Méz-Blog

Kutyamenhelyet támogattunk

2021.03.03 10:00
Nyíri Gabriella
Kutyamenhelyet támogattunk

Több mint 2 millió forint értékű adománnyal segítettünk!

Február közepén Pécelen jártunk a Tetovált Állatmentőknél, és több mint 2 millió forint értékben adományoztunk az Apipet Immuno nevű termékünkből a menhely részére. Az itt élő, nehéz sorsú, korábban megkínzott, elhagyott, vagy balesetet szenvedett állatok felépülését egy olyan, kutyabarát méhészek által kifejlesztett, 100%-ban természetes készítménnyel támogattuk, ami kifejezetten az immunhiányos kutyák részére nyújt segítséget. Nyíri Gabriella blogbejegyzéséből kiderülnek a részletek. Videóval! »

Támogatás és lehetőség: 2 milliós adomány a Tetovált Állatmentőknek

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." – Mahatma Gandhi

A Mézbarlang mindig is igen elkötelezett volt a környezet- és természetvédelem, és ezen belül a méhek, mint legfőbb beporzók védelme iránt. Természetesen nem csak a méhek, hanem minden állat sorsát a szívünkön viseljük. A kutyákét különösen. Mivel a jelenlegi pandémiás-zűrzavaros időkben egyre több helyről hallani, hogy sajnos rengeteg kutyus került most be a menhelyekre (vagy rosszabb esetben az utcára), ezért úgy döntöttünk, valahogyan mi is segíteni fogunk rajtuk. Az elmúlt hetekben kollégáimmal együtt mindannyian egyre inkább azt éreztük, hogy cselekednünk kell. Most. Amikor a legnagyobb szükség van rá.

Éppen ezért a főnököm, Trepinszki József, vagy ahogyan sokan ismerik, a Vezető Mézkedvelő olyat tett, amit még soha: több mint 2 millió forint értékben ajánlott fel Apipet Immuno terméket a Tetovált Állatmentők négylábú védenceinek. Büszke vagyok Józsira, és arra, amit ő és a Mézbarlang képvisel. Ezzel az adományozással most egy olyan ügy mellé álltunk, ami különösen kedves a lelkemnek. Hogy miért, azt lentebb, a videó alatti részben bővebben is kifejtem.

Az adományt február közepén adtuk át a kutyamenhely péceli telephelyén, amit ebben a videóban örökítettünk meg:

Már egész kicsi gyerekként sem értettem, hogyan lehet bántani az állatokat. Hogyan lehet a védtelenségüket kihasználva, az emberi túlerőt ellenük fordítva szenvedést okozni nekik. Nem értettem a félresikerült, akkor még Felnőtt-Isteneim által adott, sok esetben rám kényszerített magyarázatokat. Hogy „másodrendű” élőlények, hogy alá-és fölérendelt a viszony minden esetben az ember javára.

Mert nekem az állataim a barátaim voltak. Játszótársak, jókedvre derítő szeretet-gombócok, mókamesterek. Hűséges társaim a csavargásaimban, csillogó szemű hallgatósága gyermeki bajaim megosztásának. És én azóta se nőttem fel, azt hiszem. Most, felnőtt fejjel azt kell mondjam, az állatok, a természet a maga nagyszerűségével játszópajtásból tanítóvá váltak, hitet, alázatot és túlélést tanítva. A viszony soha egyetlen percben se volt alá-és fölérendelt, partneri kölcsönösségnek nevezném inkább.

Ezért ma sem tudom feldolgozni lelkileg, amikor állatok irányában elszabadult emberi brutalitást látok, vagy az eredményével szembesülök. Be kell valljam, a szembenézéshez sokszor olyan erő kell, amit kevesen birtokolnak. Ezért mélységesen tisztelem azokat az embereket, akik felvállalják ezt a feladatot, akik más emberek okozta szenvedést enyhítik amennyire erejükből telik, akik nap mint nap szembesülnek olyan helyzetekkel, ami adott esetben megkérdőjelezi az emberséget, és többszörös szeretettel, alázattal és elfogadással vannak jelen.

Ezzel a munkával és elhivatottsággal találkoztunk a Tetovált Állatmentők csapatánál, ahol önkéntesek és egyesületi tagok borzalmas körülmények között élő, megkínzott, elhagyott, balesetet szenvedett állatokat mentenek. Személyes ügyként tudtam felvállalni azt a céges lehetőséget, hogy ezeket az állatokat támogatni tudjuk a felépülési útjukon, egy olyan a méhészeti termékekkel, amelyeket kifejezetten immunhiányos kutyáknak állítottak össze, ez pedig az Apipet Immuno.

Úgyhogy egy kissé esős-ködös februári szombaton látogatást tehettem a Vezető Mézkedvelő kíséretében azon a péceli menhelyen, ahol az önkéntes csapat a zordnak mondható időjárás ellenére is helyt állt, sétáltatással és simogatással örömöt okozva, takarítással tiszta helyet teremtve az állatoknak. A kedvességük irányunkban, a szeretetük a védenceik irányában egyszerre volt természetes és magától értetődő, miközben pontosan tudtuk, hogy ez mennyire nehéz munka.

Azt hiszem ez a kis csapat emberségből nagyot mutat, főként, hogy jelenleg egy amúgy sem könnyű világhelyzet is terheket tesz mindenki vállára. De ők ott vannak, teszik a dolgukat, és nekünk, a Mézbarlangnak ezt a folyamatot támogatni ezzel a több doboznyi termékkel egyszerre volt öröm és jelzés feléjük, hogy:

csak így tovább Tetovált Állatmentők, kitartást, mert NAGYOK vagytok!

Nyíri Gabriella

természetes gyógymódok tanácsadó

Árukereső.hu Árukereső.hu
simplepay_hu