Nyilatkozat a termékleírásokhoz

Termék tapasztalatokkal kapcsolatos figyelmeztetés!

 

Felhívjuk figyelmedet, hogy a weboldalon és a kiadványainkban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, az egyes véleményeket pedig az Alaptörvény Szabadság és felelősség fejezete IX. cikkének (1) pontja alapján („Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához”) közöltük. Hangsúlyozzuk azt is, hogy bár a leírtak az emberiség évezredes tapasztalatain alapulnak, nem minősülnek diagnózisnak vagy kezelési javaslatnak! Mielőtt bárki alkalmazni kezdené magán vagy másokon, feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Bármilyen komolyabb életmód-változtatás előtt beszéld azt meg szakemberrel, kérd ki a tanácsát!

Minden állítást, amelyet a mézek és egyéb termékek hatásairól olvashattok, tudományos, laboratóriumi vagy klinikai kutatások illetve népi tapasztalatok támasztanak alá. Ezekben a termékleírásokban a hatásokról a kigyűjtés közel sem teljes, de a  legalapvetőbb gyógyhatásokat tartalmazza.

Ugyanakkor nem kívánunk felülbírálni egyetlen orvosi véleményt, utasítást sem. Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint a felsorolt mézek és egyéb termékek nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. Az élelmiszerekről és táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, ill. nemzetközi hatóságok és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére és megelőzésére sem.

Csupán a természet erejét kívánjuk demonstrálni leírásainkkal, ami sokszor hatásosabb lehet a gyógyszer-ként bejegyzett kereskedelmi termékeknél. Emellett tisztában vagyunk a hatályos jogszabályokkal, ami az élelmiszerekre vonatkozó egészségügyi hatások kommunikálhatóságát illeti. Ugyanakkor mint fitoterapeuta kötelességemnek érzem, hogy a természetgyógyász-fitoterapeuta képzésen hivatalosan tanítottakat és a vizsgákon is számonkért tananyag egyes részeit közöljem minden eziránt érdeklődővel, így a weboldalunk látogatóival is.

Ha olyan információval vagy terméktapasztalattal rendelkezel, amelyet szívesen megosztanál a közösségünkkel, úgy kérem az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu email címre juttasd el hozzánk. 

 

Támogatásod köszönöm! 

 

Az Egészség Legyen Veled!

Trepinszki József
vezető mézkedvelő
fitoterapeuta-természetgyógyász
Mezbarlang.hu

 

 

 

simplepay_hu