Méz-Blog

2020.12.12 12:00
Trepinszki József
Mézédes Ünnepeket!

Mézes-méhes ünnepi köszönet

Először is minden kedves méz- és méhkedvelő olvasómnak és vásárlómnak Mézédes Ünnepeket kívánok! Másodszor pedig az ünnepi jókívánságaimmal együtt egyúttal szeretnék köszönetet is mondani. Hogy pontosan kiknek és miért, az ebből a rövidke ünnepi blogbejegyzésből kiderül »

2020.12.12 13:00
Trepinszki József
Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

Újévi kívánságok és célkitűzések

A képen látható humoros Mézbarlang újévi üdvözlet mellett kívánok Neked minden jót 2024-re, amit csak akarsz! Hidd el, ennél jobbat tényleg nem lehetne kívánni... Hogy miért nem? Olvasd el B.Ú.É.K. blogcikkemet, és megtudod »

2023.01.31 12:00
Trepinszki József
Mi kell a „mézeshetek”-hez?

A „mézeshetek” helyett… mi csináltunk egy „Mézes Hetek”-et!

Ami 6 napig tart, a Házasság világnapja (február második vasárnapja) alkalmából, hogy elősegítsük a gyermekáldást a párok számára. Azoknak, akik akarnak, de nem jön össze. Meg azoknak, akik előre gondolkozva fel akarnak készülni a nagy napra. Meg azoknak, akik már várandósok és a pocaklakóval együtt panaszok nélkül, egészségben és komplikációmentesen akarják megélni a szülésig tartó időszakot és magát a szülést. Ez sok kedves ügyfelünknek már sikerült, Neked miért ne sikerülne? További részletek a blogcikkben »

2023.01.30 16:00
Nyíri Gabriella
Mézeshetek – hogy valóban édes legyen

Jó szex nélkül lehet élni, de minek...

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadónk írt egy remek blogcikket "mézeshetek" témában, melyben egy sokak által tabutémának ítélt dolgot, mégpedig a szexualitást járja körbe amolyan mézkedvelő szemmel. Gabi remekül összefoglalta cikkében, hogy mi okozhat libidócsökkenést a férfiaknál, és milyen fizikai és pszichés okai vannak a nők esetében a csökkent vágyaknak, és kitér arra is, hogy mit tehetünk, ha libidócsökkenést tapasztalunk magunknál vagy a párunknál? Ha kíváncsi vagy a válaszra, mindenképpen olvasd el Gabi blogcikkét »

2020.01.30 16:00
Trepinszki József
A Valentin nap - és ami mögötte van

Minden, amit a Bálint napról tudni érdemes

Az 1800-as években kezdett divatba jönni ez a nap, általában virágot, édességeket adtak egymásnak a szerelmesek. A Bálint napi ünneplés a rendszerváltás után „érkezett” hazánkba, és Valentin napként vált ismertté és népszerűvé. Nem is gondolnád, hogy magyar népi hiedelmek is kapcsolódnak Bálint napjához... Ebben a blogcikkben elárulom, milyenek »

2023.01.05 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (19)

Birkaság helyett…

Az ember alapvetően tökéletesnek születik le erre a csodás Földre. És szívja be magába a környezetéből a mindenféle hatásokat. Aztán meg birkamódon követi a tudatalattiba beívódott mintákat, amit felszed élete során. Nem akar kilógni a sorból. Inkább birkásodik. Mindig a külvilágtól teszi magát függővé. Van benne igazság, ugye...? Több is kiderül a birkaságról ebből a blogbejegyzésből »

2020.10.13 15:00
Trepinszki József
Élelem, él-elem, (f)élelem...

ÉL-ELEM
avagy 7 érdekes gondolat az október 16-i Élelmezési Világnap apropóján

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciáján, 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján nyilvánította élelmezési világnappá október 16-át. Ennek a világnapnak az a célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. Ha tudni szeretnéd, én mit gondolok az élelmezési helyzettel kapcsolatban, kattints ide, és olvasd el az erről írt blogcikkemet  »

2022.09.23 05:45
Nyíri Gabriella
Tömjén – Isten mosolya

Betegségűző „titkos összetevő”: a tömjén

A tömjén már évezredek óta az emberek szolgálatában áll. Jelenlegi világhelyzetünkben mondhatni, a reneszánszát éli, mint természetes gyógyhatású készítmény. De mi is az a tömjén, és mire használták régen és mire használják napjainkban? Miért van szó szerint aranyárban, és mitől lett „csodaszer”, és jelent megannyi betegségre 100%-ban természetes, mellékhatások nélküli gyógyírt? Ebből a blogcikkből minden kiderül »

2022.08.10 06:00
Trepinszki József
Induljon egészségesen a tanév!

Tanévkezdés = betegségek...?

