Méz-Blog

2021.09.27 13:00
Trepinszki József
Szavazz a Mézbarlang új szlogenjére!

Szerinted melyik a legjobb jelmondat?

Írtunk négy jelmondatot, és szeretnénk megtudni, szerinted melyik az, ami a leginkább kifejezi a Mézbarlang által képviselt mézes-méhes értékeket. A szavazás csak pár másodpercet vesz igénybe, de ha van más ötleted, itt azt is megírhatod nekünk. Tovább a szlogen-szavazáshoz »

2021.10.06 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (13)

Szegénységtudatossággal a Földünkért?

Az ENSZ október 17-ének a „Szegénység elleni küzdelem világnapja” titulust adta 1992-ben. De mit is jelent a szegénység? A mesterségesen meghatározott „létminimum” alatt élőket? Azokat, akiknek kevés a pénzük? Igen. A kinyilatkoztatás szerint azok a szegények, akiknek a testi létüket fenyegeti a pénzhiány. Nincs elég pénzük élelemre. De a szegénység még mást is jelent. Hogy szerintem mit, az kiderül a cikksorozat legújabb, 13. részéből »

2021.09.17 06:00
Trepinszki József
A világ legerősebb manukaméze a Mézbarlangban

Egyenesen Ausztráliából: a különleges manukafák és az egészséges, boldog méhek ajándéka

Aki hallott már a manukamézről, az nagy valószínűséggel azt is tudja róla, hogy ez a méz Új-Zélandról származik. Bár a világ manukaméz termelésének nagy része (éves szinten 95-97%-a) tényleg innen kerül ki, azonban Ausztráliában is honos a manukának nevezett teafafajta. De honnan és hogyan kerül a legerősebb manuka hozzánk, a Mézbarlangba? Ebből a blogcikkből megtudod »

2021.08.02 06:00
Trepinszki József
Manukaméz és Covid-19

Élelmiszernek és gyógyszernek is tekinthető a manukaméz

A manukamézet köztudottan a mézvilág királyának tartják. Bizonyára már benned is felmerült az a kérdés, hogy a manukaméz, mint a természet egyik legerősebb vírusellenes gyógyszere, hatékonyan segíthet-e a COVID-19 elleni védekezésben? Ebből a cikkből kiderül »

2021.08.29 06:00
Trepinszki József
Manukaméz hatásai gyerekekre (vevővélemények)

Gyerekes szülők, nagyszülők tapasztalatai

Ezeket a véleményeket manukaméz vásárlóink küldték be. Többnyire szülők, de vannak nagyszülők is, akik unokáiknak vették a manukamézet. Tanulságosak, őszinték és szívmelengetők. Olvasd el, és gondolkozz el egy kicsit a lehetőségeiden »

2021.08.22 06:00
Trepinszki József
Induljon egészségesen a tanév!

Tanévkezdés = betegségek...?

Hamarosan becsöngetnek. Van, akinek ez jó hír, van, akinek kevésbé. Az viszont mindkét tábornál közös, hogy alig kezdődik el az iskola vagy az óvoda, a legtöbb gyerek minden évben már az első pár hét után megbetegszik. Ami aztán a szülőkre, családtagokra is könnyen átragad, és jöhet a betegállomány. De miért van így, hogy a szünet után rögtön beteg lesz a gyerek, és lehet valamit tenni ez ellen még most, így a tanévkezdés előtt? Olvasd el ezt a blogcikket és kiderül »

Ismeretterjesztő videósorozat (6. rész): Energetizáld magad méhpempővel

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: elkészült a hatodik rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, a ismeretterjesztő sorozatunk hatodik részében az idei utolsó nyári témával jelentkezik. Ez a rész a részének az "Energetizáld magad méhpempővel" címet kapta, és arról szól, hogyan energizáld magad méhpempős ampullák segítségével. Nézd meg, milyen termékeket ajánl Gabi arra, hogy így a nyár végére is maradjon energiád »

2021.07.20 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (12)

(T)egyél az egészségedért!

