Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

- A mézfogyasztás tízparancsolata

Trepinszki József

Szeretném felszámolni a "méztudatlanságot". Egyszer s mindenkorra. Éppen ezért vettem a bátorságot, és megírtam a mézfogyasztás tízparancsolatát. Azért választottam pont a tízparancsolatot, mert erről köztudott, hogy ez az egyik legismertebb, egyben legtökéletesebb törvénykönyv és etikai kódex.

Aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a világban. És én pont azt szeretném, hogy a mézfogyasztás is pontosan ilyen köztudott és egyben követendő legyen. Az a célom, hogy a mézfogyasztás tízparancsolatát betartva a betegségek nagy ívben elkerüljenek téged is, és jó egészségben élj életed végéig.

 

 

 1. Fogyassz naponta legalább 2-4 teáskanálnyi mézet!
  Ez a fajta folyamatos mézfogyasztás a leghatásosabb egészségünk megőrzésére.
 2. Kóstolj meg minél többfajta mézet!
  Ha ismered a különféle mézek különböző gyógyhatásait, akkor tudatosan fogyaszthatod és célirányosan alkalmazhatod őket.
 3. Fogyassz cukor helyett is mézet!
  A cukor csak üres energia, a megbetegedések elősegítője, a méz viszont természetes élelmiszer, táplálékkiegészítő és orvosság is egyben.
 4. Próbálj ki más méhészeti termékeket is!
  A virágpor, a propolisz és a méhpempő, a méhkenyér és a méhméreg fogyasztása a mézzel együtt kiegészítik és fokozzák egymás gyógyhatását.
 5. Édesítsd mézzel a nyers ételeket és italokat!
  A méz felhasználásának a konyhában csak a képzeleted szab határt. A méz a legegészségesebb ízesítő.
 6. Használj mézet sütéshez és főzéshez is!
  Bár a 40 oC-nál magasabb hőmérséklet csökkentheti a méz gyógyhatását, mert károsíthatja bizonyos összetevőit (de nem az összeset), viszont a méz jótékony hatása még így is érvényesül.
 7. Alkalmazz mézet már a betegség első tüneteinek jelentkezésekor!
  A torokfájáson és a náthán túl sokféle egyéb betegségnél is megtapasztalhatod a méz áldásos hatását: gyorsabb lesz a gyógyulás, kevesebb (vagy semmi) gyógyszerrel.
 8. Vásárolj mézzel ízesített bolti termékeket!
  Csökkentsd a finomított cukor fogyasztását: tudományosan igazolt kutatások szerint a cukor több kárt okozott az emberiségnek, mint a dohány.
 9. Használj mézet külsőleg is!
  Sokféle bőrbetegségre, sebekre, égési sérülésekre is kiváló hatású a méz és a mézes készítmények, hiszen fertőtlenít és gyorsítja a gyógyulást.
 10. Terjeszd a mézfogyasztás áldásos hatásait ismerőseid körében is!
  A mézről és minden méhészeti termékről szerzett ismereted továbbadásával elősegíted embertársaid egészségének megőrzését is.

Ezen a weboldalon minden ponthoz találsz tudásanyagot, leírásokat, könyveket. Kezdetnek mondjuk nézd meg "Problémára" oldalunkat » Ha átnézed ezeket a tartalmakat, és alkalmazod a benne leírtakat saját élethelyzetedre, akkor garantáltam egészségesebb, akár gyógyszerek nélküli életet is élhetsz. 

Én tudom. Azért, mert tapasztaltam.
A gyógyszert 12 éve mellőzöm.

A betegségek elkerülnek.
Ez nem lehet véletlen.

Mézes élményekben gazdag nyarat kívánok mindenkinek!

Az Egészség Legyen Veled! 

TJ - vezető mézkedvelő

 

És ha szeretnéd feltölteni a mézkészletedet, figyelmedbe ajánlom fajtamézeinket, amiket kicsit lentebb találsz a "kapcsoló termékek" részben.

Tartalomhoz tartozó címkék: méz megelőzés
blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;