Méz-Blog

Manukaméz hatásai gyerekekre (vevővélemények)

2021.08.29 06:00
Trepinszki József
Manukaméz hatásai gyerekekre (vevővélemények)

Gyerekes szülők, nagyszülők tapasztalatai

Ezeket a véleményeket manukaméz vásárlóink küldték be. Többnyire szülők, de vannak nagyszülők is, akik unokáiknak vették a manukamézet. Tanulságosak, őszinték és szívmelengetők. Olvasd el, és gondolkozz el egy kicsit a lehetőségeiden »

Manukaméz hatásai gyerekekre (vevővélemények)

A gyerekek alapból azt csinálják, amit megengednek nekik. Abból az ételből és italból választanak, amit adnak nekik. Így van ez a beteg, beteges gyerekeknél is: a szülök felelőssége, hogy orv..ságokkal tömik a gyerekeiket, vagy alternatív, természetes gyógymódokat is bevetnek. Olvasd el a kép alatti részben a manukamézről olyan vásárlóink véleményét, akik maguk is szülők, nagyszülők. Figyelem, érdekes és hiteles történetek következnek a manukamézekről, egyenesen a vásárlóink tollából. Egytől-egyig igaz mind. A teljes manukaméz-kínálatunkat pedig itt találod »

Gyerekes szülök, nagyszülők tapasztalatai

Manukaméz 300+ -t a nyolc éves kislányomnak vásároltam meg. Gyakran volt beteg a téli időszakban. Magas láza volt napokig, és nagyon nehezen tisztult ki a váladék a szervezetéből. Általában 2-3 hétig tartott a gyógyulás. Most, amikor beteg lett, napi 3-szor adtam neki ezt a mézet. Egy éjszaka volt láza, másnap csak hőemelkedése. A torka két napig fájt, és a váladék tisztulása is azonnal beindult. Egy napot hiányzott az iskolából. Korábban 2 hetet antibiotikum kúra mellett. Most nem használtunk gyógyszert, csak lázcsillapítót 3 alkalommal. Sokkal gyorsabban és könnyebben gyógyult meg.
(Gabriella)


A Bee-fit 300 MGO-s manukaméz 1 hét alatt tüntette el 1,5 éves kislányom torkából a multirezisztens MRSA baktériumot, amit az antibiotikumok (és más orvosi szerek) fél év alatt nem tudtak teljesen leküzdeni, újra és újra kiújult a fertőzés. A manukaméz használata óta megszűnt a fertőzöttség (már 1 hét használat után negatív volt a tenyésztés eredménye).
(Fanni)

A 100+ manukamézet vettem a gyermekemnek, de mindhárman ettük, reggel-este egy kávéskanállal. Amíg ettük, nem lettünk betegek, miután elfogyott, sajnos igen. Kipróbáljuk az erősebb változatát. Nagyon finom méz.
(Hajnalka, Budapest)

MGO 100 – unokámnak (5 éves) immunerősítésre vásároltam tavaly, és azóta kevesebbszer betegedett meg az óvodában. MGO 500 vagy 600 hetven feletti influenzás bátyámnak vettem súlyos légúti problémákra, legyengült állapotra - szintén tavaly télen. Két nap alatt jelentősen javult a közérzete és látványosan javult, megszűntek a betegség tünetei pár nap alatt. Idén megelőző jelleggel vásároltam az ajánlatban javasolt manukamézeket. Eddig minden rendben.
(Éva, Budapest)

MGO 250 és 400-as mézeket használunk (Manuka Health). A vírusos időszakban megelőzésképpen kapnak a gyerekek 250-est. Eddig az elmúlt hónapokban 2-3x oldódott meg a kezdődő nátha a mézadag megemelésével vagy erősebbre váltással, és mellé persze vitaminok adásával.
(Petra)

A méz nagyon finom, gyermekeimmel együtt fogyasztottuk el. Fogyasztása alatt nem voltunk betegek. Máskor is fogok rendelni.
(Katalin)

