A méhpempő hatásai

Ismerd meg a méhpempő jótékony hatásait!

„Méhpempőt kerestem az interneten. Az Önök üzletén kívül még egy helyen találtam, de ott sokkal drágább volt. A honlapjukon való böngészés során láttam, hogy mennyiféle különleges méz kapható még a méhpempőn kívül, így mást is rendeltem. Minden termék, amit rendeltem nagyon finom és ízlés csomagolásban vannak. Külön örültem neki, hogy bio mézek is kaphatóak.” (Szőnyi Gitta, Pilisjászfalu)

(Ha már ismered a méhpempőt, kattints ide a teljes termékválasztékhoz és az árakhoz »)


A Méhpempő, mint Életelixír

A méhpempő főbb hatásai összefoglalva:

 • Meddőség, menstruációs panaszok, klimax ellen ajánljuk
 • Impotencia és prosztata betegségek esetén is segít
 • Vércukorszint csökkentő hatása van (cukorbetegeknek is)
 • Krónikus fáradtság ellen és immunerősítésre is használható
 • Depresszió, álmatlanság, szorongás ellen is hat
 • Érelmeszesedésre is ajánljuk
 • Szívinfarktus ellenes
 • Daganatos megbetegedés ellenes
 • Pajzsmirigy túlműködés esetén is segít

       Figyelem, figyelem!

       Az a tény, hogy a méhpempő fogyasztása a méhkirálynő fejlődését, élettartamát és létét egyedülálló módon kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést a méhpempő iránt. Azt feltételezték a méhpempőről, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje. Manapság sem kevésbé árnyaltabb a kép, miközben azt is megismertük, hogy melyek a méhpempő igazi erényei és felfedezték a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is.

       Nem kétséges, hogy a méhpempő kivételes táplálékkiegészítő, mely különleges tulajdonságokkal rendelkezik. A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4, sőt akár 5 év is lehet.

       A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes akár két és félszer annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt.

       A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

       Mi a méhpempő?

       A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik.

       A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

       A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. A méhpempő a méhek „teje”. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik királynőt.

       A méhpempő biológiai aktivitását, csak a 20. század második felében sikerült a tudósoknak liofilizációs eljárás alkalmazásával két évre meghosszabítani. Ez teremtette meg az alapját a méhpempő tárolásának és fogyasztásának. Az orvosi kutatások a legújabb csodaszerként tartják számon. Számos vitamint: B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, H tartalmaz. Nyomelemek közül említést érdemel a Mn, Ni, Co, S.  A méhpempő teljes értékű fehérjetartalma igen magas, számos hormont és hormonszerű anyagot tartalmaz. A termék bonyolult összetétele miatt szintetikus előállítása mostanáig még nem sikerült, mivel számos azonosítatlan vegyületet is tartalmaz. Viszont a legértékesebb összetevőjét már előállították mesterségesen is.

       Tovább a méhpempőkhöz »

       Mire jó a méhpempő?

       - Csontritkulás: A méhpempő támogatja a petefészek működését az ösztrogén hormon termelésének serkentésével (ennek hiánya okozza a csontritkulást). 45 év fölött ajánlott évi kétszer 2 hónapos kúrát tartani napi 1 grammos adagolással.

       - Rákos megbetegedések: Csak a tiszta méhpempőben található meg a 10-HDA (hidroxi-decenoic sav), mely gátolja a daganatos sejtek kialakulását és növekedését. Javasolt adagolás a napi 1 gramm, 60 napos kúra formájában, amit évente 2-3-szor lehet ismételni.  A kúra idején ajánlott vegetáriánus étrendet tartani sok nyers gyümölccsel és zöldséggel, amely elősegíti a tiszta méhpempő hatóképességét.

       - Érelmeszesedés: Adagolása: napi 1-2 gramm éhgyomorra, a napi főétkezések előtt.  A kúra min. 30, max. 60 napig tartandó, szükség esetén évente háromszor lehet ismételni.

       - Szívinfarktus megelőzésére: A méhpempő fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és akadályozza a vérrögök kialakulását az erekben. Adagolás: napi 2 gramm éhgyomorra, 60 napos kúrákkal.

       - Influenza és fertőzések esetén: A méhpempőnek kitűnő antivirális és immunerősítő hatása van, nagyon hatásos az influenza megelőzésére járvány idején. Immunerősítésre ajánlott a 7 napos rövid kúra 2-4 gramm napi adagolással.

       - Időskori elbutulás: Az öregedés hatásainak csökkentésére ajánlott évi három alkalommal 60 napos kúra, napi 2 gramm adagolással.

       - Szklerózis multiplex: A világon a legjobb eredményeket ezen a téren egy román orvos érte el, aki egy eddig szokatlan adagolási módszert alkalmazott, azaz napi 8-10 grammot 7 napig, négy hetes szünettel, amely után a kúra megismételhető.

