A mézes kozmetikumokról

Méz a kozmetikában

 

A mézben található gyógyító erőt már a réges régen kitapasztalta az emberiség. A méz különféle hatóanyagainak köszönhetően (mintegy 180 különféle szubsztancia van benne), nemcsak elfogyasztva hasznos. Mára már kiderült, hogy mik azok az alkotórészek, amik miatt a szépségápolás sem mondhat le a mézről.

A mézben lévő könnyen hasznosuló szőlő- és gyümölcscukrai révén a kozmetikai készítményekben, mint természetes nedvességet megkötő anyagot tartják számon. A méz enzimei, szerves savai és a benne található inhibine nevű anyag jóvoltából fertőtlenít és konzervál is. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag (vas, réz, kén, foszfor, kálium, mangán, kalcium, cink…). Azokból a vitaminokból  (pantoténsav, C-, B1-, B2-, B6- vitamin, folsav, biotin), amelyek a bőr számára különösen fontosak, a mézben megtalálhatók. Minden kockázat nélkül állíthatjuk, hogy a ma használatos táplálékkiegészítők  között a méz– mint a természet csodája – biztosan megállja a helyét!

Egy fárasztó és feszült nap után a mézes fürdő teljesen el tud lazítani, ami különböző illóolajokkal (jázmin, vanília, grapefruit) még intenzívebbé tehető.

Szépségápolási célra természetesen tiszta mézet kell beszerezni. Hsználatkor vigyázzunk, hogy 35 Celsius-fok fölé ne melegítsük fel, mert sok mehet veszendőbe értékes anyagaiból.

A mézes kozmetikumok javítják a bőr rugalmasságát, hidratációját,fokozzák a vérkeringést, s így meggyorsítják a salakanyagok elszállítását, az anyagcserét. A méz a pattanásos bőr ápolásához javasolt készítményekben is fellelhető.

Ezenkívül  még nagyon sok felhasználási lehetőségét ismeri a méznek a szépségipar.

A méhpempőt a szépségápolásban mint bőrfiatalító szert hirdetik.

A propoliszos krém fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, hegképző, fertőtlenítő hatásánál fogva rendkívüli gyógyhatással rendelkezik. 

 

Vissza a kozmetikumokhoz >>>

simplepay_hu