A licsi egy édes gyümölcs, amely Madagaszkáron karácsonykor és újévkor terem, kiváló mézforrás. A licsi fák Madagaszkáron nem őshonosak, de a fő szigetének délkeleti részén megtalálhatók, ahol a licsi erdő napsütésben fürdik, javítva a gyümölcs és a méz minőségét. Ezt a nagy vízigényű, impozáns fát rendkívül kedvelik a méhek, amelyek nagy távolságot is átrepülnek, hogy beporozzák a virágait.
A licsi virágok rendkívül édes és florális ízű mézet adnak, amelynek sajátos hűvös, bizsergető utóíze a licsi gyümölcséhez hasonlít. A növényvédőszer-mentes környezetben szüretelt licsi biomézünk különleges/egyedi zamatával, finom rózsaillatával és enyhén savanyú ízével csábít el. Páratlan íze van, édes és savanyú egyaránt, amely összesíti a licsi virág minden ízjegyét.
A licsi méz a betakarítás idején arany színű. Ezután gyorsan kristályosodik és fehér árnyalatú lesz. Nyers jellege természetes aromájából adódik. 100%-os tisztaságú licsi mézet kínálunk, tartósítószer és ízfokozó nélkül, amely sokáig megőrzi eredeti összetevőit.
A licsi méz vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, segít a sebgyógyulásban.
A licsi méz hatékonyan segíti a csontok egészségét, különösen nők és gyermekek esetében.
A licsi méz használható bőrápolásra. (pl használható arcmaszkként, így eltűnhetnek a nem kívánt mitesszerek, és megnyílnak a bőr pólusai, ennek következtében a bőr megfelelően fog tudni lélegezni, és ragyogóvá válik.)
A licsi méz jótékonyan segíthet elhúzódó légúti megbetegedések, torokfájás esetén, és köhögéscsillapítóként is hathat.
Származási hely: Madagaszkár
Kiszerelés: 250g
Csomagodat már a következő munkanapon kiszállítjuk, ha 13:00 óráig leadod a megrendelésedet, és minden van készleten, amit kértél!