Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Mézes alkoholmentes koktélok

Koktélok mézzel, alkohol nélkül:

A méz -mint a folytatásból kiderül - alkoholmentes italok alapja is lehet.
Fontos jó tanács: a mézet ne melegítsük 40 fok főlé, mert akkor elveszíti illat és tápanyagtartalmának jelentős részét!

Mézes szamóca-limonádé

Hozzávalók: 100 g friss szamóca, 3 cl méz, 2 cl citromlé, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.
Elkészítése: A friss szamócát megmossuk, csumázzuk, apróbb darabokra vágjuk, és kis tálba öntjük. Beletöltjük a felmelegitett mézet, citromlével lecsepegtetjük, ezután az egészet jól összekeverjük és lefedve egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ezután a szamócát poharakba tesszük, felöntjük hideg szódavízzel vagy vízzel, hozzáadjuk a jeget, és felszolgáljuk.

 
Mézes oranzsád

Hozzávalók: narancs leve, 1 cl citromszörp, 2 cl méz, 3 cl narancsszörp, karika narancs (ha van otthon, inkább csak dekoráció) jég, szódavíz vagy ivóvíz.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a narancsszörpöt, citromszörpöt és a narancs levét, hozzáadjuk a szódavizet és a jeget (egyben vissza is hűt), majd diszítjük.

 

 
Mézes málna-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1 cl citromlé, néhány szem málna (ha van otthon, inkább diszítés céljából) víz vagy szódavíz, jégdarabkák.
Elkészítése : A pohárba betöltjük a málnaszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat, és felszolgáljuk.

 Mézes gyümölcslimonádé

Hozzávalók: 4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1/2 citrom leve, 1/2 narancs leve, 5 szem cseresznyebefőtt, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a málnaszörpöt, a citromlét, a narancslét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a cseresznyebefőtt szemeket, a jégdarabkákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.


Mézes, mandulás feketeáfonya-limonádé

Hozzávalók: 8 cl feketeáfonya-lé, 4 cl mandulaszörp, 2 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a mandulaszörpöt, a feketeáfonya-lét, hozzáadjuk a szódavizet vagy ivóvizet, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt) és felszolgáljuk.
Mézes cseresznye-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl cseresznyeszörp, 2 cl citromlé, 2 cl méz, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a cseresznyeszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.

Citrom limonádé mézzel és gyömbérrel

Hozzávalók: 1 cl gyömbéres cukorszörp, 2 cl méz, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a gyömbéres szörpöt és a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.
Mézes ananász-limonádé

Hozzávalók: 8 cl ananászlé, 4 cl citromszörp, 4 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett mézet, a citromszörpöt, az ananászlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.Mézes alma-limonádé

Hozzávalók: 1/8 liter cukrozatlan almalé, 1 cl citromlé, 4 cl virágméz, jég, szódavíz vagy ivóvíz, citrom karika.
Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegitett virágmézet, az almalét, a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), citrom karikával diszítjük majd felszolgáljuk.

Erdei mézes-gyümölcsös limonádé

Hozzávalók: 4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca, málna, fekete szeder, eper, stb., ami éppen érik).
Elkészítése: Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét. Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A maradék mézzel ízlés szerint édesítsük meg az üdítőt. A jegesre hűtött poharakat félig töltsük meg jégkockával, öntsük rá a limonádét. Néhány leveles menta gallyacskával díszíthetjük. 

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;