Mézes alkoholmentes koktélok

Mézes alkoholmentes koktélok

2020.06.29 14:00
Trepinszki József
Mézes alkoholmentes koktélok

Frissítsd fel magad egy finom mézes itallal: mutatjuk a 10 legfinomabbat!

Egy üdítő alkoholmentes mézes koktél az ebédhez vagy a vacsorához? Remek frissítő a nagy melegben, a mindennapokra és baráti vagy családi összejövetelekre egyaránt. Kápráztass el mindenkit, segítségként  ebben a blogcikkben összegyűjtöttük a legjobb recepteket »

Koktélok mézzel, alkohol nélkül

 

A méz kitűnő alapja lehet a különféle nyári alkoholmentes italoknak, hűsítő koktéloknak. Összegyűjtöttünk az általunk legjobbnak ítélt recepteket, próbáld ki és fogyaszd őket egészséggel!  És ha Neked is van hasonló finomság a tarsolyodban, írd meg nekünk az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu címre, és közzétesszük oldalunkon.

 

#1 Mézes szamóca-limonádé

Hozzávalók: 100 g friss szamóca, 3 cl méz, 2 cl citromlé, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A friss szamócát megmossuk, csumázzuk, apróbb darabokra vágjuk, és kis tálba öntjük. Beletöltjük a felmelegített mézet, citromlével lecsepegtetjük, ezután az egészet jól összekeverjük és lefedve egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ezután a szamócát poharakba tesszük, felöntjük hideg szódavízzel vagy vízzel, hozzáadjuk a jeget, és felszolgáljuk.

 

#2 Mézes oranzsád

Hozzávalók: 1 narancs leve, 1 cl citromszörp, 2 cl méz, 3 cl narancsszörp, karika narancs (ha van otthon, inkább csak dekoráció) jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a narancsszörpöt, citromszörpöt és a narancs levét, hozzáadjuk a szódavizet és a jeget (egyben vissza is hűti), majd díszítjük.

 

#3 Mézes málna-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1 cl citromlé, néhány szem málna (ha van otthon, inkább díszítés céljából) víz vagy szódavíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba betöltjük a a felmelegített mézet, a málnaszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat és a szemes málnát, és felszolgáljuk.

#4 Mézes gyümölcslimonádé

Hozzávalók: 4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1/2 citrom leve, 1/2 narancs leve, 5 szem cseresznyebefőtt, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a málnaszörpöt, a citromlét, a narancslét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a cseresznyebefőtt szemeket, a jégdarabkákat (ami egyben vissza is hűti), és felszolgáljuk.


#5 Mézes, mandulás feketeáfonya-limonádé

Hozzávalók: 8 cl feketeáfonya-lé, 4 cl mandulaszörp, 2 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a mandulaszörpöt, a feketeáfonya-lét, hozzáadjuk a szódavizet vagy ivóvizet, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt) és felszolgáljuk.#6 Mézes cseresznye-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl cseresznyeszörp, 2 cl citromlé, 2 cl méz, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a cseresznyeszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.


#7 Citrom limonádé mézzel és gyömbérrel

Hozzávalók: 1 cl gyömbéres cukorszörp, 2 cl méz, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a gyömbéres szörpöt és a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.#8 Mézes ananász-limonádé

Hozzávalók: 8 cl ananászlé, 4 cl citromszörp, 4 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a citromszörpöt, az ananászlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.#9 Mézes alma-limonádé

Hozzávalók: 1/8 liter cukrozatlan almalé, 1 cl citromlé, 4 cl virágméz, jég, szódavíz vagy ivóvíz, citrom karika.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített virágmézet, az almalét, a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), citromkarikával díszítjük majd felszolgáljuk.#10 Erdei mézes-gyümölcsös limonádé

Hozzávalók: 4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca, málna, fekete szeder, eper stb., ami éppen érik).

Elkészítése: Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levét. Keverjük el benne jól a méz nagy részét. Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A maradék mézzel ízlés szerint édesítsük meg az üdítőt. A jegesre hűtött poharakat félig töltsük meg jégkockával, öntsük rá a limonádét. Néhány leveles menta gallyacskával díszíthetjük.

Egy fontos jótanács a végére, minden koktélhoz: a mézet soha ne melegítsd 40 fok fölé, mert akkor elveszíti illat- és tápanyagtartalmának jelentős részét!

Az Egészség Legyen Veled! (Ilyenkor, nyáron is.)

TJ - vezető mézkedvelő