Hamarosan becsöngetnek. Van, akinek ez jó hír, van, akinek kevésbé. Az viszont mindkét tábornál közös, hogy alig kezdődik el az iskola, az óvoda vagy a bölcsőde, a legtöbb gyerek minden évben már az első pár hét után megbetegszik. És jöhet gyerekfelügyelet, a munkahelyi hiányzás, a betegállomány. De miért van így, hogy a szünet után rögtön beteg lesz a gyerek, és lehet-e valamit tenni ez ellen még most, így a tanévkezdés előtt? Olvasd el ezt a blogcikket és kiderül »

2022.07.13 11:00
Nyíri Gabriella
Kullancs, avagy hogyan kirándulj önfeledten

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kollégánk írása a kullancsokról

Ezzel a témával azért gondoltam foglalkozni, mert igen közeli az érintettségem, ugyanis a legutóbbi mecseki kiruccanásom alkalmával egész pontosan 4 csimpaszkodó kis szörnyeteget szedtem össze. És őszintén? Még nekem is átfutott a fejemen az összes rémsztori, ami ezzel kapcsolatos, úgyhogy miután különböző módszerekkel, de mind a négyet eltávolítottuk, és hazaértem, beleástam magam a témába. Úgy gondoltam, amit sikerült összeszednem, azt megosztom tömörítve, hátha van olyan információ, ami másnak is segítség. Itt elolvashatod a blogcikkemet »

2022.06.02 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (18)

Élsz, vagy működsz? Gondolatok a környezetvédelmi világnap apropóján

Június ötödike a Környezetvédelmi világnap. Ötven évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött Stockholmban az ENSZ első, „Ember és bioszféra” címet viselő környezetvédelmi világkonferenciája. E jeles nap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét. És szerintem még mást is. Hogy mire gondolok, az kiderül a cikksorozatom következő részéből »

2022.04.26 12:00
Trepinszki József
Vers(át)író pályázat 2022. eredményhirdetése

Megmutatjuk a 3+1 győztes költeményt és a döntős vers-átiratokat!

Először is szeretnénk megköszönni, hogy közel 300(!) verset küldtetek be pályázatunkra. Mi sem számítottunk arra, hogy idei felhívásunknak is ekkora sikere lesz, sokan több remekművel is pályáztak. Örömmel olvastuk egytől-egyig mindegyik (át)költeményt. Az általunk legjobbnak ítélt 10 versből végül az ismert humorista, Bagi Iván törzsvásárlónk sorsolt ki 3 szerencsés nyertest, és lett egy különdíjasunk is. A pályázat összdíjazása közel 100.000 Ft volt! Ebből a blogcikkből kiderül, kik lettek a szerencsés nyertesek, akiknek szívből gratulálunk »

 

2022.03.17 15:00
Trepinszki József
Nooooormális? (17)

Boldog leszek, ha … avagy gondolatok a Boldogság világnapjáról

Van olyan, hogy Boldogság világnapja, március 20-án tartják. Apropónak pont jó erre a blogbejegyzésre. Gondolatébresztőnek is megfelelő. Másra nem. Mármint ez a világnap. Hogy miért? Elmondom ebben a blogcikkben »

2022.02.04 10:00
Trepinszki József
Nooooormális? (16)

A betegségtudatosság világnapja

Nem akkor kell kutat ásni, amikor megszomjaztunk – tartja a kínai közmondás. Ez nagyon illik az emberek betegségekkel kapcsolatos nézetére is. Az emberek döntő többsége csak akkor foglalkozik az egészséggel, amikor már nincs, vagyis amikor már beteg. Olvass többet a témáról a Nooooormális cikksorozat következő fejezetében »

2022.01.06 07:00
Trepinszki József
Nooooormális? (15)

Újévi fogadalmak

Tudtad, hogy a fogadalmak 80%-a már februárban meghiúsul? És a maradéknak a 80%-a meg szép lassan a ködbe vész. Elgondolkoztál a te fogadalmaidon? Abból mennyit tartottál be, mennyit vittél véghez? És azon elgondolkoztál, hogy miért? Mi a fogadalom és a cél közötti különbség? Mi kell a megvalósításhoz? Van egy kis füzetecske, amit letölthetsz magadnak az írásom végén. De mielőtt kitöltenéd, mindenképp olvasd végig a nooooormális cikksorozat idei első, immár 15. részét » Garantálom, nagy felismeréseid lesznek. Rajta! Most!

2021.10.27 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (14)

„Normáltalan” szomorúság

A szomorúság sokszor téma mostanában, így október vége felé meg különösen. Bár az ősi kelta Halloween ünnep begyűrűzése hazánkba adhat valamiféle jókedvet is Mindenszentek és a Halottak Napja előtt. A cikksorozat legújabb részéből megtudhatod, mit gondol ezekről a Vezető Mézkedvelő. Ne hagyd ki a tizennegyedik részt »

2021.10.06 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (13)

Szegénységtudatossággal a Földünkért?