Az ókor egyik legnagyobb gyógyítójának, Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy: „A halál a belekben lakozik.” Nekem jobban tetszőbben úgy mondanám, hogy: Az Élet a belekben lakozik, vagy: Minden betegség a belekben kezdődik. Vajon miért mondta ezt? És miket mondott még Hippokratész majd 2 és fél évezreddel ezelőtt? A Noooooormális cikksorozat tizenkettedik részéből ez is kiderül »

Ismeretterjesztő videósorozat (5. rész): Strandolj bátran

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: nézd meg az ötödik részt

Természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, Nyíri Gabriella a folytatásban ismét egy igen aktuális nyári aktualitással jelentkezik. Vlogsorozatunk ötödik részének a "Strandolj bátran" címet adtuk, témája a strandoláskor előforduló gombás fertőzések elkerülésére vagy kezelése. Nézd meg, milyen terméket javasol Gabi arra, hogy bátran strandolhass »

Ismeretterjesztő videósorozat (4. rész): Kirándulj biztonságosan

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: mutatjuk a negyedik részt

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk megint egy szuper nyári témával jelentkezik. Vlogsorozatunk negyedik részének a "Kirándulj biztonságban" címet adtuk, témája a sebkezelés és a rovarriasztás. Nézd meg, milyen terméket javasol Gabi arra, hogy felkészülten indulj kirándulni »

2021.06.18 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (11)

Maszkpofa, avagy mire jó a mozgásszabadság korlátozása?

Kollégáimat még tavaly (2020) áprilisában megkérdeztem: mi a jó ebben a „koronás” helyzetben? Ennek immár 14 hónapja. A napokban hogy hogynem, de ismét elém kerültek a válaszaik. Ebből született meg a Nooooormális cikksorozat 11. része, amit ide kattintva máris elolvashatsz »

Ismeretterjesztő videósorozat (3. rész): Fogyókúra és anyagcsere javítás

Videósorozat méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról: itt a harmadik rész

Természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk, Nyíri Gabriella ismét egy igen aktuális témával jelentkezik. Vlogsorozatunk harmadik részének a "Fogyókúra és anyagcsere javítás" címet adtuk, és a súlycsökkentés témakörét járja körbe. Nézd meg, milyen természetes megoldásokat javasol Gabi arra, ha fogyni szeretnél »

2021.05.27 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (10)

A kamatos kamat és az egészség

Bevezető kérdésnek: mit választanál?

  1. Három millió Ft-ot egyből kp a kezeid közé?
  2. Egy fillért a bankszámládra úgy, hogy 31 napon keresztül naponta megduplázódna a pénzed?

Valószínűleg a döntő többség zsigerből az 1-est választja, hiszen az egybőli haszonra vagyunk kondicionálva és nem törődünk a hosszútávú hatásokkal. Ebben a blogcikkben elárulom a szerintem jó választ erre a kérdésre (is) »

2021.05.03 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (9)

Vakcinálódik a világ és a magyar nemzet. Mert fél.

Fél, hogy „elkapja” kovidot, mert manapság még az autóbalesetek áldozata is ettől hal meg. Fél, hogy ha nem kap vakcina útlevelet, lemarad valamiről. Nem mehet moziba ízesített popkornt enni és kólát inni. Nem mehet zárt strandra és uszodába úszni és fürödni a jó klóros vízben. Nem ehet zárt térben rántotthúst sültkrumplival. Nem mehet koncertekre lerészegedni. Nem mehet sportrendezvényekre szidni a bírót. És sorolhatnám még. Sorolom is, a Nooooormális cikksorozat következő részében »

2021.04.28 14:00
Trepinszki József
Méhecskés viccek

Méhecskés viccek

Mindenki szeret kacagni, ám korántsem ugyanazokat a dolgokat tartjuk viccesnek. Épp ezért gyűjtöttük össze az általunk legjobbnak tartott méhecskés vicceket. Van köztük Jean-vicc, favicc, skótvicc, rendőrvicc. Nincs más teendőd, mint elolvasni őket és mosolyogni. :) Tovább a méhecskés viccekhez »