A gyermekeknek való manukaméz pozitív tapasztalatom szeretném elmondani. Dédunokám torokfájással küszködött, amikor manukamézet vásároltam számára, minden reggel és este adtam neki egy kávéskanállal. Három nap múlva észrevehetően javult a torokgyulladása. Azóta mindig van otthon manukaméz.
(László, Nagykanizsa)

Igazság szerint a pici lányom, 7 éves, fogyasztotta el a termékeket, én csak megkóstoltam. Nagyon finom ízű méz, arra kell figyelni, hogy nehogy túl hamar elfogyjon. Hatásosnak bizonyult gyermekemnél köhögés, nátha ellen, 3-4 nap alatt sokat javult tőle: MGO 250-300-as. Jóízű és hatásos!!!
(Péter, Szombathely)

A 250-est adtam a gyerekeknek akkor, amikor fájtatták a torkukat, és utána elég gyorsan helyrejöttek.
(Miskolc)

A 300-as manukamézet 13 éves fiamnak adom reggel és este, megelőzésként. Sok mindent használtam már korábban is (ide nem sorolom fel a természetes szereket), és úgy gondolom, hogy a manuka meggyőző elemzést nyújtott áldásos hatásáról, amely áldás minket is fog kísérni. A 600-as felnőtt erősségűt most anyukámnak adtam, aki csúnyán köhögött, lázasnak érezte magát, s bár a picike üvegcsényi manukaméz csak két napra volt elegendő három kiskanálnyi napi adaggal, nagyon sokat javított a korábban inkább elhúzódó állapotain, így biztosan fogok otthon tartani belőle. :)
(Erika, Fót)

Az 550-es méznek látványos hatása, eredménye volt, külsőleg tapasztaltam jótékonyságait. A 100-as gyermeknél betegségmegelőzés céljából tökéletesen bevált.
(Mályi)

Nagyon finom, a 3 éves kisfiam is nagyon szereti. MGO 300+ -os manukamézet rendeltünk, nagyon meg vagyok vele elégedve, sokat segített a betegségből való lábadozás idején.
(Duanharaszti)

Használtam a manuka MGO 100+ és a manuka MGO 300+ gyermekeknek ajánlott mézeket. Szerintem kiváló megelőzésre és gyors gyógyulásra lázas megfázás esetén is. Köhögés ellen, váladék ürítésére. Csak ajánlani tudom.
(Mária, Kistarcsa)

A százas manukát használjuk a gyerkőcnek, ha nem is gátolja teljesen a betegséget, de hatásosan csökkenti az erősségét. És még ez mellet ízlik is.
(Anita, Őriszentpéter)

A 250+ manukaméz a kisgyerekeim megfázásánál hasznos kiegészítő, természetes gyógymód.
(Kecskemét)

Manuka MGO 400 - a torokgyulladást hamar rendbe teszi. Manuka MGO 100 - gyerkőc használja általános immunerősítőként, nem mindennap szedi, kivéve a téli időszakot. Pozitív tapasztalataink vannak vele. Betegség esetén magasabb MGO számút használunk.
(Szigetszentmiklós)

Ismerősöm ajánlotta a manukát. A 100+ mézet vettük meg kislányomnak. Hosszas betegség után kezdte fogyasztani, lassan az első üveg kiürül. Rendeljük a következőt hamarosan, használ neki. Nagyon köszönjük!
(Gödöllő)

A manuka MGO 100+ mézet fogyasztja 10 éves gyermekem megelőzésre. Sokkal ritkábban beteg mióta ezt eszi. Éppen meg volt fázva, mikor fogyasztani kezdte, és 2 nap alatt elmúlt a náthája.
(Ildikó)

Csak pozitív tapasztalataim voltak ez idáig. Kislányomnak a Bee-fit 300+ -os manukamézet használjuk, saját részre pedig a Bee-fit 600+ -ost. Használatával mindannyian gyorsabban túlestünk/túlesünk a vírusos megbetegedéseken. Az Önök javaslatára több esetben a kislányom orrát bekentem belülről a manukamézzel alvás idejére, és sok esetben tisztán lélegezve, orrdugulás nélkül ébredt. Fantasztikus a hatása.
(Dabas)