Az ENSZ október 17-ének a „Szegénység elleni küzdelem világnapja” titulust adta 1992-ben. De mit is jelent a szegénység? A mesterségesen meghatározott „létminimum” alatt élőket? Azokat, akiknek kevés a pénzük? Igen. A kinyilatkoztatás szerint azok a szegények, akiknek a testi létüket fenyegeti a pénzhiány. Nincs elég pénzük élelemre. De a szegénység még mást is jelent. Hogy szerintem mit, az kiderül a cikksorozat legújabb, 13. részéből »

2021.09.27 13:00
Trepinszki József
Szavazz a Mézbarlang új szlogenjére!

Szerinted melyik a legjobb jelmondat?

Írtunk négy jelmondatot, és szeretnénk megtudni, szerinted melyik az, ami a leginkább kifejezi a Mézbarlang által képviselt mézes-méhes értékeket. A szavazás csak pár másodpercet vesz igénybe, de ha van más ötleted, itt azt is megírhatod nekünk. Tovább a szlogen-szavazáshoz »

2021.09.17 06:00
Trepinszki József
A világ legerősebb manukaméze a Mézbarlangban

Egyenesen Ausztráliából: a különleges manukafák és az egészséges, boldog méhek ajándéka

Aki hallott már a manukamézről, az nagy valószínűséggel azt is tudja róla, hogy ez a méz Új-Zélandról származik. Bár a világ manukaméz termelésének nagy része (éves szinten 95-97%-a) tényleg innen kerül ki, azonban Ausztráliában is honos a manukának nevezett teafafajta. De honnan és hogyan kerül a legerősebb manuka hozzánk, a Mézbarlangba? Ebből a blogcikkből megtudod »

2021.08.02 06:00
Trepinszki József
Manukaméz és Covid-19

Élelmiszernek és gyógyszernek is tekinthető a manukaméz

A manukamézet köztudottan a mézvilág királyának tartják. Bizonyára már benned is felmerült az a kérdés, hogy a manukaméz, mint a természet egyik legerősebb vírusellenes gyógyszere, hatékonyan segíthet-e a COVID-19 elleni védekezésben? Ebből a cikkből kiderül »

2021.08.29 06:00
Trepinszki József
Manukaméz hatásai gyerekekre (vevővélemények)

Gyerekes szülők, nagyszülők tapasztalatai

Ezeket a véleményeket manukaméz vásárlóink küldték be. Többnyire szülők, de vannak nagyszülők is, akik unokáiknak vették a manukamézet. Tanulságosak, őszinték és szívmelengetők. Olvasd el, és gondolkozz el egy kicsit a lehetőségeiden »

Ismeretterjesztő videósorozat (6. rész): Energetizáld magad méhpempővel

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: elkészült a hatodik rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, a ismeretterjesztő sorozatunk hatodik részében az idei utolsó nyári témával jelentkezik. Ez a rész a részének az "Energetizáld magad méhpempővel" címet kapta, és arról szól, hogyan energizáld magad méhpempős ampullák segítségével. Nézd meg, milyen termékeket ajánl Gabi arra, hogy így a nyár végére is maradjon energiád »

2021.07.20 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (12)

(T)egyél az egészségedért!

Az ókor egyik legnagyobb gyógyítójának, Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy: „A halál a belekben lakozik.” Nekem jobban tetszőbben úgy mondanám, hogy: Az Élet a belekben lakozik, vagy: Minden betegség a belekben kezdődik. Vajon miért mondta ezt? És miket mondott még Hippokratész majd 2 és fél évezreddel ezelőtt? A Noooooormális cikksorozat tizenkettedik részéből ez is kiderül »

Ismeretterjesztő videósorozat (5. rész): Strandolj bátran

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: nézd meg az ötödik részt

Természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, Nyíri Gabriella a folytatásban ismét egy igen aktuális nyári aktualitással jelentkezik. Vlogsorozatunk ötödik részének a "Strandolj bátran" címet adtuk, témája a strandoláskor előforduló gombás fertőzések elkerülésére vagy kezelése. Nézd meg, milyen terméket javasol Gabi arra, hogy bátran strandolhass »

Ismeretterjesztő videósorozat (4. rész): Kirándulj biztonságosan

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: mutatjuk a negyedik részt

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk megint egy szuper nyári témával jelentkezik. Vlogsorozatunk negyedik részének a "Kirándulj biztonságban" címet adtuk, témája a sebkezelés és a rovarriasztás. Nézd meg, milyen terméket javasol Gabi arra, hogy felkészülten indulj kirándulni »

2021.06.18 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (11)

Maszkpofa, avagy mire jó a mozgásszabadság korlátozása?