Ismeretterjesztő videósorozat (2. rész): Az egészséges ízületekért

Méhtermékek, gyógyteák és illóolajok videóban bemutatva: íme a második rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk immár másodszor állt a kamerák elé. Újabb videónk "Az egészséges ízületekért" címet kapta, és a mozgásszervi panaszok megelőzéséről és enyhítéséről szól. Nézd meg, mit mond Gabi erről szinte mindig aktuális témáról »

Környezetvédelem és műanyagmentesség Mézbarlang-módra

Környezetvédelem a Mézbarlangban

Szerencsére már egyre többen tudják, hogy a július a műanyagmentesség hónapja. Ennek apropóján bizony Te magad is sokat tehetsz (akár egy emberként is) a környezetért. Például ezt: ha egyszerűen elkezded szelektíven gyűjteni, ami gyűjthető, egy kicsit jobban odafigyelsz az ételhulladékokra (állítólag évi több mint 100 kg étel megy a szemétbe fejenként!), akkor máris sokat tettél. És még oldalakon keresztül lehetne sorolni a válaszokat. Ebből a blogcikkből pedig megtudhatod, én és a Mézbarlang mit teszünk »

2021.04.15 11:00
Trepinszki József
Versíró pályázat eredményhirdetés

Megmutatjuk a két győztes költeményt és a 7 (szerintünk) legjobbat!

Először is szeretnénk megköszönni, hogy több mint 170(!) verset küldtetek be pályázatunkra. Mi sem számítottunk arra, hogy felhívásunknak ekkora sikere lesz, sokan több remekművel is pályáztak. Örömmel olvastuk egytől-egyig mindegyik költeményt. Az általunk legjobbnak ítélt 9 versből 12 fős csapatunk nem tudta eldönteni, kik legyenek a nyertesek, ezért végül a szerencsére bíztuk, így került kihúzásra a két nyertes. Ha kíváncsi vagy rájuk, és a győztes versekre, ebben a blogcikkben elolvashatod őket, és a további 7 (szerintünk) legjobbat »

 

2021.04.07 11:00
Nyíri Gabriella
Aromaterápia – Gyógyító illatok (2. rész)

dōTERRA, a Föld ajándéka

Aromaterápiáról szóló cikksorozatunk második részében eláruljuk, hol találtuk meg azokat az olajokat, amelyeket bátran merünk ajánlani terápiás céllal, és melyik az a cég, aminek az alapmottójával 100%-ban azonosulni tudtunk: „Legyen minden családban egy gyógyító”. Miért pont a dōTERRA? Ha kíváncsi vagy a válaszra és a további részletekre, olvasd el Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk újabb cikkét a gyógyító illatokról »

 

2021.04.07 09:00
Nyíri Gabriella
Tavaszi méregtelenítés méhtermékekkel

Méregtelenítési kisokos

Tavasszal azt érezzük, hogy „tele” vagyunk. Tele a téli estékkel, a sötét, esős vagy havas lucsokkal, az esti nassolásokkal, sokszor a tél hozta komor gondolatokkal. Fizikálisan itt-ott le is rakódnak ezek, és a kis párnácskák valóban nemcsak a bevitt táplálék lerakódott maradékai, hanem érzelmeink, gondolataink besűrűsödései is. A továbbiakban a méretelenítés legfontosabb szerveinek segítéséről olvashatsz » Ezek a máj, tüdő, vese és a bőr. 

