Méz-Blog

Manukamézes kulisszatitkok

2019.07.31 17:00
Trepinszki József
Manukamézes kulisszatitkok

Manukamézes kulisszatitkok

Gondoltam nem árt, ha alaposabb információt adok arról a manukaméz-gyártóról, akinek a termékei nekem és a legtöbb vásárlómnak a legjobban ízlenek. Felfedem, mi lehet az a titok, amiért az Apihealth készíti a legkülönlegesebb manukamézeket. Erről szól ez a blogcikk. Tovább a manukamézes kulisszatitkokhoz »

Manukamézes kulisszatitkok

Gondoltam nem árt, ha alaposabb információt adok arról a manukaméz-gyártóról, akinek a termékei nekem és a legtöbb vásárlómnak a legjobban ízlenek. Felfedem, mi lehet az a titok, amiért az Apihealth készíti a legkülönlegesebb manukamézeket. Olyan Apihealth-kulisszatitkokat tudtam meg, amelyek még engem is megleptek, amikor tudomásomra jutottak. Így született meg ez a blogcikket, amiben sok-sok érdekességre derül fény az Apihealth tiszta, méhmérges és gyógynövényes manukamézeivel és méhmérges-manukás kozmetikumaival kapcsolatban. Lássuk, mik ezek!A cég

Az Apihealth cég (az apis latinul méhet jelent, rövidített változata az API, plusz a HEALTH angolul egészség, vagyis MÉHEGÉSZSÉG), akiket 2018 februárban látogattam meg az új-zélandi Aucklandben, egészen különleges hatással voltak rám. A tulajdonosok egy sokéve bevándorolt orosz professzor-házaspár. A férj a fő tudor, aki saját laboratóriumukban különleges találmányai folytán egyedülálló manukaméz és méhtermék alapú termékskálát hozott létre. A legújabb termékeik nagy része az ősszel elfogyott, a pótlás épp ezen a héten érkezett meg a Mézbarlangba, amiknek nagy része egyedülálló a világon.

Na de menjünk sorba a termékskálán. 

 

Manukaméz

A manuka Új-Zéland maori őslakosainak nyelvén a teafa neve. Ez a fajta teafa Ausztrália nagyon kicsi részét kivéve csak Új-Zélandon él. Az Apihealth cég az UMF jelölésű manukamézeihez nagyon megválogatja a méhész beszállítókat. Nincs is sok nekik, de akik vannak, azok többnyire már évek óta bevált partnerek, akik csak a legkiválóbb minőségű manukamézeket termelik. Ezekből aztán minden tételt a legszigorúbb vizsgálatnak vetnek alá saját laboratóriumukban, majd beküldik UMF megfelelősségi vizsgálatra a bizonyítványt kiadó egyetlen hivatalos szervezetnek is. A Unique Manuka Factor Honey Associasion (UMFHA) weboldalán itt találod az Apihealth licensz-számát.

Bár a leggyengébb hatóanyag tartalmú Apihealth manukát nem, de az UMF10+ (MGO 263+ nak megfelelő), UMF15+ (MGO 514+) és az UMF 20+ (MGO 829+ !!!!!) jelölésűt egyaránt megtalálod a Mézbarlangban (a webáruházban és az üzlet polcain is). Az utóbbi, UMF 20+ a legerősebb UMF jelölésű méz a magyar piacon, ráadásul sokszor hiánycikk a világpiacon is. Én is akartam többet hozni, de nem volt több. Nem is tudni mikor lesz legközelebb, mert ez alapvetően az időjárástól függ.

Ráadásul az UMF jelölésűek közül messze a legjobb ár-érték arányúak ezek a manukamézek, keress rá nyugodtan a böngészőben.

Az íze és az állaga? Nincs rá jobb szó, minthogy fenségesen lágy, és igazi ínyencség. Hatásosságát pedig a felhasználók pozitív visszajelzései bizonyítják, amiket itt olvashatsz »

 

Propolisz

Az Apihealth termékekben a propolisz nem a szokásos propolisz. Speciális, egyedi módszerrel, melegítés nélkül vonják ki belőle az értékes alkotórészeket, meghagyva, sőt koncentrálva ezzel a propolisz magasfokú antibakteriális hatását. Az így készült kivonatot teszik aztán bele az Apihealth propoliszos manukamézbeVagy csak propoliszt kevernek bele, vagy még más értékes kivonatokkal együtt használják.

 

Virágpor

Az Apihealth virágporos készítményei sem a szokásos módon készülnek. Nem csak belerakják a virágport a mézbe, elkeverik és kész. A virágpor 90 %-át eltávolítják, csak a 3 mikronnál kisebb alkotórészeit hagyják meg. A benne lévő allergén alkotórészeket is kiveszik, így mindenki biztonsággal fogyaszthatja. A maradék biológiailag aktív kivonat sokkal intenzívebb gyógyhatást fejt ki az emberi szervezetre, különösképpen az emésztőrendszerre.

