Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Méz, mint afrodiziákum

Méz és szex

Mítosz:

A maja indiánok hite szerint a Föld teremtésében négy óriás (Muluc, Kan, Ix és Cauac) is közreműködött , akik a méhészek patrónusai voltak. Erre az is utal, hogy egy szó jelöli náluk a világot és a mézet. Az isten miután megismertette az emberekkel a mézsör áldásos hatásait, saját oltalmába vette és ettől kezdve csak a beavatottak ismerhették elkészítésének módját. Az ókorban a méhek fullánkjait Ámor szerelemnyilaihoz hasonlították, a kis állatok pedig a szorgalom jelképévé váltak.

Ekkor a méz már mindent gyógyító csodaszer és univerzális ellenméreg hírében állt. Külsődleges alkalmazása is szokásban volt például fejfájás és impotencia esetén, de bedörzsölve a tetvek és poloskák elpusztítására is használták. Galenus általános erősítő és potencianövelő, valamint fiatalító szernek tartotta, míg Plinius egyszerűen csak mennyei csodaszernek nevezte. Európában különösen a  rozmaringméz állt jótékony potencia- és erősítőszer hírében.

Mézsör

A méz nem csak a világ első édesítőszere, de az alkoholtartalmú italok alapja is. Friss vízben feloldva pár óra alatt erjedésnek indul és rövid időn belül sörré érik. Régen a fiatalasszonyok az esküvőjük után egy hétig ezt itták, mert úgy vélték, hogy növeli termékenységüket. (Talán innen származik a mézeshetek elnevezés). A méz aszparaginsavat és E-vitamint tartalmaz, melyek jó hatással vannak a női nemi mirigyekre, és kis mennyiségben, de található ösztrogén is benne.
A méhsört mindenhol szent italként tisztelték, és különleges, rituális alkalmakkor fogyasztották.

Hogy fokozzák erősségét, gyakran hallucinogén növényekkel fűszerezték. A maja indiánok például bódító hatású fa kérgét vagy olyan békát (Bufo marinus) merítettek az italba, amelynek kiázó pszichedelikus méreganyaga, a DMT erősítette a mámoros hatást. A kategória legjobbjának a germánok „keserű fűvel”, valószínűleg beléndekkel kevert mézsörét tartják, de a kókuszdióval elegyített mézbort is nagyon dicsérik, mivel rendkívüli módon hat a szerelemben megfáradt emberre.

A méz afrodisztikus hatóanyagai

Minek köszönheti a méz afrodisztikus hatását? Gyorsan felszívódó gyümölcscukrai azonnal hasznosítható energiává alakulnak,   ezenkívül – mint az édességek általában – serkentik az agyban a hangulatjavító endorfinok termelődését. Ásványi anyagai, vitaminjai és védő hormonjai jót tesznek az általános egészségi állapotnak, s így a szerelmi életnek is.

Talán annak is van jelentősége, hogy a méz bizonyos enzimei a sejtanyagcsere katalizátoraként elősegítik a szervezetben végbemenő kémiai folyamatokat. Indiában például gyakran külsőleg, általában a nemi szerveken alkalmazták masszírozással. Ma már az is tudományosan bizonyított, hogy a mézkenőcs (mézes kozmetikumok) nagy ozmotikus koncentrációjának köszönhetően folyadékáramlást indít el, és élénkíti a helyi vérkeringést.

Mézes-illóolajos fürdő

Nagyon élvezetes időtöltés, ha a párunkkal közösen veszünk egy mézes-illóolajos fürdőt. Nem csak a méz, hanem az aromaterápiás olajok is lehetnek vágykeltőek, ha jól választjuk meg őket. Ezen természetes anyagok rendkívül izgatóan hatnak a szaglásunkra, s megteremtik a szükséges pozitív hangulatot a szerelmesek számára. A tökéletes keverék 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín és 10 csepp illóolaj. A leghatásosabbak: jázmin, vanília, pacsuli, rózsafa, fahéj, ilang-ilang, narancsvirág, geránium, rózsa, bazsalikom, muskotályzsálya.

Méhtermékek

Nemcsak a méznek tulajdonítottak fiatalító és afrodisztikus hatást, hanem a többi méhterméknek is.

Méhviaszból formázták például a szerelmi varázslások ember alakú bábuit. Ez a rítus a mai napig is él a woodoo kultúrában. Az ázsiai népek szerint a méhviasz megakadályozza az öregedési folyamatokat és az impotenciát.

A méhpempő használata növeli a tesztoszteronszintet a vérben, amelynek fontos terapeutikus hatása van az endokrin alapú meddőség vagy impotencia kezelésében, továbbá javítja a spermiumok mozgékonyságát is.

A leghatékonyabbnak mégis a méhpollen (virágpor) számít, ami naponta fogyasztva megőrzi a testi egészséget és hatalmas nemi aktivitást eredményez. Újabban a nyugati országokban is rendszeresen fogyasztják, és a dokumentációk több-kevesebb sikerről is beszámolnak.

Te melyiket próbálod ki? Válassz!

Mézédes Szép Napokat!

Trepinszki József
vezető mézkedvelő

 

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;