Ismeretterjesztő videósorozat (1. rész): A nyugodt napokért

Videósorozatot indítunk a méhtermékekről, gyógyteákról és illóolajokról, íme az első rész

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk közreműködésével áprilistól kezdődően hétről-hétre újabb rövid ismeretterjesztő videóval fogunk jelentkezni. Minden bejelentkezésben egy-egy éppen aktuális témáról lesz szó. Az első videó "A nyugodt napokért" címet kapta, és a stresszcsökkentésről és a nyugodt alvásról szól. Ide kattintva máris megnézheted »

2021.03.19 13:00
Trepinszki József
Versíró Pályázat

Vegyél részt a Mézbarlang Versíró Pályázatán és nyerj értékes mézes ajándékcsomagot

Meghosszabbítva április 5-én éjfélig! Írj egy tetszőleges terjedelmű verset, aminek a szövegében valahol szerepel a "Mézbarlang" szó, kivéve a címében, mert az túl könnyű lenne :) Küldd el nekünk a verset "Versíró pályázat" tárggyal az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu címre, az e-mailbe írd bele a nevedet és a telefonos elérhetőségedet, hogy értesíteni tudjunk, ha a Te versed lesz a két legjobbnak ítélt pályamű egyike! Eredményhirdetés: 2021. április 15-én csütörtökön. További részletek itt »

 

2021.03.18 09:00
Nyíri Gabriella
Aromaterápia – Gyógyító illatok (1. rész)

Az aromaterápia segít egyensúlyt teremteni a test és a lélek között

Vannak olyan zenék, amelyek annyira csodálatosak, hogy szeráfi zenének is nevezik őket, a belőlük sugárzó, emberin túlmutató minőség miatt. De ha az angyaloknak lehet éneke, akkor bizony lehet illata is. Léteznek ugyanis olyan illatok, amelyek ugyanúgy az isteni felé mutatnak, bármennyire is a hétköznapi oldalukról ragadhatóak meg. Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk legújabb blogcikkéből sok-sok érdekességet tudhatsz meg róluk »

 

2021.03.09 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (8)

Aranyáron mérik a virágport…?

Március 10. Magyarországon a Beporzók Napja. A rovarokon (vad és háziméhek, lepkék, darazsak stb.) kívül a világ más részein vannak beporzó madarak és denevérek is. Ezen a napon a figyelem ezekre az élőlényekre irányul. Mert most, 2021-ben még vannak beporzók. De mi fog történni velük, és hol lesznek 50 év múlva? Megtudod, ha ide kattintva elolvasod a cikksorozat legújabb részét »

2021.03.05 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (7)

Mese Mindenkiről, Valakiről, Bárkiről és Senkiről

Azzal kezdődik ez a történet, hogy Mindenkit állandóan lebeszéli Valaki a nem megszokottról. Aztán fordul a kocka, így lesz Mindenkiből (is) Valaki. Hát, elsőre ez így bonyolultul hangzik, de olvasd végig a teljes blogbejegyzést, és meg fogod érteni. Egyszerű. És (nem) nooooormális. Ide kattintva jöhet a "mese" »

2021.03.03 10:00
Nyíri Gabriella
Kutyamenhelyet támogattunk

Több mint 2 millió forint értékű adománnyal segítettünk!

Február közepén Pécelen jártunk a Tetovált Állatmentőknél, és több mint 2 millió forint értékben adományoztunk az Apipet Immuno nevű termékünkből a menhely részére. Az itt élő, nehéz sorsú, korábban megkínzott, elhagyott, vagy balesetet szenvedett állatok felépülését egy olyan, kutyabarát méhészek által kifejlesztett, 100%-ban természetes készítménnyel támogattuk, ami kifejezetten az immunhiányos kutyák részére nyújt segítséget. Nyíri Gabriella blogbejegyzéséből kiderülnek a részletek. Videóval! »

2021.01.27 15:00
Nyíri Gabriella
Cseréld le a lekvárt!

