Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

- Javaslatok méhpempőkúrára

Trepinszki József

Nemtől és kortól függetlenül mindenkinek jó

Néhány érdekesség, amit kevesen tudnak:  méhpempő

- Csecsemők is fogyaszthatják.Akármilyen meglepő, a savanykás íze ellenére szívesen fogyasztják akár "magában" is, de belekeverhető bármilyen babaételbe is.

- A dolgozó méhek lárvái az első 3 nap csak méhpempőt esznek, így 5 napos korukra 1000-szeresére nőnek. A méhkirálynő (méhanya) viszont 5 nap alatt kétszer olyan nagyra, azaz 2000-szeresére nő, mert végig méhpempőt eszik.

- A méhkirálynő a termékenység szimbóluma. Egész élete során csak méhpempőt fogyaszt és naponta képes a testsúlya akár 2,5-szeresét is lepetézni.

- Ezen kívül a méhkirálynő a hosszú élet szimbóluma is. Míg a dolgozók csak kb 4 hétig élnek, a méhanya képes 5 évig is elélni. Mert egész életében csak méhpempőt eszik.

Miért hasznos egy méhpempőkúra?

Köztudott, hogy az eddig ismert több, mint 150 biológiailag aktív alkotórésze sokrétűen hat az emberi szervezetre is. Sokmindent meggyógyít és sokminden bajt megelőz. Bonyolultsága miatt eddig még szerencsére nem sikerült teljes mértékben hamisítani, fő összetevője, a 10-HDA-nak nevezett ezidáig még kifogott a hamisítókon. A méhpempőről  részletesen ezen az oldalunkon olvashatsz még.

Méhpempő kúrát lehet tartani meghatározott baj gógyítására, de lehet tartani megelőzés céljából is. Tapasztalatok szerint az emberek agya "rosszul van bekötve" (ne sértődjön meg senki, én is néha ilyen vagyok), legtöbbje csak akkor kapkod, ha már baj van. Pedig mindent összevetve ez sokkal költségesebb és kellemetlenebb dolog a gyógyítás, mint a megelőzés.

A méhpempőkúra egy érdekes dolog. Ha valamilyen betegségre szeded, akkor "mellékhatásként" elmúlhat több olyan bajod is, amire nem is gondoltál volna. A másik legnagyobb előnye viszont, hogy nem jönnek elő olyan betegségek, amik egyébként előjöttek volna, csak idő kérdése. Szemben a gyógyszeres méreg-kúrákkal, amiknél mellékhatásként még több bajod lesz.  (Már többször írtam: ez a gyógyszer mellékhatás már a 4. legfőbb halálok.)

Mi van, ha nem vagy beteg?

Örülj neki! De ne bízd el magad! Szerintem nincs olyan ember, akinek nincs valamilyen legalább kezdődő betegsége, legfeljebb még nem tudatosodott benne és nem tud róla. Éppen ezért, hogy ne is tudatosoddjon, nagyon ajánlott negyedévenként egy méhpempő kúra!  Leginkább ajánlott időpontok méhpempőkúrákhoz, megelőzésre és "láthatatlan" gyógyításra:
  •  Az ősz eleje, szeptemberi-októberi kezdéssel. Jön a hidegebb és betegesebb időszak, sokféle "megfázással", gyulladással, léguti problémával. Ettől az időpontól kezdve tavaszig a gyerekek legalább havonta kétszer, a felnőttek egyszer betegek lesznek. A gyerekes szülők ezt biztosan igazolják.
  • Év elején, januárban. Keményedik a tél, jön a (szokásos) influenzás időszak. Kell ennél több magyarázat?
  • A tavasz kezdetén, március-április tájékán. Köztudott, hogy télen kiűrülnek a vitamin és ásványianyag tartalékok, a szervezet kissé "kimerül", köznyelven jön a tavaszi fáradtság. Pörgesd fel magad!
  • A forróság igazából júliusban kezdődik. Azt hinnénk, hogy ekkor kevesebb veszély leselkedik az ember egészségére. Pedig a kánikula sok veszélyt rejt. A szív és érrendszeri betegségek ilyenkor fokozottabban jelentkeznek, a gombás betegségek ilyenkor csúcsosodnak, ilyenkor a legtöbb a sérülés. Egy ilyenkor megtartott méhpempő kúra csökkenti a tüneteket és fokozza az ellenállóképességet (köznyelven erősíti az immunrendszert), ami minden évszakban fontos.

Méhpempőkúra, konkrét javaslat

Az általános negyedéves betegségmegelőző-immunerősítő méhpempőkúrára  ez a javaslatom:
  • 50 napig napi 2 g reggeli előtt fél órával. (az összesen 100g - 1 üveg)
  • Tartsd a szádban a nyelved alatt néhány percig, utána nyeld le.
  • Gyermeke(i)dnél fele adagolásban alkalmazd. Ha a natúr méhpempőt nem szívesen fogyasztja gyermeked,  méhpempős méz formájában add neki, ami 1-6 éves kor között 1 kávéskanálnyit, 6 éves kortól egy teáskanálnyit jelent naponta. (összesen 1-2 üveg méhpempős méz gyermekenként). A csecsemők egy éves kor alatt csak natúr méhpempőt ehetnek, mézzel kevertet nem, adagolása 0,5 g naponta, magában, vagy valamilyen bébiételhez nem fém kanálban keverve.

 

Felhasználói tapasztalatokat a méhpempőről ebben a blogbejegyzésben olvashatsz.

 

Az Egészség Legyen Veled!

TJ - vezető mézkedvelő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: méhpempő
blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;