Kollégáimat még tavaly (2020) áprilisában megkérdeztem: mi a jó ebben a „koronás” helyzetben? Ennek immár 14 hónapja. A napokban hogy hogynem, de ismét elém kerültek a válaszaik. Ebből született meg a Nooooormális cikksorozat 11. része, amit ide kattintva máris elolvashatsz »

Ismeretterjesztő videósorozat (3. rész): Fogyókúra és anyagcsere javítás

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: itt a harmadik rész

Természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, Nyíri Gabriella ismét egy igen aktuális témával jelentkezik. Vlogsorozatunk harmadik részének a "Fogyókúra és anyagcsere javítás" címet adtuk, és a súlycsökkentés témakörét járja körbe. Nézd meg, milyen természetes megoldásokat javasol Gabi arra, ha fogyni szeretnél »

2021.05.27 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (10)

A kamatos kamat és az egészség

Bevezető kérdésnek: mit választanál?

  1. Három millió Ft-ot egyből kp a kezeid közé?
  2. Egy fillért a bankszámládra úgy, hogy 31 napon keresztül naponta megduplázódna a pénzed?

Valószínűleg a döntő többség zsigerből az 1-est választja, hiszen az egybőli haszonra vagyunk kondicionálva és nem törődünk a hosszútávú hatásokkal. Ebben a blogcikkben elárulom a szerintem jó választ erre a kérdésre (is) »

2021.05.03 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (9)

Vakcinálódik a világ és a magyar nemzet. Mert fél.

Fél, hogy „elkapja” kovidot, mert manapság még az autóbalesetek áldozata is ettől hal meg. Fél, hogy ha nem kap vakcina útlevelet, lemarad valamiről. Nem mehet moziba ízesített popkornt enni és kólát inni. Nem mehet zárt strandra és uszodába úszni és fürödni a jó klóros vízben. Nem ehet zárt térben rántotthúst sültkrumplival. Nem mehet koncertekre lerészegedni. Nem mehet sportrendezvényekre szidni a bírót. És sorolhatnám még. Sorolom is, a Nooooormális cikksorozat következő részében »

2021.04.28 14:00
Trepinszki József
Méhecskés viccek

Méhecskés viccek

Mindenki szeret kacagni, ám korántsem ugyanazokat a dolgokat tartjuk viccesnek. Épp ezért gyűjtöttük össze az általunk legjobbnak tartott méhecskés vicceket. Van köztük Jean-vicc, favicc, skótvicc, rendőrvicc. Nincs más teendőd, mint elolvasni őket és mosolyogni. :) Tovább a méhecskés viccekhez »

Ismeretterjesztő videósorozat (2. rész): Az egészséges ízületekért

Méhtermékek, gyógyteák és illóolajok videóban bemutatva: íme a második rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk immár másodszor állt a kamerák elé. Újabb videónk "Az egészséges ízületekért" címet kapta, és a mozgásszervi panaszok megelőzéséről és enyhítéséről szól. Nézd meg, mit mond Gabi erről szinte mindig aktuális témáról »

Környezetvédelem és műanyagmentesség Mézbarlang-módra

Környezetvédelem a Mézbarlangban

Szerencsére már egyre többen tudják, hogy a július a műanyagmentesség hónapja. Ennek apropóján bizony Te magad is sokat tehetsz (akár egy emberként is) a környezetért. Például ezt: ha egyszerűen elkezded szelektíven gyűjteni, ami gyűjthető, egy kicsit jobban odafigyelsz az ételhulladékokra (állítólag évi több mint 100 kg étel megy a szemétbe fejenként!), akkor máris sokat tettél. És még oldalakon keresztül lehetne sorolni a válaszokat. Ebből a blogcikkből pedig megtudhatod, én és a Mézbarlang mit teszünk »

2021.04.15 11:00
Trepinszki József
Versíró pályázat eredményhirdetés

Megmutatjuk a két győztes költeményt és a 7 (szerintünk) legjobbat!

Először is szeretnénk megköszönni, hogy több mint 170(!) verset küldtetek be pályázatunkra. Mi sem számítottunk arra, hogy felhívásunknak ekkora sikere lesz, sokan több remekművel is pályáztak. Örömmel olvastuk egytől-egyig mindegyik költeményt. Az általunk legjobbnak ítélt 9 versből 12 fős csapatunk nem tudta eldönteni, kik legyenek a nyertesek, ezért végül a szerencsére bíztuk, így került kihúzásra a két nyertes. Ha kíváncsi vagy rájuk, és a győztes versekre, ebben a blogcikkben elolvashatod őket, és a további 7 (szerintünk) legjobbat »

 