Fekete berkenye, csipkebogyó, homoktövis és málna a legfinomabb mézbe keverve

Négy bogyós gyümölcs liofilizálva, megszámlálhatatlan pozitív tulajdonsággal, mindez mézzel vegyítve, hogy az élettani hatásokat maximalizálni tudjuk. És közben az ízlelőbimbóink is kényeztetve vannak. Lehetne ennél is jobb? A válasz igen! Ebből a blogcikkből kiderül, hogyan »

2020.01.30 16:00
Trepinszki József
A Valentin nap - és ami mögötte van

Minden, amit a Bálint napról tudni érdemes

Az 1800-as években kezdett divatba jönni ez a nap, általában virágot, édességeket adtak egymásnak a szerelmesek. A Bálint napi ünneplés a rendszerváltás után „érkezett” hazánkba, és Valentin napként vált ismertté és népszerűvé. Nem is gondolnád, hogy magyar népi hiedelmek is kapcsolódnak Bálint napjához... Ebben a blogcikkben elárulom, milyenek »

2021.01.06 10:00
Trepinszki József
Nooooormális? (6)

Nálam a szeretet a kulcsszó most, 2021-ben. Hogy miért? Ebből a blogcikkből kiderül.

„Minden méreg, és semmi sincs méreg nélkül, csupán a mennyiségtől függ, hogy valami méreg-e, vagy sem.” - (Paracelsus, 1493-1541) A fenti mondat írója svájci orvos-polihisztor csodabogár volt. A cikksorozat újabb részében Paracelsus fenti üzenetét veszem szemügyre a mai orvoslás gyakorlatában.  Itt találod a folytatást »

2020.10.26 16:00
Trepinszki József
Nooooormális? (5)

A cikksorozat ötödik részét egy David Attenborough film ihlette

Megnéztem a legújabb David Attenborough filmet. Címe: Egy élet a bolygónkon. A nooooormálisokról* szól. (* a szó általam történő értelmezését lásd alul). Vagyis a „normális” emberi tevékenység által előidézett katasztrófahelyzetről. Mert maga az ember juttatta ide a Föld nevű bolygót, ahol tart. Olvasd tovább, ha kíváncsi vagy a folytatásra »

2020.10.27 16:00
Trepinszki József
Csokimikulás helyett

Mérgező csokimikulást a csizmákba? Azt azért nem, de!

Ez az elsőre meghökkentőnek tűnő alcím a finomított cukrokkal készült csokoládéfigurákra utal. Amilyeneket valószínűleg a Te gyermekednek, unokádnak is zsákszámra hoz majd a Mikulás. Ha nem Tőled, akkor majd más családtagoktól. Éppen emiatt nem árt, ha így előre tisztában leszel vele, milyen veszélyt rejt a Mikulás puttonyából előkerülő csokimikulás-dömping. Akár kisebb, akár nagyobb a gyerkőc, azt hiszem Tőled biztosan nem fog ilyesmit kapni Mikulásra, miután ezt a blogcikket elolvasod »

2020.10.20 14:00
Trepinszki József
Nooooormális? (4)

A normál időszámításról, egy kicsit normáltalanul

A Nooooormális cikksorozat következő részében egy aktualitásról lesz szó. Idén október 25-én vasárnap hajnalban van óraátállítás: hajnali 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az óráinkat. Tehát most visszakapjuk azt az egy órát, ami márciusban "elveszett". Szerinted ez normális? Olvasd el, én mit gondolok erről »

2020.10.13 15:00
Trepinszki József
Élelem, él-elem, (f)élelem...

ÉL-ELEM
avagy 7 érdekes gondolat az október 16-i Élelmezési Világnap apropóján

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciáján, 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján nyilvánította élelmezési világnappá október 16-át. Ennek a világnapnak az a célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. Ha tudni szeretnéd, én mit gondolok az élelmezési helyzettel kapcsolatban, ideértve a tavaszi pandémiás helyzetben kilakult (tartós) élelmiszer-felvásárlási lázat is, kattints ide, és olvasd el legújabb blogcikkemet  »

2020.08.27 13:00
Trepinszki József
Nooooormális? (3)

Tanévkezdésről szülőknek (és nagyszülőknek)

Azt hittem, hogy az előző [Nooooormális…? (2)] írásom lesz az utolsó, de a helyzet közbeszólt. Ezért úgy döntöttem, havonta írok majd egy-egy blogcikket a hozzám hasonló „normáltalan” emberekről – „normáltalan” embereknek. :) Íme a nyárvégi szösszenetem »

2021.09.29 11:00
Trepinszki József
Mi van a levegőben?

