Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü
Ön itt jár: > >

méz

2019. 11. 14. 17:28:28

Így készül a forró csoki Mézbarlang módra

 

Ezek a prémium csokoládéital-porok egytől-egyig kézműves termékek, édesítésmentesen, gondos odafigyeléssel, gyártósorok nélkül készülnek, kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból, mindenféle egyéb adalékanyag felhasználása nélkül.

2019. 11. 17. 07:00:00

Mérgező csokimikulás?

 

Ez az elsőre megdöbbentőnek tűnő cím a finomított cukrokkal készült csokoládéfigurákra utal. Amilyeneket a te gyermekednek, unokádnak is zsákszámra hoz majd a Mikulás. Nem árt, ha már most tisztában leszel vele, milyen veszélyt rejt a Mikulás puttonyából előkerülő csokimikulás-dömping, vagy mire képes a szaloncukor, ha gyermeked sokat eszik belőle (már a nevében is benne van a "fehér méreg"). Mert az ilyen édességek, ha nem is közvetlenül, de közvetve tényleg méregként hatnak a szervezetre. Akár kisebb, akár nagyobb a gyerkőc, azt hiszem tőled biztosan nem fog ilyesmit kapni Mikulásra, miután ezt a blogcikket elolvasod »

2019. 10. 16. 06:00:00

ÉL-ELEM
avagy 5+1 gondolat az október 16-i Élelmezési Világnap apropóján

 

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája negyven évvel ezelőtt, 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján nyilvánította élelmezési világnappá október 16-át. Ennek a világnapnak az a célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. Ha tudni szeretnéd, én mit gondolok az élelmezési helyzettel kapcsolatban, kattints ide vagy a képre, és olvasd el legújabb blogcikkemet  »

2019. 08. 21. 07:00:00

Tanévkezdés = betegségek...?

Hamarosan becsöngetnek. Van, akinek ez jó hír, van, akinek kevésbé. Az viszont mindkét tábornál közös, hogy alig kezdődik el az iskola vagy az óvoda, a legtöbb gyerek már az első pár hét után megbetegszik. Ami aztán a szülőkre, családtagokra is könnyen átragad, és jöhet a betegállomány. 

Persze a legtöbbször már a tanév kezdete előtt gondolunk is erre, de aztán mégis mindig váratlanul, ráadásul többnyire a legrosszabbkor ér. De miért van így, hogy a szünet után rögtön beteg lesz a gyerek, és lehet valamit tenni ez ellen még most, a tanévkezdés előtt? Olvasd el legújabb blogcikkemet, és kiderül »

2019. 07. 31. 17:18:44

Manukamézes kulisszatitkok

 
Gondoltam nem árt, ha alaposabb információt adok arról a manukaméz-gyártóról, akinek a termékei nekem és a legtöbb vásárlómnak a legjobban ízlenek. Felfedem, mi lehet az a titok, amiért az Apihealth készíti a legkülönlegesebb manukamézeket. Erről szól ez a blogcikk. Tovább a manukamézes kulisszatitkokhoz »
2019. 07. 28. 07:00:00

A mézfogyasztás tízparancsolata

 
A tízparancsolat az egyik legismertebb, egyben legtökéletesebb törvénykönyv és etikai kódex. Aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a világban. Nincs ez másként a mézfogyasztás tízparancsolatával sem: ha ezt követed, a betegségek nagy ívben elkerülnek majd és jó egészségben élhetsz életed végéig. Tovább a mézfogyasztás tízparancsolatához »
2019. 07. 03. 12:27:18

Hallottál már a Műanyagmentes Júliusról?

 
Egy fantasztikus NYEREMÉNYJÁTÉK és 4 további műanyagmentes kihívás. Ezekkel csatlakozott a Mézbarlang a Műanyagmentes Július kampányhoz, melynek célja, hogy júliusban, egy hónapon keresztül próbáljunk meg nemet mondani az egyszer használatos műanyagokra, és valamilyen más, tartós alternatívát keressünk helyettük. Nézd meg, mit teszek én és mit tesz a Mézbarlang a Műanyagmentes Júliusért »
2019. 06. 15. 00:00:00

Miért jó a méz nyáron?

 

Nyár.

Gondtalan nyaralás. Minden hepi. Ki foglalkozik itt a veszélyekkel?

Nincs is rá szükség.

Gondolod te!

A valóság azonban más.

Olvasd el, miért.

Garantáltan találsz benne újdonságot.

 

 

2019. 06. 11. 10:36:40

Öngyilkos méhek?

A háziméheket, más néven mézelő méheket gyakorlatilag háziállatként kezeljük, sokkal jobban ismerjük őket, mint bármely más rovart a Földön. Körülbelül egy évtizede lépett fel náluk először az azóta "kaptárelhagyásnak" nevezett jelenség. De mi is ez tulajdonképpen? Ebből a cikkből megtudhatod a választ.

2018. 10. 28. 11:35:11

 

 

Méz vagy Robitussin?

Erre a kérdére is választ ad a bejegyzés.

Meg arra is, hogy nem minden orvos tömi a "betegeket" gyógyszer-mérgekkel.

Ez a két dolog pedig már elég ahhoz, hogy a mai napod is jó hangulatban teljen... :)

 

; ; ; ; ; ; ; ; ;