Mi kétféle manukamézet használunk, az egyik a Manuka Health's MGO 250+ és az MGO 400+. Előbbit az unokáim, a másikat mi felnőttek. Elsősorban felsőlégúti problémák (arcüreg- és torokgyulladás, mandulagyulladás és megfázáshoz társuló szövődmények kezelésére) és „fertőzés veszélyes” időszakban megelőzésre, csökkentett dózisban. Tapasztalatunk szerint sokkal hamarabb kikeveredik az ember a különböző nyavalyákból, alig alakul ki szövődmény. A gyerekek az óvodából hazahozott sokféle fertőzésből is előbb felgyógyulnak. Nem mellékes szempont az sem, hogy szeretünk természetes anyagokat használni az életünkben, táplálkozásunkban. Az ára nem mondható olcsónak, de szerintem a jobb életminőség nem fejezhető ki forintban. A megelőzés mindig olcsóbb, mint a gyógykezelés, és a gyógyszerek is már nagyon drágák, és a mellékhatásokról még nem is beszéltünk. Ezeknél a természetes hatóanyagú termékeknél nálunk semmi kellemetlen mellékhatást nem tapasztaltunk. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
(Zoltán, Sárosd)

A 250 + manukamézet használjuk két gyermekem részére. Kezdődő náthánál 2 nap után megszűntek a panaszok.
(Dunaújváros)

MGO 300+ -os manukamézet használok az ovis gyerekeimnél, már a harmadik üveggel veszem. Csak pozitív tapasztalatom van! Régen úgy nézett ki egy telünk, hogy: „kicsi nátha-nagy nátha-mandulagyulladás”, havi rendszerességgel. Most minden esetben megállunk a „kicsi nátha” fázisnál. Onnan tudom, hogy járvány van, hogy kevés a gyerek a csoportban, és nem onnan, hogy az orvos várótermében ülünk...
(Tibor)

Manuka MGO az ízületeimnek szerintem jó volt. Már többször használtam. Az unokámnak megfázásra is jó volt.
(Terézia, Budapest)

A 400-as biztosan jól működik antibiotikum helyett. A 4 éves kislányom, aki bőrkiütést szokott kapni a mézek nagy többségétől, ezt napi szinten kapja és tünetmentes.
(Németkér)

Manuka honey 250 MGO - segít legyőzni a torokfájásos tüneteket. Az iskolás kisfiam eddig nem hiányzott a suliból, amióta eszi minden nap a mézet. (Ca. 2 hónapja.)
(Győr)

A manukamézet egy hónapja adom megelőzés céljából virágporral együtt a kislányomnak, nagyon ízlik neki, és azóta még beteg sem volt.
(Békéscsaba)

Kisgyermekemnek rendeltem megelőzésre és gyógyításra a 100-asat és 300-asat. Tavaly nagyon bevált, idén is ugyanúgy rendelem tovább. Korábban nagyon sokat volt beteg, mióta kipróbáltuk, egyáltalán nem volt beteg pl. a tél folyamán. Kíváncsian várom, hogy idén hogy vészeljük át a bacis időszakot. :)
(Szilvia, Kartal)