Mit tehetsz a "levegőből jövő" betegségek ellen?

Milyen, a levegőben terjengő összetevőktől „kaphat el” a gyermeked különböző betegségeket? Mikor lesz beteg? Mitől „gyengül le” az immunrendszere? Egyáltalán mi van a levegőben? És létezik-e olyan készülék, ami jó levegőt „csinál”? Ebből a blogcikkből választ kapsz minden kérdésre »

2018.09.30 09:00
Trepinszki József
A cukor, mint méreg

Cukor kontra méz

Én sosem voltam nagyon édesszájú. De azért ettem minden fajta édességet, ittam édeseket. Főleg cukrosat. Néha mézeset. Most fordított a helyzet. De ez nem egyik pillanatról a másikra alakult így. Több évvel ezelőtt belevetettem magam a mézes "szakirodalomba". Meg a cukrosba és édesítőszeresbe is. Aztán elkezdtem a mézes webáruházat. Meg nyitottam egy mézes üzletet is. Közben tovább "képeztem" magam mézügyileg. Meg cukorügyileg is. Ez  utóbbi lesz most a téma ebben a blogcikkben »

Környezetvédelem és műanyagmentesség Mézbarlang-módra

Környezetvédelem a Mézbarlangban

Szerencsére már egyre többen tudják, hogy a július a műanyagmentesség hónapja. Ennek apropóján bizony Te magad is sokat tehetsz (akár egy emberként is) a környezetért. Például ezt: ha egyszerűen elkezded szelektíven gyűjteni, ami gyűjthető, egy kicsit jobban odafigyelsz az ételhulladékokra (állítólag évi több mint 100 kg étel megy a szemétbe fejenként!), akkor máris sokat tettél. És még oldalakon keresztül lehetne sorolni a válaszokat. Ebből a blogcikkből pedig megtudhatod, én és a Mézbarlang mit teszünk »

2020.06.29 15:00
Trepinszki József
Mézes alkoholos koktélok

Üdítő mézes koktélok alkohollal: íme a legjobb receptek

Nyűgözd le a barátaidat, és készíts olyan koktélokat, akár egy profi mixer! Összegyűjtöttük a legjobb mézes-alkoholos koktélrecepteket, amikkel feldobhatod a nyári estéket! Ha kíváncsi vagy rájuk, ide kattintva máris elolvashatod őket »

2020.06.29 14:00
Trepinszki József
Mézes alkoholmentes koktélok

Frissítsd fel magad egy finom mézes itallal: íme a 10 legfinomabb recept!

Egy üdítő alkoholmentes mézes koktél az ebédhez vagy a vacsorához? Remek frissítő a nagy melegben, a mindennapokra és baráti vagy családi összejövetelekre egyaránt. Kápráztass el mindenkit, segítségként ebben a blogcikkben összegyűjtöttem a legjobb recepteket »

2020.06.29 12:00
Trepinszki József
A nyári házipatika legfőbb elemei

Ezeknek a termékeknek ott a helye a nyári házipatikádban!

Hazánkban a reklámok nagy része valamilyen gyógyszerről szól. Több országban ez be van tiltva. Tény, hogy gyógyszerfogyasztó nemzet vagyunk, európai dobogósok. Pedig különféle méhtermékekkel a házipatikád szinte minden nyári problémádra megoldást jelenthet. Ebből a blogcikkből kiderül, hogyan »

 

 

 

2020.06.29 10:00
Trepinszki József
Méz nyáron? Igen!

Mézfogyasztás nyáron? Igen!

Gondtalan nyaralás. Minden hepi. Na de ki foglalkozik itt a veszélyekkel? Nincs is rá szükség. Gondolod te! A valóság azonban más. Olvasd el, miért » Még gyakorlott mézfogyasztóként is garantáltan találsz benne újdonságot!

