Mézes alkoholmentes koktélok

Mézes alkoholmentes koktélok

2020.06.29 14:00
Trepinszki József
Mézes alkoholmentes koktélok

Frissítsd fel magad egy finom mézes itallal: íme a 10 legfinomabb recept!

Egy üdítő alkoholmentes mézes koktél az ebédhez vagy a vacsorához? Remek frissítő a nagy melegben, a mindennapokra és baráti vagy családi összejövetelekre egyaránt. Kápráztass el mindenkit, segítségként ebben a blogcikkben összegyűjtöttem a legjobb recepteket »

Koktélok mézzel, alkohol nélkül

 

A méz kitűnő alapja lehet a különféle nyári alkoholmentes italoknak, hűsítő koktéloknak. Kollégáim segítségével összegyűjtöttük az általunk legjobbnak ítélt recepteket (a kép alatt olvashatod), próbáld ki és fogyaszd őket egészséggel!  És ha Neked is van hasonló finomság a tarsolyodban, írd meg nekünk az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu címre, és közzétesszük oldalunkon.

 

#1 Mézes szamóca-limonádé

Hozzávalók: 100 g friss szamóca, 3 cl méz, 2 cl citromlé, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A friss szamócát megmossuk, csumázzuk, apróbb darabokra vágjuk, és kis tálba öntjük. Beletöltjük a felmelegített mézet, citromlével lecsepegtetjük, ezután az egészet jól összekeverjük és lefedve egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ezután a szamócát poharakba tesszük, felöntjük hideg szódavízzel vagy vízzel, hozzáadjuk a jeget, és felszolgáljuk.

 

#2 Mézes oranzsád

Hozzávalók: 1 narancs leve, 1 cl citromszörp, 2 cl méz, 3 cl narancsszörp, karika narancs (ha van otthon, inkább csak dekoráció) jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a narancsszörpöt, citromszörpöt és a narancs levét, hozzáadjuk a szódavizet és a jeget (egyben vissza is hűti), majd díszítjük.

 

#3 Mézes málna-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1 cl citromlé, néhány szem málna (ha van otthon, inkább díszítés céljából) víz vagy szódavíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba betöltjük a felmelegített mézet, a málnaszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat és a szemes málnát, és felszolgáljuk.

#4 Mézes gyümölcslimonádé

Hozzávalók: 4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1/2 citrom leve, 1/2 narancs leve, 5 szem cseresznyebefőtt, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a málnaszörpöt, a citromlét, a narancslét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a cseresznyebefőtt szemeket, a jégdarabkákat (ami egyben vissza is hűti), és felszolgáljuk.


#5 Mézes, mandulás feketeáfonya-limonádé

Hozzávalók: 8 cl feketeáfonya-lé, 4 cl mandulaszörp, 2 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a mandulaszörpöt, a feketeáfonya-lét, hozzáadjuk a szódavizet vagy ivóvizet, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt) és felszolgáljuk.#6 Mézes cseresznye-limonádé

Hozzávalók: 3-4 cl cseresznyeszörp, 2 cl citromlé, 2 cl méz, szódavíz vagy ivóvíz, jégdarabkák.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a cseresznyeszörpöt, a citromlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégdarabkákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.


#7 Citrom limonádé mézzel és gyömbérrel

Hozzávalók: 1 cl gyömbéres cukorszörp, 2 cl méz, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a gyömbéres szörpöt és a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.#8 Mézes ananász-limonádé

Hozzávalók: 8 cl ananászlé, 4 cl citromszörp, 4 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített mézet, a citromszörpöt, az ananászlét, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), és felszolgáljuk.#9 Mézes alma-limonádé

Hozzávalók: 1/8 liter cukrozatlan almalé, 1 cl citromlé, 4 cl virágméz, jég, szódavíz vagy ivóvíz, citrom karika.

Elkészítése: A pohárba beletöltjük a felmelegített virágmézet, az almalét, a citromlevet, majd feltöltjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat (egyben vissza is hűt), citromkarikával díszítjük majd felszolgáljuk.#10 Erdei gyümölcsös mézes limonádé

Hozzávalók: 4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca, málna, fekete szeder, eper stb., ami éppen érik).

Elkészítése: Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levét. Keverjük el benne jól a méz nagy részét. Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A maradék mézzel ízlés szerint édesítsük meg az üdítőt. A jegesre hűtött poharakat félig töltsük meg jégkockával, öntsük rá a limonádét. Néhány leveles menta gallyacskával díszíthetjük.

Egy fontos jótanács a végére, minden koktélhoz: a mézet soha ne melegítsd 40 fok fölé, mert akkor elveszíti illat- és tápanyagtartalmának jelentős részét!

Az Egészség Legyen Veled! (Ilyenkor, nyáron is.)

TJ - vezető mézkedvelő

simplepay_hu