       - Alzheimer-kór: A méhpempő használata képes megállítani a degeneratív folyamatokat a központi idegrendszerben, sőt, segít az elhalt sejtek újratermelésében. 10 napos kúra javasolt napi 5-10 grammal, majd 20 napos szünet. Ezután a kúrát meg kell ismételni évente hatszor.

       - Depresszió: A gyógyszeriparban leggyakrabban az orbáncfűt használják az antidepresszáns gyógyszerek alapanyagaként. Úgy tűnik, a méhpempő még az orbáncfűnél is hatásosabb és nincs mellékhatása: megszünteti az álmatlanságot, az étvágytalanságot, a depresszív tüneteket, emeli a jó közérzetet. Adagolás: 30 napos kúrák, napi 2-4 gramm méhpempő. A kúra után 1-2 hetes szünetet kell tartani; ezután a kúra újra elkezdhető.

       - Krónikus fáradtság: Adagolás: 3 hónapos kúrák napi 1-3 gramm adagolással. Az adagolást fokozatosan kell növelni 1 grammról 3-ra.

       - Drogfüggőség és alkoholizmus: A méhpempő nagyon hatékony az elvonási tünetek megszüntetésében, egy nagy adag (25 gramm, mely százszorosa az eddig normálisnak tartott adagnak) a legtöbb esetben megszünteti az elvonási tüneteket (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkozás stb.). Az adagolást 25 grammal kezdjük, majd naponta 2-5 grammra csökkentjük. A kúra 3 hónapig tart.

       - Hepatitisz: A hepatitisz összes típusa esetén ajánlható a 90 napos kúra (napi 3 gramm reggel, étkezés előtt). Egy kúra után 30-45 napos szünetet kell tartan, amely után újra lehet kezdeni.

       - Vérszegénység: A méhpempő megfelelő adagolásával jelentősen nő a vörös vértestek száma és minősége, csökken a pusztulási arányszámuk. Adagolás: 4 hetes kúrák, napi 2-5 grammal. Az adagot növelni kell a betegség súlyosságától függően. - Rövidlátás: Dr. Jurate Jankauskiene litván szemészorvos több kísérlettel is bizonyította, hogy a méhpempő fogyasztása javítja a látást, és segít visszaszorítani a szemproblémákat. 2-3 hónapos kúra ajánlott napi 1grammos adaggal.

       - Cukorbetegség: A méhpempő csökkenti a szervezetben az inzulinrezisztenciát, vagyis a hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól. Így más kezelés nem szükséges a vércukorszint csökkentésére. 1-2 hónapos kúra után, amely alatt napi 1-3 gramm méhpempőt fogyasztunk, a vércukorszint jelentősen csökken és a hatás több hétig is megmarad.  

       - Pajzsmirigy túlműködés esetén: A méhpempő fogyasztása csökkenti a pajzsmirigy működését. Ajánlott adagolása: napi 1-2 g 30-60 napig, évente háromszor.  

       - Férfi meddőség, impotencia: A méhpempő használata növeli a tesztoszteronszintet a vérben, amelynek fontos terápiás hatása van az endokrin alapú meddőség vagy impotencia kezelésében, továbbá javítja a spermiumok mozgékonyságát is. Adagolás: 90 napos kúra, napi 2 grammos adaggal.

       - Női bajokra, vetélés, meddőség ellen: A méhpempő növeli az ovulációt kiváltó luteinizáló hormonok szintjét a vérben, amelyek megfelelő mennyisége szükséges a szabálytalan menstruációs ciklus és a petefészek-működés elégtelenségének kezelésében. Adagolás: 28 napos kúra napi 1-2 gramm adagolásával, majd 28 nap szünet. A kezelés évente hatszor ajánlott. Két hónappal a terhesség előtt és a terhesség első négy hónapjában napi 1 gramm méhpempőt kell fogyasztani éhgyomorra 30 perccel evés előtt.

       - Változó kor: 2004-ben a szófiai Nőgyógyászati Klinikán elvégeztek egy kísérletet ötvenöt klimaxos nő részvételével. 90 napig tartó kúra során napi 0,5-1 gramm méhpempőt kaptak a hölgyek. Poszt-klimaxos szindrómáik, mint például a szívritmus és keringési zavarok, csontritkulás, túlzott szőrnövekedés az esetek többségében teljesen megszűntek.

       - Reuma (artritisz, ízületi gyulladás, porckopás): A méhpempő serkenti a gyulladásgátló kortizon hormon termelődését a mellékvesében, amely lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. 30 - 45 napos kúra ajánlott (napi 1-3 gramm).

       - Törések: A méhpempő elősegíti a forrasztó csontszövet termelődését, ezáltal a csontok regenerálódását törés, így a gyógyulás ideje lerövidül. Törések esetén 45 napos kúra ajánlott (napi 2 gramm, evés előtt).