2021.04.07 11:00
Nyíri Gabriella
Aromaterápia – Gyógyító illatok (2. rész)

dōTERRA, a Föld ajándéka

Aromaterápiáról szóló cikksorozatunk második részében eláruljuk, hol találtuk meg azokat az olajokat, amelyeket bátran merünk ajánlani terápiás céllal, és melyik az a cég, aminek az alapmottójával 100%-ban azonosulni tudtunk: „Legyen minden családban egy gyógyító”. Miért pont a dōTERRA? Ha kíváncsi vagy a válaszra és a további részletekre, olvasd el Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk újabb cikkét a gyógyító illatokról »

 

2021.04.07 09:00
Nyíri Gabriella
Tavaszi méregtelenítés méhtermékekkel

Méregtelenítési kisokos

Tavasszal azt érezzük, hogy „tele” vagyunk. Tele a téli estékkel, a sötét, esős vagy havas lucsokkal, az esti nassolásokkal, sokszor a tél hozta komor gondolatokkal. Fizikálisan itt-ott le is rakódnak ezek, és a kis párnácskák valóban nemcsak a bevitt táplálék lerakódott maradékai, hanem érzelmeink, gondolataink besűrűsödései is. A továbbiakban a méretelenítés legfontosabb szerveinek segítéséről olvashatsz » Ezek a máj, tüdő, vese és a bőr. 

Ismeretterjesztő videósorozat (1. rész): A nyugodt napokért

Videósorozatot indítunk a méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról, íme az első rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk közreműködésével áprilistól kezdődően hétről-hétre újabb rövid ismeretterjesztő videóval fogunk jelentkezni. Minden bejelentkezésben egy-egy éppen aktuális témáról lesz szó. Az első videó "A nyugodt napokért" címet kapta, és a stresszcsökkentésről és a nyugodt alvásról szól. Ide kattintva máris megnézheted »

2021.03.19 13:00
Trepinszki József
Versíró Pályázat

Vegyél részt a Mézbarlang Versíró Pályázatán és nyerj értékes mézes ajándékcsomagot

Meghosszabbítva április 5-én éjfélig! Írj egy tetszőleges terjedelmű verset, aminek a szövegében valahol szerepel a "Mézbarlang" szó, kivéve a címében, mert az túl könnyű lenne :) Küldd el nekünk a verset "Versíró pályázat" tárggyal az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu címre, az e-mailbe írd bele a nevedet és a telefonos elérhetőségedet, hogy értesíteni tudjunk, ha a Te versed lesz a két legjobbnak ítélt pályamű egyike! Eredményhirdetés: 2021. április 15-én csütörtökön. További részletek itt »

 

2021.03.18 09:00
Nyíri Gabriella
Aromaterápia – Gyógyító illatok (1. rész)

Az aromaterápia segít egyensúlyt teremteni a test és a lélek között

Vannak olyan zenék, amelyek annyira csodálatosak, hogy szeráfi zenének is nevezik őket, a belőlük sugárzó, emberin túlmutató minőség miatt. De ha az angyaloknak lehet éneke, akkor bizony lehet illata is. Léteznek ugyanis olyan illatok, amelyek ugyanúgy az isteni felé mutatnak, bármennyire is a hétköznapi oldalukról ragadhatóak meg. Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk legújabb blogcikkéből sok-sok érdekességet tudhatsz meg róluk »

 

2021.03.09 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (8)

Aranyáron mérik a virágport…?

Március 10. Magyarországon a Beporzók Napja. A rovarokon (vad és háziméhek, lepkék, darazsak stb.) kívül a világ más részein vannak beporzó madarak és denevérek is. Ezen a napon a figyelem ezekre az élőlényekre irányul. Mert most még vannak beporzók. De mi fog történni velük, és hol lesznek 50 év múlva? Megtudod, ha ide kattintva elolvasod a Noooooormális cikksorozat ezen részét »

2021.03.05 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (7)

Mese Mindenkiről, Valakiről, Bárkiről és Senkiről

Azzal kezdődik ez a történet, hogy Mindenkit állandóan lebeszéli Valaki a nem megszokottról. Aztán fordul a kocka, így lesz Mindenkiből (is) Valaki. Hát, elsőre ez így bonyolultul hangzik, de olvasd végig a teljes blogbejegyzést, és meg fogod érteni. Egyszerű. És (nem) nooooormális. Ide kattintva jöhet a "mese" »

2021.03.03 10:00
Nyíri Gabriella
Kutyamenhelyet támogattunk

Több mint 2 millió forint értékű adománnyal segítettünk!

Február közepén Pécelen jártunk a Tetovált Állatmentőknél, és több mint 2 millió forint értékben adományoztunk az Apipet Immuno nevű termékünkből a menhely részére. Az itt élő, nehéz sorsú, korábban megkínzott, elhagyott, vagy balesetet szenvedett állatok felépülését egy olyan, kutyabarát méhészek által kifejlesztett, 100%-ban természetes készítménnyel támogattuk, ami kifejezetten az immunhiányos kutyák részére nyújt segítséget. Nyíri Gabriella blogbejegyzéséből kiderülnek a részletek. Videóval! »

2021.01.27 15:00
Nyíri Gabriella
Cseréld le a lekvárt!