 

2018.09.29 17:00
Trepinszki József
Kell-e nekünk a külföldi méz?

Mi a helyzet a külföldi mézekkel?

Bevezetőnek egy senki által nem említett megközelítés: mi lenne, ha más országokban is ágálnának a külföldi mézek ellen? Mi lenne a magyar méhészekkel, akik által termelt méz 70-80%-a külföldön landol? Egyebek ebben a blogbejegyzésben  »

2020.04.20 16:39
Trepinszki József
Nooooormális? (2)

Pozitív és negatív jövőkép, ahogy a Vezető Mézkedvelő látja

Sokan sokféleképpen jövendölik a vírus-válság utáni (?) világot. Van, aki negatívan látja, van, aki pozitívan. Én alapból a pozitív oldalát keresem ennek az egész hisztihadjáratnak. Találok is benne sok örömre okot adó momentumot. Ha kíváncsi vagy az előzményekre, a Nooooormális cikksorozat első részét itt olvashatod el »

2020.04.20 15:27
Trepinszki József
Nooooormális? (1)

Mit is jelent az, hogy normális?

Szerintem Te, aki ezt olvasod, nem vagy normális!
Hogy miért mondom ezt - és tulajdonképpen mit is jelent az, hogy normális? Ebből a cikkből garantáltan kiderül. Ha többre is kíváncsi vagy, a cikk második részét ide kattintva elolvashatod »

2020.04.03 15:52
Trepinszki József
Drogok és a járványok

Gyógyteákról, kicsit másként

Milyenek az emberek. Ha nincs félelemkeltés, jóval kevesebbet foglalkoznak a betegségmegelőzéssel. Most van. Most általános a félelem(keltés). A többség félelemtől vezérelve védekezik. Ki ezzel (maszk, karantén), ki azzal (immunerősítés), ki mindkettővel. Most az immunerősítésről írok a továbbiakban, a gyógyteákkal összefüggésben. 

2020.03.31 13:10
Trepinszki József
Ez nem áprilisi tréfa!

Így vásárolhatsz akár 13% állandó kedvezménnyel

Rövid leszek. Hiszen úgyis egyből arra vagy kíváncsi, mit kell tenned ahhoz, hogy idén akár 13% állandó kedvezménnyel vásárolj bármit a Mézbarlangban (az akciós termékek kivételével). A válasz egyszerű: csak jelentkezel itt a lentebbi űrlapon és belépsz a Mézkedvelők Hunnia Egyesületébe (MÉHE), és máris aktiváljuk a kedvezményed!

2020.03.17 15:22
Trepinszki József
Változások a Mézbarlangban a koronavírus miatt

Vezető Mézkedvelőként kérlek, hogy ezt feltétlenül olvasd el!

Bár én nem vagyok nagy médiahír-követő, de mint cégvezető, mostanában a kialakult vírus-hiszti miatt többször nézem az ezzel kapcsolatos újabb és újabb központi intézkedésekről szóló híreket. 

A kialakult helyzet miatt jelen pillanatban az ebben a blogbejegyzésben leírtak szerint működik a Mézbarlang, „visszavonásig”. 

2020.02.25 19:39
Trepinszki József
Beindult a koronavírus pánik!

Koronavírus-pánik

Spájzolj be tartós élelmiszerekből, hangoztatják sokan. Mert ide is elér a vírus - mondják. Sokan félnek a vírus terjedésétől. Tudod mit hoz a félelem? Pontosan azt, amitől félsz. No de kik is lesznek betegek a koronavírustól és egyáltalán bármilyen vírustól? Ebből a blogcikkből megtudod »

2019.07.31 17:00
Trepinszki József
Manukamézes kulisszatitkok

Manukamézes kulisszatitkok

Gondoltam nem árt, ha alaposabb információt adok arról a manukaméz-gyártóról, akinek a termékei nekem és a legtöbb vásárlómnak a legjobban ízlenek. Felfedem, mi lehet az a titok, amiért az Apihealth készíti a legkülönlegesebb manukamézeket. Erről szól ez a blogcikk. Tovább a manukamézes kulisszatitkokhoz »
2019.01.20 00:00
Trepinszki József
Influenzajárvány?

