A napraforgó méz hatásai

„Egy ismerőstől hallottam a Mézbarlang oldaláról, mert az édesanyámnak volt szüksége a mézre. Megnéztük és bevált. Azóta is elégedett vagyok mindennel, a termékkel, a termék leírással, a kiszállítással.”  (Csernyik Szabolcs, Gyöngyös-Mátraháza)  

 

A Napraforgóméz hatásai:

  • prosztata betegségekre
  • lázas állapotra, gyulladáscsökkentő
  • szervezeterősítő
  • koleszterinszint csökkentő
  • fertőtlenítő
  • görcsoldó


Mielőtt tovább olvasod a napraforgó mézről írásunkat, egy ingyenes ajánlat:

Ha szeretnél többet tudni egyéb méhészeti termékek és mézek lehetséges hatásairól, akkor... 
(Természetesen adataidat nem adjuk ki senki másnak és feliratkozásod bármelyik emailünkben egy kattintással törölheted!)

napraforgó méz hatásai  Tulajdonságai:

A napraforgméz sajátságos ízű,  kellemesen aromás, ízletes, a napraforgó termésének ízéhez hasonlítható. Közepesen gyorsan kristályosodik.

A napraforgóméz alul elhelyezkedő nagy, kemény kristályait apróra zúzva, a folyékony fázissal elegyítve krémmézként is forgalomba hozzák.

Színe a flavonoidok mennyiségétől függően az aranysárgától a narancssárgáig terjed. Illatos. A napraforgó méz ízét az aromaanyagok összetétele és  mennyisége határozza meg.

A napraforgóméz víztartalma 17-19 százalék. Néhány hónapos
tárolás után két fázisra válik szét: felül folyékony, alul kristályos. A méz répacukor-tartalma jelzi a természetes eredetet.

A jó termelői napraforgóméz répacukor-tartalma nem haladja meg az 5-7 százalékot. A napraforgóméz savas kémhatású - pH értéke 4,5-3,6 között változhat.

 

Jótékony hatásai:

A napraforgó méz sütésre kiváló, de erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt vajas kenyérre kenve vagy teába téve  is kitűnő. Savas méz lévén gyomorsav túltengésben szenvedőknek nem ajánlott.

Ha idáig eljutottál és szeretnéd megismerni sok-sok méz hatását is, akkor (ha még nem tetted) kérd ingyenes táblázatunkat!

simplepay_hu