Az íze pedig pont emiatt nagyságrendekkel finomabb, mintha az összes virágport beletennék a manukamézbe. Nálunk egyenlőre csak a virágporkivonatos manukaméz kapható. 

 

Méhméreg

Az Apihealth egyedülálló módon méhmérges manukamézet és egyéb termékeket is gyárt. A méhmérget egy saját maguk által készített, szabadalmaztatott szerkezettel nyerik ki a méhektől, a méhek életét meghagyva. Ezután megfelelő regenerálódási időt hagynak minden méhcsaládnak az újabb adag méhméreg kinyerésig. Ettől méhbarátabb technológia nincs a világon!

A kinyert méhmérget saját laboratóriumukban készítik elő, és gondosan tárolják por alakban, amíg felhasználásra nem kerül. És itt jön a következő világszabadalom! Egyedülálló bekeverési technológiájuknak köszönhetően a méhméregben lévő allergén hatású, foszfolipáz A2 nevű enzim összetevő elveszíti allergizáló hatását, így mindegyik terméküket még a méhméregre allergiások is fogyaszthatják ill. használhatják. Bár a csomagolásra rá KELL írni, hogy a méhméreg allergiát okozhat, de ez a sokéves gyakorlat alapján még sosem fordult elő. 

 

Méhmérges manukaméz

Az Apihealth egyik legkeresettebb méhmérges terméke a világon egyedülálló méhmérges manukaméz, amibe a méhmérget az előzőleg említett módon keverik bele, így ezt is fogyaszthatják azok, akik allergiások a méhméregre.

De nem csak méhmérget tesznek bele. Három fajtát gyártanak. Az egyikben a méhmérgen kívül a fentiek szerint előkészített propolisz kivonat van, a másikban ginseng kivonat, a harmadikban glükózamin. Ez utóbbiból már 500 grammos kiszerelés is kapható!

 

Ízületi problémákra

Az előző bekezdésben említett  glükózaminos-méhmérges manukaméz kimondottan ízületi problémásoknak készült. Belsőleg használva egyesíti a három összetevő hatását, így egyedülálló természetes komponenseivel harcba száll minden ízületi és izomproblémával.

Pont az ilyen jellegű gondok orvoslására fejlesztették ki a világ legerősebb, legtöbb méhmérget tartalmazó külsőleg használható krémét is. Ebben a krémben a méhméreg mellet a gyógyító hatás fokozására még rengeteg további, az Apihealth saját laboratóriumában elkészítet gyógynövény kivonat is található: ez az Apivenz névre keresztelt krém.

A kettő együtt, külsőleg és belsőleg alkalmazva szerintem verhetetlen párosítás az ízületi problémák enyhítésére. 

 

Gyógynövénykivonatok

Mint ahogyan előzőleg már írtam, az Apihealth csapata a gyógynövénykivonatokat is saját laborukban készíti. Legfőképpen hagyományos ősi kínai technológiát használnak erre, néhol egy kicsit javítva a mai kor tudását felhasználva. Ezen termékek nagy része tavaly került piacra. Olyannyira, hogy a Mézbarlang webáruházában előbb jelent meg, mint az Apihealth sajátjában. Nagyobbik részük tavaly ősztől hiánycikk volt nálunk, ezek pótlása ezen a héten érkezett, sokak örömére. Merthogy akik megkóstólták, azok közül sokan hiányolták az utóbbi időben.

Tehát van hat olyan termékünk most a Mézbarlang polcain, ami jelenleg abszolút világújdonság. El is árulom, melyek ezek:

 

Kozmetikumok

A világszabadalommal előállított méhmérgüket az Apihealth felhasználja kozmetikumaikban is. Természetesen ezekben is vannak még egyéb gyógynövény kivonatok is. Exkluzív termékeik közül mi egyelőre kettőt forgalmazunk, mindkettő a nők botox-helyettesítő kréme. Fiatalít, ránctalanít. Itt találod őket »

 

A jövő

Az a helyzet, hogy még közel sem hozzuk be az összes Apihealth terméket. Egyrészt azért, mert most még nem lehet behozni őket az EU-ba (ezen folyamatosan dolgozik az Apihealth), másrészt az új-zélandiak sem engedik ki az országból, harmadrészt további topkategóriás termékeik eladhatóságát még nekem is fel kell térképezni.

De ami késik, nem múlik. És amiben még biztos lehetsz: Az Apihealth-laboratórium folyamatosan dolgozik újabb és újabb termékek kifejlesztésén. Egyik sem utánzat. Mind egyedi és másolhatatlan. 

 

Mézes élményekben gazdag februárt kívánok mindenkinek!

Az Egészség Legyen Veled! 
TJ - vezető mézkedvelő

Árukereső.hu Árukereső.hu
simplepay_hu