A selyemfűméz hatásai

„Széles az áruválaszték (méz, ehhez kapcsolódó termékek), gyors és pontos a kiszállítás. A mézek kiváló minőségűek, a csomagolás biztonságos, nem törték össze a csomag tartalmát.” (Szabó-Baranyai Ágnes, Monor)


Selyemfű (selyemkóró, vaddohány) méz legfőbb hatásai:

    • virágpor allergiások is fogyaszthatják
    • égési sérülésekre, sebekre kiváló
    • gyulladáscsökkentő
    • vérnyomás szabályozó


Selyemfűméz=Hungarikum

A selyemfüvet az akáccal megközelítőleg egy időben hozták Magyarországra Észak Amerikából, már 1816-ban. Európában hazánkban vannak a legnagyobb egybefüggő területei. Ezért a selyemfű méz (másnéven vaddohány, selyemkóró) igazi Hungarikum.

Sivár homokon ahol más növény nem terem meg, szépen díszlik és mézel. Bár drasztikus  gyomnövénynek lett kikiáltva, és kultúrnövények termesztésében lehet hogy káros, de a sivár homokon megköti a homokot, és a selyemfűméz kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik.

Kizárólag a Kiskunságban található nagyobb foltokban, amely jó méhlegelőt biztosít és nagyobb mennyiségű igazi selyemfű mézet ad. Az akác után nyílik, száraz melegben 28-30 fokon nektároz a legjobban. Más növényekkel egy időben nem virágzik.


Hatásai bővebben kifejtve:

A selyemfű (másnéven vaddohány, selyemkóró) méz különlegesen illatos és intenzív ízű méze világos, hasonló az akácéhoz, egy árnyalattal sötétebb. Pollentartalma alacsony, mert a méhek nem gyűjtik virágporát. Így allergiások is fogyaszthatják. Gyulladáscsökkentő, vérnyomásszabályozó hatású, szervezeterősítő. Jó tárolási körülmények között későn, csak kétéves korában kristályosodik ki. Klinikai kísérletek szerint gyulladás-csökkentés tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta.

Igazi finomság. Csak változatlan formában, nyersen illik fogyasztani. Erős ízével javítani lehet más mézfajtákat. A selyemfű (selyemkóró, vaddohány) méz tehát igazi Hungarikum. Jó lenne, ha a külföldi kereskedők és fogyasztók is megismernék ezt az egészen különleges csemegét.


Vissza a selyemfű mézhez>>>

Árukereső.hu Árukereső.hu
simplepay_hu