Először a 100-as manukamézzel kezdtünk, egy ismerős anyuka tanácsára, akinek a kislánya tavaly egész télen beteg volt, és elmondása alapján csak ez a méz használt neki, hogy teljesen meggyógyuljon. Gondoltam, veszteni valónk nincs, és a kétéves kislányomnak kezdtem el adni augusztusban, a bölcsőde kezdés előtt, immunerősítés gyanánt. Szeptemberben megbetegedett, elkapta a kéz-láb-száj vírust, és arra beszedett még egy felső légúti fertőzést - mindkettő nagyon enyhe lefolyású volt. Míg a kortársai közül többen kórházba kerültek, vagy hetekig kínlódtak, ő 5 nap alatt letudta az egészet, sőt, a vírust a nyomokból, utólag diagnosztizálta a gyerekorvosunk, aki meg is jegyezte, hogy ezt nagyon könnyen megúsztuk. Ezután, a rossz idő beköszöntével váltottunk a 300+ -os mézre, a nagylány minden reggel egy kanállal kap a reggelihez, és ha elfeledkeznék róla, ő maga kéri a „varázsmézet”, ahogyan mi hívjuk itthon. Én is szedem, hiszen szoptatós anyukaként nekem is fontos, hogy fitt és egészséges legyek.
(Júlia, Budapest)

A manukaméz MGO 400+ terméket adom első osztályos kisfiamnak, amikor elkap valamit. Azóta hőemelkedésnél komolyabb betegségbe nem keveredtünk, és gyorsan is gyógyult. Utána az MGO 100+ következik, amíg el nem felejtődik a betegség emléke. Innen szoktam vásárolni, az oldalon a tájékoztatás szuper, a teljesítés is kifogástalan.
(Ágnes)

Mi az MGO 100 és 250 manukát használtuk/juk (most az utóbbit), immunerősítésre. Kisfiam ovikezdés óta egyszer sem volt beteg, de még náthás sem! Köszönöm!
(Krisztina)

A gyermekeimnél kezdtem el használni a manukamézet, először csak betegség esetén, de most már megelőzésre is használjuk. 300+ -t használjuk, náthára, torokfájásra, lázas állapotokban kiváló.
(Edit, Zsombó)

Kisfiunk 3 éves lett, és megkezdődött az óvoda szezon. Be is váltak a jóslatok, hogy mivel nem volt bölcsődés, az első időkben minden betegséget el fog kapni. Emiatt immunrendszerének erősítésére kerestem valami természetes megoldást, és még az óvoda előtt elkezdtük neki adni a manukaméz MGO 100+ 250 g (Bee-Fit) terméket 3x1 teáskanállal étkezések előtt. Sajnos ez kevésnek bizonyult, és megbetegedett, az orra elkezdett folyni. Régebben, amíg nem használtunk manuka termékeket, akár 2-3 hétig is tartott, amíg kijöttünk a meghűléses betegségekből. Egyszer még a fülére is ráhúzódott (kezdődő középfülgyulladás), mellette nagyon köhögött is, és torokgyulladása is volt. Antibiotikumok mellőzésével, különböző homeopátiás szerekkel sikerült kikezelni. Most viszont áttértünk a manukaméz MGO 300+ 250g (Bee-Fit) termékre 3x1 teáskanállal étkezések előtt, és 5-7 napra lerövidült ez az idő úgy, hogy mellette semmi mást nem szedtünk. Még egy pozitív, ehhez kapcsolódó történet: feleségem allergiás a feldolgozatlan mézre (gondolom a mézben lévő pollen miatt), a lényeg az, hogy miután adott kisfiunknak a manukamézből, automatikusan megkóstolta, ami a teáskanálon maradt, és nem akart hinni a szemének, mert nem volt semmilyen allergiás reakció (fulladás, torok-, és szájdagadás, kaparó-viszkető érzés a torokban), ezért evett még egy teljes teáskanállal és akkor sem volt semmi reakció. Azóta többször próbált már, többféle manukamézet, és semmilyen allergiás reakciót nem váltott ki nála egyik sem.
(Zoltán, Budapest)

3 éves kisfiammal vásároltam a manuka 300+ mézet. Ha náthás lesz, napi 3-szor kapja, és eddig még nem lett belőle komolyabb betegsége, mint korábban.
(Brigitta)

