A Csihi Filteres Tea egy klasszikus, kellemesen savanykás teakeverék, amely csipkebogyóból és hibiszkuszvirágból áll. Ez a keverék télen melegen fogyasztva melegítő, nyáron hidegen pedig egészséges, természetes „üdítőital” és szomjúságoltó. Segít az immunerősítésben, vitaminpótlásban, anyagcsere és emésztés támogatásában.
Fő összetevők és előnyös hatásaik:
Csipkehús (Csipkebogyó):
- Rendkívül gazdag C-vitaminban és magnéziumban.
- Vitaminpótló, roboráló hatású.
- Hagyományosan megfázás, fertőzéses betegségek és húgyúti panaszok kezelésére is használják.
Hibiszkuszvirág:
- Segíti az emésztést, támogatja a cukor- és zsíranyagcserét. Thaiföldön például koleszterinszint-csökkentő hatást is tulajdonítanak neki.
- Enyhe vizelethajtó és szomjúságoltó.
- Védőhatás: Az antocián gyökfogó növényi színanyag mellett tartalmazza a C-vitamint stabilizáló hibiszkuszsavat.
Az afrikai népi gyógyászatban használják többek között görcsoldó, antibakteriális, epehajtó, vérnyomáscsökkentő és gyulladáscsökkentő szerként is. Az európai tradicionális gyógyászatban étvágyjavítóként, valamint légúti- és gyomorhurut kezelésére javallott.
(Felhívjuk figyelmedet, hogy a weboldalon és a kiadványainkban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, az egyes véleményeket pedig az Alaptörvény Szabadság és felelősség fejezete IX. cikkének (1) pontja alapján („Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához”) közöltük.
Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint a felsorolt mézek és egyéb termékek nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. Az élelmiszerekről és táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, ill. nemzetközi hatóságok és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére és megelőzésére sem. Bármilyen komolyabb életmód-változtatás előtt beszéld azt meg szakemberrel, kérd ki a tanácsát!)