Fekete berkenye, csipkebogyó, homoktövis és málna a legfinomabb mézbe keverve

Négy bogyós gyümölcs liofilizálva, megszámlálhatatlan pozitív tulajdonsággal, mindez mézzel vegyítve, hogy az élettani hatásokat maximalizálni tudjuk. És közben az ízlelőbimbóink is kényeztetve vannak. Lehetne ennél is jobb? A válasz igen! Ebből a blogcikkből kiderül, hogyan »

2021.01.06 10:00
Trepinszki József
Nooooormális? (6)

Nálam a szeretet a kulcsszó most, 2021-ben. Hogy miért? Ebből a blogcikkből kiderül.

„Minden méreg, és semmi sincs méreg nélkül, csupán a mennyiségtől függ, hogy valami méreg-e, vagy sem.” - (Paracelsus, 1493-1541) A fenti mondat írója svájci orvos-polihisztor csodabogár volt. A cikksorozat újabb részében Paracelsus fenti üzenetét veszem szemügyre a mai orvoslás gyakorlatában.  Itt találod a folytatást »

2020.10.26 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (5)

A cikksorozat ötödik részét egy David Attenborough film ihlette

Megnéztem a legújabb David Attenborough filmet. Címe: Egy élet a bolygónkon. A nooooormálisokról* szól. (* a szó általam történő értelmezését lásd alul). Vagyis a „normális” emberi tevékenység által előidézett katasztrófahelyzetről. Mert maga az ember juttatta ide a Föld nevű bolygót, ahol tart. Olvasd tovább, ha kíváncsi vagy a folytatásra »

2020.10.27 16:00
Trepinszki József
Csokimikulás helyett

Mérgező csokimikulást a csizmákba? Azt azért nem, de!

Ez az elsőre meghökkentőnek tűnő alcím a finomított cukrokkal készült csokoládéfigurákra utal. Amilyeneket valószínűleg a Te gyermekednek, unokádnak is zsákszámra hoz majd a Mikulás. Ha nem Tőled, akkor majd más családtagoktól. Éppen emiatt nem árt, ha így előre tisztában leszel vele, milyen veszélyt rejt a Mikulás puttonyából előkerülő csokimikulás-dömping. Akár kisebb, akár nagyobb a gyerkőc, azt hiszem Tőled biztosan nem fog ilyesmit kapni Mikulásra, miután ezt a blogcikket elolvasod »

2020.10.20 14:00
Trepinszki József
Nooooormális? (4)

A normál időszámításról, egy kicsit normáltalanul

A Nooooormális cikksorozat következő részében egy aktualitásról lesz szó. Minden évben október utolsó vasárnapjának hajnalában van óraátállítás: hajnali 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az óráinkat. Tehát most visszakapjuk azt az egy órát, ami márciusban "elveszett". Szerinted ez normális? Olvasd el, én mit gondolok erről »

2020.08.27 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (3)

Tanévkezdésről szülőknek (és nagyszülőknek)

Azt hittem, hogy az előző [Nooooormális…? (2)] írásom lesz az utolsó, de a helyzet közbeszólt. Ezért úgy döntöttem, havonta írok majd egy-egy blogcikket a hozzám hasonló „normáltalan” emberekről – „normáltalan” embereknek. :) Íme a nyárvégi szösszenetem »

2021.09.29 11:00
Trepinszki József
Mi van a levegőben?

Mit tehetsz a "levegőből jövő" betegségek ellen?

Milyen, a levegőben terjengő összetevőktől „kaphat el” a gyermeked különböző betegségeket? Mikor lesz beteg? Mitől „gyengül le” az immunrendszere? Egyáltalán mi van a levegőben? És létezik-e olyan készülék, ami jó levegőt „csinál”? Ebből a blogcikkből választ kapsz minden kérdésre »

2018.09.30 09:00
Trepinszki József
A cukor, mint méreg

Cukor kontra méz

Én sosem voltam nagyon édesszájú. De azért ettem minden fajta édességet, ittam édeseket. Főleg cukrosat. Néha mézeset. Most fordított a helyzet. De ez nem egyik pillanatról a másikra alakult így. Több évvel ezelőtt belevetettem magam a mézes "szakirodalomba". Meg a cukrosba és édesítőszeresbe is. Aztán elkezdtem a mézes webáruházat. Meg nyitottam egy mézes üzletet is. Közben tovább "képeztem" magam mézügyileg. Meg cukorügyileg is. Ez  utóbbi lesz most a téma ebben a blogcikkben »

