Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Vegyes virágméz hatásai

Vegyes virágméz hatásai:

mezei vegyes virágméz  Ha a méhek sokvirágu tarka réteken,
  díszkertekben, botanikuskertekben
  gyűjtenek; vagy amikor a méhész
  ritkábban perget, a különböző eredetű
  nektár vegyes mézzé érik. A vegyes
  virágméz
összetétele évszakonként
  és tájanként mindig más és más.
  Vegyes mivoltából következik, hogy
  sokféle cukrot, szerves savat,
  illóolajat, ásványi elemet tartalmaz,
  ami fokozza kedvező élettani hatásait.

A Kárpát-medencében 700 növényfaj iránt érdeklődnek méheink. Ezek a legnagyobb botanikuskertben sem találhatók meg mind. Egyes méhészetek egy évben 40-50 különböző növény termékeivel találkoznak. A vegyes virágmézek ennek megfelelően illóolajokban, ásványi anyagokban mindig gazdagabbak mint a monomézek. Ez a tény humán egészségügyi szempontból előnyös, a kereskedelem szempontjából viszont hátrányos, mert nem standardizálhatók. Minden vidéken és minden évben mások, egyediek.

A mézet értékes mezei virágokról, gyógynövényekről gyűjtötték a szorgalmas méhek és emiatt beltartalmilag kiváló méznek számít. Szakemberek szerint a virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik, mivel a természetgyógyászatban is használt különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik.

A vegyes virágméz színe: halványbarnás színtől egészen a sötétbarnáig terjed, és ez függ a benne levő mézek összetételétől. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Erősíti a szervezet védekező-rendszerét. Hajlamos a kristályosodásra. Natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére kiválóan alkalmas.

vissza a virágmézekhez>>>

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;