Hungarikum mézek

A Hungarikum Mézek

Mi a Hungarikum?

 

Magyarországra (a magyarokra) jellemző, különleges, egyedi, jellegzetes dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban, vagy azt a magyarok sajátjuknak tekintik. A hungarikumok közé tartozhat egy magyar feltaláló vagy alkotó műve, egy magyar termék, étel, az őshonos vagy nemesített állatok és növények, a népművészet, a zene, a nyelv és a magyar irodalom. Ezt a jelzőt esetenként alkalmazzák társadalmi vagy közéleti jelenségekre is.

A hungarikum nem magyar találmány, hiszen létezik külföldi - sokszor kétséges minőségű - megfelelője bőséggel. A legtöbb nemzet gyűjti is az önazonosságához kapcsolódó anyagokat.

Magyarországon a besorolást hivatalosan eddig nem szabályozták, ezért két megközelítés alapján lehet hungarikumnak tekinteni valamit. Az egyik szerint a nem magyarok mit gondolnak magyarnak, illetve a magyarok mit gondolnak a sajátjuknak a rájuk jellemző kizárólagosan magyar vonatkozású terméknek, jelenségnek, eredménynek stb. Vannak világszerte közismert hungarikumok, melyekkel azonosítják a magyarokat, ilyen például a gulyás és a csárdás.

 

Hungarikumok

A mézek közül az akácméz, selyemfű (vaddohány) méz és vélemények szerint a medvehagyma méz is Hungarikum.

 

Vissza a Hungarikum mézekhez >>>

Árukereső.hu Árukereső.hu
simplepay_hu