Környezetvédelem és műanyagmentesség Mézbarlang-módra

Környezetvédelem a Mézbarlangban

Szerencsére már egyre többen tudják, hogy a július a műanyagmentesség hónapja. Ennek apropóján bizony Te magad is sokat tehetsz (akár egy emberként is) a környezetért. Például ezt: ha egyszerűen elkezded szelektíven gyűjteni, ami gyűjthető, egy kicsit jobban odafigyelsz az ételhulladékokra (állítólag évi több mint 100 kg étel megy a szemétbe fejenként!), akkor máris sokat tettél. És még oldalakon keresztül lehetne sorolni a válaszokat. Ebből a blogcikkből pedig megtudhatod, én és a Mézbarlang mit teszünk »

2020.06.29 12:00
Trepinszki József
A nyári házipatika legfőbb elemei

Ezeknek a termékeknek ott a helye a nyári házipatikádban!

Hazánkban a reklámok nagy része valamilyen gyógyszerről szól. Több országban ez be van tiltva. Tény, hogy gyógyszerfogyasztó nemzet vagyunk, európai dobogósok. Pedig különféle méhtermékekkel a házipatikád szinte minden nyári problémádra megoldást jelenthet. Ebből a blogcikkből kiderül, hogyan »

 

 

 

2018.09.29 19:00
Trepinszki József
Az utolérhetetlen manukaméz

Manukaméz vevővélemények

A méhpempő mellet a manukaméz a másik legjobban fogyó termékünk. Aki kipróbálta, használja. A manukaméz vásárlóink döntő többsége (97%-a) visszatérő megrendelőnk. Kell ennél több? Hát persze, hogy kell! Kell, hogy mindenki megismerje ezt a gyógymézet, ezért a nagyon sok visszajelzésből egy jó nagy csokor tapasztalatot most közzéteszek. Olvasd el itt  »

2019.01.20 00:00
Trepinszki József
Influenzajárvány?

Influenzajárvány van vagy lesz?

Influenza ügyben van a "hivatalos", azaz a népet félelemben tartó, ugyanakkor a gyógyszergyártókat támogató nézet. És vannak a valós adatok, valamint az ezekből levonható következtetésekIlyesmikről olvashatsz ebben a cikkben. És ha onnan is tovább mész, akkor csuda dolgokat láthatsz-hallhatsz.

2018.09.29 18:00
Trepinszki József
Vélemények a méhpempőről

Méhpempő vevővélemények

Ezt a bejegyzést Kedves Vásárlóink írták. Én csak szerkesztettem. A méhpempőt nem véletlenül mondják életelixírnek. A most leírt tapasztalatok is erről tanúskodnak. Olvasd el és higgy! Más tapasztaiban, a méhpempőben és magadban. Tovább a vevővéleményekhez »

Mi a különbség az MGO és az UMF jelölésű manukaméz között?

Manuka jelölésekről érthetően

Sokszor még rendszeres manukaméz fogyasztók sincsenek tisztában, hogy mi az az UMF meg MGO a manukamézes csomagoláson. Nem is csoda! Hiszen elkezd valaki valamilyen manukamézet fogyasztani, jó, sőt kiváló tapasztalatai vannak, ezután is ezt veszi. Miért kéne tudni, hogy UMF vagy MGO, meg hogy mit jelent? - gondolhatjuk. De azért vannak, akik egy kicsit tájékozottabbak akarnak lenni manukaméz-jelölés-ügyben. Egyszerű, érthető és fontos dolgokat írtam Neked. Olvasd el »

2019.07.31 17:00
Trepinszki József
Manukamézes kulisszatitkok

Manukamézes kulisszatitkok

Gondoltam nem árt, ha alaposabb információt adok arról a manukaméz-gyártóról, akinek a termékei nekem és a legtöbb vásárlómnak a legjobban ízlenek. Felfedem, mi lehet az a titok, amiért az Apihealth készíti a legkülönlegesebb manukamézeket. Erről szól ez a blogcikk. Tovább a manukamézes kulisszatitkokhoz »
2019.07.29 17:00
Trepinszki József
Sebkezelés másként

Sebkezelés másként: avagy miért gyógyul mindenkinél gyorsabban a Mézbarlang csapata?

Bár Vezető Mézkedvelőként valószínűleg nekem van itt a legtöbb tapasztalatom a méhészeti termékekkel kapcsolatban, de mézbarlangos kollégáim is egytől-egyig tudatos mézfogyasztók és mézhasználók. Megkértem hát őket, hogy rajtam kívül most meséljenek ők is egy kicsit a sebkezeléssel kapcsolatos tapasztalataikról. Figyelem, igaz történetek következnek a sebkezelésről »

2020.02.25 19:39
Trepinszki József
Beindult a koronavírus pánik!