Influenzajárvány van vagy lesz?

Influenza ügyben van a "hivatalos", azaz a népet félelemben tartó, ugyanakkor a gyógyszergyártókat támogató nézet. És vannak a valós adatok, valamint az ezekből levonható következtetésekIlyesmikről olvashatsz ebben a cikkben. És ha onnan is tovább mész, akkor csuda dolgokat láthatsz-hallhatsz.

2018.09.29 19:00
Trepinszki József
Az utolérhetetlen manukaméz

Manukaméz vevővélemények

A méhpempő mellet a manukaméz a másik legjobban fogyó termékünk. Aki kipróbálta, használja. A manukaméz vásárlóink döntő többsége (97%-a) visszatérő megrendelőnk. Kell ennél több? Hát persze, hogy kell! Kell, hogy mindenki megismerje ezt a gyógymézet, ezért a nagyon sok visszajelzésből egy jó nagy csokor tapasztalatot most közzéteszek. Olvasd el itt  »

2018.09.29 18:00
Trepinszki József
Vélemények a méhpempőről

Méhpempő vevővélemények

Ezt a bejegyzést Kedves Vásárlóink írták. Én csak szerkesztettem. A méhpempőt nem véletlenül mondják életelixírnek. A most leírt tapasztalatok is erről tanúskodnak. Olvasd el és higgy! Más tapasztaiban, a méhpempőben és magadban. Tovább a vevővéleményekhez »

Mi a különbség az MGO és az UMF jelölésű manukaméz között?

Manuka jelölésekről érthetően

Sokszor még rendszeres manukaméz fogyasztók sincsenek tisztában, hogy mi az az UMF meg MGO a manukamézes csomagoláson. Nem is csoda! Hiszen elkezd valaki valamilyen manukamézet fogyasztani, jó, sőt kiváló tapasztalatai vannak, ezután is ezt veszi. Miért kéne tudni, hogy UMF vagy MGO, meg hogy mit jelent? - gondolhatjuk. De azért vannak, akik egy kicsit tájékozottabbak akarnak lenni manukaméz-jelölés-ügyben. Egyszerű, érthető és fontos dolgokat írtam Neked. Olvasd el »

2020.12.12 12:00
Trepinszki József
Mézédes Ünnepeket!

Mézes-méhes ünnepi köszönet

Először is minden kedves méz- és méhkedvelő olvasómnak és vásárlómnak Mézédes Ünnepeket kívánok! Másodszor pedig az ünnepi jókívánságaimmal együtt egyúttal szeretnék köszönetet is mondani. Hogy pontosan kiknek és miért, az ebből a rövid blogbejegyzésből kiderül »

2020.12.12 13:00
Trepinszki József
Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

Újévi kívánságok és célkitűzések

A képen olvasható Mézbarlang újévi üdvözlet mellett kívánok Neked minden jót 2021-ra, amit csak akarsz! Hidd el, egy ilyen fura év után, mint amilyen ez a 2020 volt, ennél jobbat tényleg nem lehetne kívánni... Hogy miért nem? Olvasd el B.Ú.É.K blogcikkemet, és megtudod »

2019.07.29 17:00
Trepinszki József
Sebkezelés másként

Sebkezelés másként: avagy miért gyógyul mindenkinél gyorsabban a Mézbarlang csapata?

Bár Vezető Mézkedvelőként valószínűleg nekem van itt a legtöbb tapasztalatom a méhészeti termékekkel kapcsolatban, de mézbarlangos kollégáim is egytől-egyig tudatos mézfogyasztók és mézhasználók. Megkértem hát őket, hogy rajtam kívül most meséljenek ők is egy kicsit a sebkezeléssel kapcsolatos tapasztalataikról. Figyelem, igaz történetek következnek a sebkezelésről »