegségek esetén pedig azonnal energiát ad, segíti a gyógyulást, légúti megbetegedéseknél pedig egészen egyedülálló módon gyógyít. Megöli a torokban levő baktériumokat, eltávolítja a gennyet, csökkenti a gyulladást. A gyermekek napi sérüléseire mézet kenve, majd azt kendővel letakarva gyors gyógyulást érhetünk el.

Az ember életének legfontosabb időszakában erősíti a szervezetet: - erősíti a csontokat; - a szívet; - betegségekkel szemben az ellenálló-képességet;

Minden negyedik kövér gyermekből kövér felnőtt lesz!

A kövérség és a cukorfogyasztás gyermekkorban erősen összefügg. A halálesetek nyolcvan százalékát a nem fertőző, krónikus betegségek okozzák, ezek kialakulásában pedig a táplálkozás (a mozgáshiány mellett) a legfontosabb kockázati tényező. Éppen ezért aggasztó, hogy egyre több a túlsúlyos gyerek.

Az elhízás egyes következményei már gyermekkorban is megmutatkoznak. Ilyenek például a légúti megbetegedések, pszichés zavarok vagy a mozgásszervi elváltozások. A fiatalkori elhízásnak a felnőttkorban is súlyos következményei vannak. Amellett, hogy a túlsúly felnőttkorra is megmaradhat, megnő a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és bizonyos daganatok kialakulásának veszélye.

Jelszó: cukor helyett mézet!

És mi van egy éves kor alatt?

Általánosságban: 1 éves korig csecsemőknek nem szabad mézet adni.Ennek az oka, hogy a mézben előfordulhat egy baktérium, ami ellen még csecsemőkorban nem fejlődött ki az immunitás.

Ez persze nem igaz minden mézre igaz. Az ellenőrzött hazai gyártóktól forgalomba kerülő mézek biztonságosnak tekinthetők, az importból származó termékek esetében azonban már felmerülhetnek kétségek. Sőt, ez a baktérium nem minden csecsemőnél okoz fertőzést, de akkor is jobb megelőzni a bajt. 12 hónap után viszont már nyugodtan ehetnek mézet gyermekeink!

 

Válassz mézet gyermekednek is! >>>

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;