Koronavírus-pánik

Spájzolj be tartós élelmiszerekből, hangoztatják sokan. Mert ide is elér a vírus - mondják. Sokan félnek a vírus terjedésétől. Tudod mit hoz a félelem? Pontosan azt, amitől félsz. No de kik is lesznek betegek a koronavírustól és egyáltalán bármilyen vírustól? Ebből a blogcikkből megtudod »

2020.03.17 15:22
Trepinszki József
Változások a Mézbarlangban a koronavírus miatt

Vezető Mézkedvelőként kérlek, hogy ezt feltétlenül olvasd el!

Bár én nem vagyok nagy médiahír-követő, de mint cégvezető, mostanában a kialakult vírus-hiszti miatt többször nézem az ezzel kapcsolatos újabb és újabb központi intézkedésekről szóló híreket. 

A kialakult helyzet miatt jelen pillanatban az ebben a blogbejegyzésben leírtak szerint működik a Mézbarlang, „visszavonásig”. 

2020.03.31 13:10
Trepinszki József
Ez nem áprilisi tréfa!

Így vásárolhatsz akár 13% állandó kedvezménnyel

Rövid leszek. Hiszen úgyis egyből arra vagy kíváncsi, mit kell tenned ahhoz, hogy idén akár 13% állandó kedvezménnyel vásárolj bármit a Mézbarlangban (az akciós termékek kivételével). A válasz egyszerű: csak jelentkezel itt a lentebbi űrlapon és belépsz a Mézkedvelők Hunnia Egyesületébe (MÉHE), és máris aktiváljuk a kedvezményed!

2020.04.03 15:52
Trepinszki József
Drogok és a járványok

Gyógyteákról, kicsit másként

Milyenek az emberek. Ha nincs félelemkeltés, jóval kevesebbet foglalkoznak a betegségmegelőzéssel. Most van. Most általános a félelem(keltés). A többség félelemtől vezérelve védekezik. Ki ezzel (maszk, karantén), ki azzal (immunerősítés), ki mindkettővel. Most az immunerősítésről írok a továbbiakban, a gyógyteákkal összefüggésben. 

2020.04.20 15:27
Trepinszki József
Nooooormális? (1)

Mit is jelent az, hogy normális?

Szerintem Te, aki ezt olvasod, nem vagy normális!
Hogy miért mondom ezt - és tulajdonképpen mit is jelent az, hogy normális? Ebből a cikkből garantáltan kiderül. Ha többre is kíváncsi vagy, a cikk második részét ide kattintva elolvashatod »

2020.04.20 16:39
Trepinszki József
Nooooormális? (2)

Pozitív és negatív jövőkép, ahogy a Vezető Mézkedvelő látja

Sokan sokféleképpen jövendölik a vírus-válság utáni (?) világot. Van, aki negatívan látja, van, aki pozitívan. Én alapból a pozitív oldalát keresem ennek az egész hisztihadjáratnak. Találok is benne sok örömre okot adó momentumot. Ha kíváncsi vagy az előzményekre, a Nooooormális cikksorozat első részét itt olvashatod el »

2022.12.08 08:00
Trepinszki József
Kell-e nekünk a külföldi méz?

Mi a helyzet a külföldi mézekkel?

Bevezetőnek egy senki által nem említett megközelítés: mi lenne, ha más országokban is ágálnának a külföldi mézek ellen? Mi lenne a magyar méhészekkel, akik által termelt méz 70-80%-a külföldön landol? Egyebek ebben a blogbejegyzésben  »

2020.06.29 10:00
Trepinszki József
Méz nyáron? Igen!

Mézfogyasztás nyáron? Igen!

Gondtalan nyaralás. Minden hepi. Na de ki foglalkozik itt a veszélyekkel? Nincs is rá szükség. Gondolod te! A valóság azonban más. Olvasd el, miért » Még gyakorlott mézfogyasztóként is garantáltan találsz benne újdonságot!

 

2020.06.29 14:00
Trepinszki József
Mézes alkoholmentes koktélok

Frissítsd fel magad egy finom mézes itallal: íme a 10 legfinomabb recept!

Egy üdítő alkoholmentes mézes koktél az ebédhez vagy a vacsorához? Remek frissítő a nagy melegben, a mindennapokra és baráti vagy családi összejövetelekre egyaránt. Kápráztass el mindenkit, segítségként ebben a blogcikkben összegyűjtöttem a legjobb recepteket »

2020.06.29 15:00
Trepinszki József
Mézes alkoholos koktélok

Üdítő mézes koktélok alkohollal: íme a legjobb receptek

Nyűgözd le a barátaidat, és készíts olyan koktélokat, akár egy profi mixer! Összegyűjtöttük a legjobb mézes-alkoholos koktélrecepteket, amikkel feldobhatod a nyári estéket! Ha kíváncsi vagy rájuk, ide kattintva máris elolvashatod őket »

simplepay_hu