       Töltsd le ingyenes e-könyvünket a méhpempőről!

       Szeretnél még több ismeretre szert tenni méhpempő-témában? Akkor add meg az e-mail címed az alábbi űrlapon, és e-mailben elküldjük Neked "Méhpempő, az életelixír" című ingyenes e-könyvünket! Amennyiben azt tapasztalod, hogy nem töltődik be az űrlap (csak üres fehér hátteret látsz fentebb), vagy az űrlap a kitöltés után "Feldolgozás..." állapotban ragad, vagy ha valamiért nem tudsz itt feliratkozni, (azaz nem töltődik be a visszaigazoló oldal az űrlap helyén), akkor kattints ide » így közvetlenül is elérheted az űrlapot!


       Méhpempő a szépség szolgálatában

       A méhpempő belső használatával rendkívüli eredményeket lehet elérni a bőrápolás terén is. A méhpempő normalizálja a faggyúmirigyek működését, így csökkennek a pattanások és a bőrgyulladások. Serkenti a bőrsejtek metabolizmusát, amely elősegíti a bőr nyomtalan és gyors hegesedését. Növeli az ösztrogéntermelést, amely a bőrt finommá, selymessé és rugalmassá teszi.

       Külső használat esetén a bőrre kenve kitűnő fiatalító hatása van. Kenjünk a bőrre egy vékony réteget, hagyjuk fent 15 percig (ez idő alatt a bőr kipirosodik és megráncosodik, de nem kell megijedni), amely után langyos vízzel lemossuk és hagyjuk a bőrt megszáradni. Pár órán belül a bőr láthatóan finomabb és fényesebb lesz. A kezelést meg lehet ismételni 1-2 naponta, így a ráncok, foltok, elszíneződések fokozatosan eltűnnek.

       Fontos: óvintézkedések és ellenjavallatok

       A legfontosabb óvintézkedés és ellenjavallat a méhtermékekre való allergia. Akik hajlamosak erre, az első 2-3 napban 0,1 grammal kezdjék a kúrát, és feltétlenül hagyják abba, ha szájüregi viszketést, emésztési zavarokat, légzési nehézségeket, orrfolyást vagy kiütéseket észlelnek.

       Fogyasztási tanácsok

       A méhpempőt minimum 15 perccel étkezés előtt kell bevenni: nyelv alatt feloldandó (kb. 5 percig). Gyerekeknél a napi adag 0.5-1 gramm, felnőtteknél napi  1-2 gramm. Lehet mézzel is keverni (10 g tiszta méhpempő 500 g mézzel).

       Méhpempő termékeink:

       MMBNATMPK50

       *Gyermekáldás elősegítéséhez

       És immunrendszer erősítésre is

       Raktárkészlet:  VAN
       Raktárkészlet: VAN
       14 990 Ft
       Egységár: 549 084 Ft/kg
       Kosárba
       Kosárba
       Részletek
       Részletek
       Kedvencekhez
       Összehasonlítás
       MDYMPT100

       Betegségmegelőző és gyógyító kúrához

       Megelőzésre, gyógyuláshoz, változó kori panaszokra, vagy babaprojekthez, a fogantatás elősegítésére fogyassz belőle napi 1x2 g-ot!

       Raktárkészlet:  VAN
       Raktárkészlet: VAN
       11 605 Ft
       Egységár: 116 050 Ft/kg
       Kosárba
       Kosárba
       Részletek
       Részletek
       Kedvencekhez
       Összehasonlítás
       MDYMPT500

       Rövid kúrához

       Vagy gyerekeknek téli betegségűző, 1x1g naponta. Babaprojekthez is ajánljuk, a fogantatás elősegítésére!

       Raktárkészlet:  VAN
       Raktárkészlet: VAN
       6 837 Ft
       Egységár: 136 740 Ft/kg
       Kosárba
       Kosárba
       Részletek
       Részletek
       Kedvencekhez
       Összehasonlítás
       MAPMEHP100

       Ellenőrzötten BIO
       Erős betegségmegelőző és gyógyító hatás, babaprojekthez, fogantatás elősegítésére is!

       Raktárkészlet:  VAN
       Raktárkészlet: VAN
       13 990 Ft
       Egységár: 139 900 Ft/kg
       Kosárba
       Kosárba
       Részletek
       Részletek
       Kedvencekhez
       Összehasonlítás
       MAPMEHP25

       Gyermekadag, vagy pótlásra
       Gyógyító és betegségmegelőző hatású, fogantatás elősegítésére és babaprojekthez is ajánljuk!

       Raktárkészlet:  VAN
       Raktárkészlet: VAN
       4 700 Ft
       Egységár: 188 000 Ft/kg
       Kosárba
       Kosárba
       Részletek
       Részletek
       Kedvencekhez
       Összehasonlítás
       simplepay_hu