Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü
Ön itt jár: > >

MÉZ-BLOG

Minden, amit a mézről, a méhészeti termékekről és a Mézbarlang életéről tudni érdemes.

Trepinszki József

Miért jó a méz nyáron?

 

Nyár.

Gondtalan nyaralás. Minden hepi. Ki foglalkozik itt a veszélyekkel?

Nincs is rá szükség.

Gondolod te!

A valóság azonban más.

Olvasd el, miért.

Garantáltan találsz benne újdonságot.

 

 

Öngyilkos méhek?

A háziméheket, más néven mézelő méheket gyakorlatilag háziállatként kezeljük, sokkal jobban ismerjük őket, mint bármely más rovart a Földön. Körülbelül egy évtizede lépett fel náluk először az azóta "kaptárelhagyásnak" nevezett jelenség. De mi is ez tulajdonképpen? Ebből a cikkből megtudhatod a választ.

Trepinszki József

Beporzók Otthona

méhhotel

 

 

Ki ne hallana manapság a méhek védelmének fontosságáról? Van Beporzók Napja (03.10.), van a magyar Méhek Napja (04.30.) és van a nemzetközi Méhek Világnapja (05.20.), amit a Mézbarlang éppen most "ünnepel". 

A méhhotelek, ahogy szép nevén nevezik, a vadon élő beporzóknak adnak otthont a ház körül, a parkokban. Jellemzően lakott területeken.

Néhány további részlet a blogcikkben.

 

Trepinszki József

Nyíri Gabriella

Méregtelenítési kisokos

tavaszi méregtelenítés

Tavasszal azt érezzük, hogy „tele” vagyunk. Tele a téli estékkel, a sötét, esős vagy havas lucsokkal, az esti nassolásokkal, sokszor a tél hozta komor gondolatokkal. Fizikálisan itt-ott le is rakódnak ezek, és a kis párnácskák valóban nemcsak a bevitt táplálék lerakódott maradékai, hanem érzelmeink, gondolataink besűrűsödései is.

A továbbiakban a méretelenítés legfontosabb szerveinek segítéséről olvashatsz. Ezek a máj, tüdő, vese és a bőr.

 

 

 

Trepinszki József

Miért kell és hogyan csináld?

A tavasz a testi és lelki megújulás ideje.

Ehhez a tennivalód:

Pótold szervezeted számára az alapvető tápanyagokat, úgymint ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket és enzimeket, amelyek a tél folyamán a "normál" táplálkozással nem vettél magadhoz.

Ürítsd ki a szervezetedben, emésztőrendszeredben felgyülemlett méreg- és salakanyagokat. Tisztíts!

Mivel és hogyan? Erről szól a bejegyzés.

 

Trepinszki József

MOST FIGYELJ!

 

„Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

Tudod ki vezette be a betegek világnapját? II. János Pál pápa 1993. február 11-én.

Szentelj figyelmet a betegeknek?

Értsd meg a szenvedést?

Ennek ások egy kicsit a mélyére. Gondold át te is a leírtakat.

Nem kell egyetérteni. A TE döntésed.

 

 

Trepinszki József

Betartandó 7 szabály, Érted

Te miért szereted a teázást? Egy idilli kép: hideg téli estén, a kandallóban ropogó tűz mellett, kényelmes fotelben egy finom bögre teát iszogatsz, közben bámulsz ki a nagy ablakon és nézed a hóesést és a fehér tájat. 

A gyógytea készítésnek és ivásának vannak szabályai, amiket sokan nem tartanak be. Mert nem tudják mik a szabályok, vagy "amúgy" kényelmesebb. Most felsorolom neked az általam legfontosabbnak tartottakat. A gyógyteákra "kihegyezve".

 

 

Trepinszki József

Influenza ügyben van "hivatalos", a népet félelemben tartó gyógyszergyártókat támogató nézet.

Vannak a valós adatok.

És vannak az ezekből levonható következtetések.

Ha a kép szerinti eset igaz rád, akkor sürgősen változtatni kell. A kezed még kinn van, de ha így folytatod, azt is elnyelik az orv-osságok. Ha több van kinn, akkor gratulálok Neked. Jó uton haladsz.

Illyesmikről olvashatsz  ha tovább kattintasz. És ha onnan is tovább mész, akkor csuda dolgokat láthatsz-hallhatsz.

Trepinszki József

 

A fogadalmak 80%-a már februárban meghiúsul! A maradék 80%-a meg szép lassan a ködbe vész. 

Elgondolkoztál a te fogadalmaidon? Abból mennyit tartottál be, mennyit vittél véghez? És azon elgondolkoztál, hogy miért? 

Mi a fogadalom és a cél közötti különbség? Mi kell a megvalósításhoz?

Letölthetsz egy kis füzetecskét, amit kitöltve hatalmas felismeréseid és élményeid lehetnek

Rajta! Most!

; ; ; ; ; ; ; ; ;