Méz-Blog

Mézeshetek – hogy valóban édes legyen

2023.01.30 16:00
Nyíri Gabriella
Mézeshetek – hogy valóban édes legyen

Jó szex nélkül lehet élni, de minek...

Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadónk írt egy remek blogcikket "mézeshetek" témában, melyben egy sokak által tabutémának ítélt dolgot, mégpedig a szexualitást járja körbe amolyan mézkedvelő szemmel. Gabi remekül összefoglalta cikkében, hogy mi okozhat libidócsökkenést a férfiaknál, és milyen fizikai és pszichés okai vannak a nők esetében a csökkent vágyaknak, és kitér arra is, hogy mit tehetünk, ha libidócsökkenést tapasztalunk magunknál vagy a párunknál? Ha kíváncsi vagy a válaszra, mindenképpen olvasd el Gabi blogcikkét »

Mézeshetek – hogy valóban édes legyen!

  MézesHetek akció | Blogcikk a termékenységről | Blogcikk a szexualitásról

  A mézeshetekről mindenkinek eszébe jut az az egy dolog, amiről aztán ha lehet, senki nem beszél… Ez pedig a szex. Bármennyire is túl vagyunk már egy szexuális forradalmon, az évszázadok alatt kialakult tabusítás még napjainkban is erősen érezteti hatását.

  A szexualitással kapcsolatban sokan még mindig vagy a túlzások, vagy az elfojtások felé mozdulnak, aminek se élettani, se lélektani hatásai nem túl pozitívak. Sok esetben a valós információk hiánya, illetve fals információk tömege között vergődnek az emberek. Valljuk be őszintén, a könnyen elérhető pornó nem igazán releváns információ egy valós, intimitással bíró szexuális együttlétre vonatkoztatva.

  Sok esetben az emberek alapvető információhiánnyal küzdenek a saját biológiájukat és működésüket illetően, ami viszont jelentős mértékben hozzájárulhat egy élvezetes és minőségi szexuális élet kialakításához. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, néha azzal találkozom fiatal, gyermekre vágyó pároknál, hogy ha kicsit mélyebben belekérdezünk, kiderül, hogy gondok vannak magával a szexuális együttléttel, vagy egyenesen olyan ritka, ami mellett igen nehéz áldott állapotba kerülni.

  Ennek sok esetben a csökkent szexuális vágy az oka, ami frusztrációt is okozhat a párok között, ha nem tudják ezt megfelelő párbeszéddel feloldani. Márpedig, mint ahogy az elején is említettem, ez még mindig sajnos egy igen kényes téma, amivel nem szívesen foglalkoznak. Ezért gondoltam utánajárok: nézzük meg, mi okozhat libidócsökkenést, és utána persze pár megoldási lehetőséget is említek. Hátha valakinek jól jön ezek közül bármelyik információ.

  Akkor először is nézzük, mi okozhat libidócsökkenést a férfiaknál

  Férfiakban leggyakrabban pszichés okra ill. androgén hiányra vezethető vissza. A pszichés okok közül a leggyakoribbak a depresszió, az élethelyzeti krízis, a pszichiátria betegségek vagy az öregedésből eredő pszichológiai eltérések lehetnek. De sokszor előfordul fokozott teljesítmény kényszer miatt is.

  Hormonális eltérések szintén okozhatnak csökkent nemi vágyat, elsősorban a tesztoszteron szint csökkenése által. Itt kell megjegyezni, hogy a tesztoszteron szint csökkenése nem mindig jár együtt a nemi vágy csökkenésével.

  Gyógyszer mellékhatások is állhatnak a libidó csökkenésének hátterében. Például különböző vérnyomáscsökkentők, nyugtatók, antidepresszánsok, digoxin szintén.

  És akkor jöjjenek a nők...

  Nők esetében a csökkent vágynak lehetnek fizikai és pszichés okai is. A leggyakoribb élettani okai a vérszegénység (a nőknél a vashiány a menstruációs vérveszteség miatt gyakori), a cukorbetegség, a hormonális ingadozások (az alacsony tesztoszteronszint mind a nőknél, mind a férfiaknál vágycsökkenéshez vezet), és egyes gyógyszerek (gyomorproblémákra, magas vérnyomásra, kardiológiai betegségekre ható gyógyszerek, nyugtatók, depresszió elleni szerek, valamint a hormonális fogamzásgátlók).

  Bizonyos élethelyzetekben szintén csökkenhet a libidó: ilyen többek között a szülés utáni időszak, a menstruáció előtti napok, valamint a nagy érzelmi megterhelést jelentő események, például a gyász.

  Miért gondoltam, hogy jó a fentieket tudni?

  Mert sok esetben egy át nem beszélt szexuális probléma a párok között olyan eltávolodási folyamatot generál, amit sokkal nehezebb helyrehozni, mint megelőzni, mert rárakódhat egy sor negatív érzelmi teher, mint az önbizalomhiány, az önhibáztatás, vagy a másik hibáztatása, a félelem a másik elvesztésétől, az erős frusztráció… és még sorolhatnám.

  És ezeket az emberek legtöbbször kapcsolati hibaként szokták megélni, pedig lehet olyan fizikai vagy pszichés oka van, ami nem önmagukról a kapcsolatról szól, hanem egyéni megoldást igényel. És ha így tekintjük, sokkal könnyebb útjai lehetnek a megoldásnak.

  A fentiek figyelembevételével mit tehetünk, ha libidócsökkenést tapasztalunk magunknál vagy a párunknál?

  Első körben ismerjük fel a problémát, és merjünk róla beszélni. Utána érdemes egy fizikai állapotfelmérést beiktatni, akár egy orvosi kivizsgálás formájában. Ránézni némi önvizsgálattal az élethelyzetünkre, van-e valami olyan mélyben dolgozó érzelmi állapot, ami befolyásolja életünk ezen területét.

  Bármelyik területen is találunk megoldásra váró feladatot, ezt már jóval könnyebb kezelni, ha fény derül rá. Fizikai szinten részemről természetesen első körben ajánlom a méhpempő fogyasztását, ami nemcsak a termékenységet fokozza, de hatással van a nemi vágyra is, és számos olyan fizikai problémát hozhat helyre, ami gátolja mind a termékenységet, mind a libidót.

  Érdemes egyúttal egy életmódbeli átvilágítást is eszközölni, és összeválogatni olyan természetes hatóanyagokat tartalmazó termékeket, amelyek támogatják a testi-lelki egyensúlyt. Hogy a mézeshetek igazából soha ne múljanak el, és mézeshónapokká, mézes évekké váljanak. Mert jó szex nélkül lehet élni, de minek...

  Ha érdekel ez a termékenység-téma, akkor mindenképp olvasd el Trepinszki József vezető mézkedvelőnk blogcikkét is, Mi kell a „mézeshetek”-hez? címmel »

  És a legvégére egy igazán fantasztikus hírt tartogattam: február 7-12. között  "MézesHetek" akciónkban 13% kedvezménnyel vásárolhatsz termékenységet és libidót fokozó tiszta, friss méhpempőt és natúr méhpempő kapszulát, valamint vitalitásnövelő, egészségmegőrző-betegségelűző hatású manukamézeket.

  Az akció részleteit és az akciós termékeket itt találod »

  Nyíri Gabriella,

  természetes gyógymódok tanácsadó


  Tetszett a cikk? Akkor kérd az ingyenes mézes-méhes híreket is!

  Szeretnél elsőként értesülni a legfrissebb mézes-méhes hírekről, akciókról és újdonságokról? Iratkozz fel a Mézbarlang hírlevelére:

  simplepay_hu