100+ és 250+ -os mézet fogyasztunk betegségmegelőzés céljából. Az unokám kimondottan szereti, és nem felejti el reggel és este bevenni az adagját. Csak jó tapasztalatom van a mézről, mivel már több éve nem voltam még csak náthás sem. Manukamézes cukorkát is fogyasztunk, megelőzés céljából, és ha az unokám édességre vágyik, hasznosabb, mint egy sima, (ki tudja mivel ízesített, színezett) cukorka. A mézet nem nyeljük le egyből, hagyjuk, hogy elolvadjon a szánkban, és szépen lecsordogál a torkunkon. Nagyon finom és egészséges!
(László, Bakonyszentkirály)

Kipróbáltam gyermekek számára ajánlott manukát megelőzésre és betegségre is. Elégedett vagyok, szerintem hatásos volt.
(Ambrus, Orosháza)

Manuka 300+ mézet szoktam vásárolni a gyerekemnek. Ha úgy látom, hogy gyengélkedik, pár napig adom neki és rendbe is jön tőle. Én is nagyon szeretem, szerintem nagyon finom.
(Anita, Veszprém)

Kb. 1 éve fogyasztunk manukamézet. Krémesített Bee-fit 600, 300, 100-as mézünk mindig van itthon :). Gyerekeknek már a megfázás, vagy valamilyen gyulladásos betegség első tüneteinél alkoholmentes propolisz cseppel együtt 300-as manukát adok, és legtöbbször másnapra jobban vannak. Gyomorsav túltengésre, gyomorfekélyre minden nap 2-3 tk 600-asat fogyasztok propolisszal. Egyéb betegség első tüneteinél emelem a mennyiséget és másnapra már jobban is vagyok. :) 100-as manukát általában teába teszem, vagy pergával (méhkenyér-szerk.) együtt fogyasztom.
(Budapest)

Manukaméz MGO mézet próbáltam ki az ősszel. Az Iskola megkezdésekor a gyerekektől gyakran elkaptam a felsőlégúti fertőzéseket, az ősz és a tél folyamán előfordult, hogy többször náthás voltam. Az eddigi tapasztalatom nagyon jó. Nem voltam beteg, jól bírom a mindennapi terhelést. Valóban kiváló, természetes immunerősítő és energiaforrás. Korábban férjemnek rendeltem, mert műtéten esett át. A manukaméz segítségével gyorsabban felépült.
(Klára, Budapest)

Manuka MGO 100+ mézet próbáltuk mi magunk is, illetve kisgyermekeinkkel is kanalaztattuk. Eleinte nem nagyon fűztem hozzá sok reményt, mert sokféle vitamint kipróbáltunk már, de ugyanúgy elkaptak mindenféle felsőlégúti betegséget. Csodák csodájára azonban mikor az oviban a legtöbb megbetegedés volt, az én gyerekeim akkor is egészségesek maradtak, ami szerintem a manukaméznek volt nagyban köszönhető. Alig akartam elhinni. Igaz, február végén náthásak lettünk, de enyhébb lefolyású volt, mint korábban, manuka nélkül. Azóta is rendszeresen kanalazzuk.
(Debrecen)

Mi a manuka MGO 100+ vettük még csak, és november első napjaiban pár napos használat után majdnem 2 hétig tudott a 4,5 éves autizmussal élő fiam oviba menni, előtte volt, hogy 3 nap után visszaestünk. Most kezdtük január 4-én újra az ovit, féltem, hogy az első héten lebetegszünk, mivel 1,5 hónapos kihagyás van mögöttünk, de nem kapott el semmit. Minden nap napi 1 teáskanálnyit adagolok a fiamnak teájába, mert máshogy nem tudom beadni neki. Nagyon örülök, hogy Önökre, a termékükre találtam az interneten, és hogy nagyon szakszerű, kedves útmutatást kaptam a termékeik használatával, adagolásával kapcsolatban, többször is!!!
(Bicske)

MGO 600 és MGO 300 rendszeres fogyasztói vagyunk, felnőttek és a gyermek is. Több éve ismerjük. De közel egy éve rendszeresen fogyasztjuk. Csak pozitív tapasztalatunk van, és másoknak is ajánljuk.
(Andrea, Szombathely)

