Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Himalaja kristálysó 500 g (Trendavit)

Egységár: 880 Ft/kg
Elérhetőség: 2-5 munkanapos szállítás
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás és Paraméterek

Himalája kristálysó, mint az egészséges táplálkozás egyik alapja

A Himalája kristálysó nevéből adódóan a Himalája hegység és az Indus folyó közötti térségből származik. Egy 3000 méter magasan fekvő, külvilágtól elzért, bármiféle szennyeződéstől elzárt bányából hozzák a felszínre, ezután kézzel lemossák, és napon szárítják. Ennek köszönhető rendkívüli természetes tisztasága, amelyet felismerhetünk az eredeti rózsaszínes színéről, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, ellentétben a fehér, jódozott asztali sóéval, amelyből hiányoznak a tápanyagok. Értékes összetételének köszönhetően amíg a Himalája kristálysó 27% -al növeli az étel energiáját, a jódozott étkezési só pedig 17% -ot von el belőle. Így mindenképp érdemes a főzéshez a Himalája sót választani a régi jódozott helyett.


 

A Himalája kristálysó további felhasználása

A sóoldat

Sóoldatként igen fontos segítség a szervezetünk számára, hiszen
- képes feltörni a nehézfémek (higany, ólom, arzén, amalgám) molekuláris szerkezetét, így azok a vizelettel együtt távoznak
- egyensúlyba hozza testünk sav-bázis egyensúlyát és beállítja a vérnyomást
- feloldja és eltávolítja a testünkben összegyűlt üledékeket, így gyógyítja a reumás megbetegedéseket, ízületi gyulladást, és az epe- vese- húgykövet
- képes tisztítással segíteni a bőrbetegségek gyógyulását, sőt, csökkenti a káros szenvedélyek iránti vágyat is!

A Himalája sóoldat elkészítése eredményeként egy 26% -os oldatot kapunk. Nem igényel különleges tárolási módot, tárolhatjuk befőttesüvegben, vagy akár egy üvegkancsóban is, ugyanis a sóoldat teljesen steril, gombák és baktériumok nem élnek meg benne, így korlátlan ideig eltartható.

A megfelelő oldat elkészítése egyszerű, tegyünk az üvegbe sókristály darabokat, majd annyi szénsavmentes ásványvízzel töltsük fel, hogy bőven ellepje a kristályok tetejét. A só és a víz aránya 1:3 legyen (pl. 1 kg sóhoz 3 liter víz), majd kb. 45 perccel később megkapjuk a 26% -os sóoldatot. Ebben az arányban még nem oldódnak fel teljesen a kristályok, így addig lehet folytatni a víz utántöltését, amíg azok feljesen fel nem oldódnak.


 

Ivókúra:
   A 26% -os sóoldatból tegyen egy teáskanálnyit egy pohárba, majd töltse fel szénsavmentes ásványvízzel, ezt a fajta keveréket igya meg minden reggel éhgyomorra. Lehet fogyasztani apránként az egész nap folyamán is úgy, hogy a teáskanálnyi 26% -os sóoldatot egy kancsó vízzel higítja.
Ha a salaktalanítás hasmenés formájában lépne fel, akkor elegendő az ivókúrát cseppenként adagolni a napi vízbevitel növelése mellett, gyermekeknek és csecsemőknek viszont néhány csepp elegendő az oldatból.
Fogyasztásának eredményességét klinikai vakteszt igazolja, amely során pozitív változásokat eredményezett a keringési, légzési, szervi, idegrendszeri és kötőszöveti működésben, valamint a betegek jobban aludtak, nőtt az agyi aktivitásuk, az energiájuk, a koncentrációs képességük. A súlycsökkenésben is segített, valamint észrevehető haj- és körömnövekedést is tapasztaltak
  Alkalmazási területek: bőrbetegségek, agyagcserezavar, mozgásszervi, vese- hólyag megbetegedések, emésztési problémák, allergia, alvás és koncentrációs zavar, stressz, szív- és keringési problémák.

Inhalálás:
  Forraljon fel 1-2 liter vizet, majd adjon hozzá kb. 20 gramm kristálysót. A feloldódott a só, hajoljon az edény fölé, majd takarja le a fejét törölközővel. Lélegezze be mélyen a gőzt kb 10-15 percen keresztül. A lerakódott slejm és mirigyváladék oldásához az inhalálás után kb. 30 percre van szükség, ezután ezeket fel fogja köhögni.
  Alkalmazási területek: hörghurut, arc- és homloküreg gyulladás, asztma.
                                      Akut asztmaroham esetén nem szabad alkalmazni!

Sófürdő:
  Egy normál méretű fürdőkádba kb. 80 liter vízet engedünk, ehhez 1 kg só szükséges, magasabb só-víz aránynál nagyobb a méregtelenítés hatása. Egyéb szappanfélét, vagy sampont ne használjon! A fürdés kb. 20 percig tartson, ez után ne öblítse le a testéről, csak itassa fel törölközővel a vizet, majd pihenjen fél órát. Nem szárítja ki a bőrt, mivel a bőr külső rétegeiben megköti a vizet. A fürdőt bármikor megismételheti, egy 30 perces sófürdő kb. egy 3 napos tisztítókúrának felel meg. Nyílt sebeknél kezdjünk 1% -os oldattal, szív- és érrendszeri megbetegedések esetében pedig legyen velünk a közelben egy felügyelő személy is!
  Alkalmazási területek: méregtelenítés, pikkelysömör, száraz vagy zsíros bő panaszok, stressz, salaktalanítás, alvási zavarok, kimerültség, túlsavasodás.

Egyéb alkalmazásai:
- szemfürdő
- száj és fogápolás
- bőrregeneráció, arcápolás
- borogatás
- csontritkulás esetében


 

; ; ; ; ; ; ; ; ;