Az MGO 300-at először csak kóstoltuk, utána pedig azért rendeltem, mert 4 kicsi gyermekem van, és amióta reggel este egy teáskanál mézet fogyasztanak, nem betegek, jobb az étvágyuk.
(Anett, Budapest)

Mi kezdő manukaméz fogyasztók vagyunk, de a manuka 100+ -os mézet elfogyasztottuk és épp rendelni akartam a következőt, mert végre találtam olyan immunerősítő természetes terméket, amelyet mindhárom gyermekem elfogad, sőt, a három éves kisfiam mindig mondja, hogy finom...!
(Andrea, Szentendre)

Dédunokáimnak vettem ajándékba. Amióta szedik, folyamatosan járnak óvodába, azt tapasztaljuk, sokkal ellenállóbbak a közösségben fellépő fertőzésekkel szemben. Az külön előnye a terméknek, hogy jutalomként szedik.
(Budapest)

A 100-as nagyon bejött a szívműtött kisfiam immunjának és nyúlt beleinek kezelésére. Mivel olyan kedvesek vagytok és érdeklődtetek telefonon, hogy minden rendben van-e és elláttatok minden jó felhasználási információval, rendelem a 300-as mézet az egész családnak. A sok hasznos beszélgetés, amit adtok a méz hatásairól és tényleg segít, megnyugtató a családnak és gyermekeimnek, mivel védenek minket. Köszönjük nektek!
(Éva, Budapest)

Manuka 400 250 g. Este és reggel fogyasztottam, mert kapart a torkom. 3 nap után nem voltak tünetek. A gyerek taknyos lett, neki napi 3x adtam. Pár nap után már csak minimális orrfújásra volt szükség.
(László, Budapest)

Gyermekeimnek adom minden nap megelőzés céljából. Amióta rendszeresen fogyasztják, nem voltak betegek.
(Tamás, Budapest)

Manukamézes cukrokat rendeltem és nagyon jónak tartom, hogy a közepe puha. Unokáim nagyon szeretik, és ha tehetnék azonnal felfalnák, ahogy a gumimacival is tették. Nagyon finomak, és még hasznos és egészséges is.
(T. Sándorné, Budapest)

4, 5 éves kisfiam hónapokon át 2 hetet otthon, maximum 1 hetet pedig az oviban töltött, mert annyira könnyen és gyorsan esett vissza a betegségekbe. 3 hónapja adom neki napi rendszerességgel a manuka 100+ 250 gr mézet. Azóta egyszer sem hiányzott a közösségből. Ha ez a méznek köszönhető, akkor az én nevem igen gyakran és még sokáig lesz a rendelők névsorában.
(Nóra, Budapest)

300+ manukamézet 3 éves gyerekünknek adjuk, ha kezd beteg lenni. Szerencsére komolyabban nem lesz beteg és hamar gyógyul.
(Solymár)

Én a kisfiamnak adom rendszeresen! Azóta nem volt beteg!
(Erika, Budapest)

Manukaméz MGO 300+ és 400+ -t szoktuk fogyasztani, mint felnőttek, és 3-7-8 éves unokáink. Nagyon jó, mert a 7 és 8 éves unokák eddig egy enyhe náthán estek át, mert minden nap 2 -szer fogyasztják. Eddig nem hiányoztak betegség miatt az iskolából. A legkisebb unokánk is minden nap fogyasztja, ettől függetlenül megbetegszik, de a betegségből gyorsan felépül.
(Zsóka, Kecskemét)

Ha kérdésed lenne a témában, fordulj bizalommal Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőmhöz az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu e-mail címen, vagy a nyitvatartási időben hívható +36 20 223-8204 tanácsadói telefonszámon. A teljes manukaméz-kínálatunkat itt találod »

Mézes élményekben gazdag, betegségmentes tanévet kívánok mindenkinek!

Az Egészség Legyen Veled! 
TJ - vezető mézkedvelő, fitoterapeuta-természetgyógyász

simplepay_hu