Add le a megrendelésedet 13 óráig, és csomagod akár másnap házhoz szállítja a GLS!

"Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

6% liofilizált szilva fahéjas repce krémmézben

Fahéjas-szilvás varázslat a szilvásgombóc feledhetetlen ízével. Csak a Mézbarlangban kapható!

ÚJ!
Gyermekeknek ajánljuk
Raktáron
2 510 Ft
Egységár: 17 929 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek

A szilváról

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához. A szilvát hashajtóként is használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.

A szilva kiváló C-vitamin forrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.

A szilva, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére.

A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.

A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.

K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.


 

A fahéjról

Volt, amikor a fahéj értékesebb volt az aranynál. Egyiptomban balzsamozásra és vallási gyakorlatokra, míg a középkori Európában vallási rítusokhoz és az ételek ízesítéséhez használták.

A fahéj gyógyhatásait már évezredek óta nagyra értékelik. Története fűszerként és orvosságként is régre nyúlik vissza. Szinte mindenki által ismert gasztronómiai termék, azonban a pozitív élettani hatásaival már nem mindenki van tisztában.

Ismerjük most meg a fahéj jótékony tulajdonságait.

Gyulladások és baktériumok ellen: A fahéj kéregben három olyan illóanyagkomponens található, amelyeknek komoly egészségügyi hatásai ismertek, ez a fahéjaldehid, a cinnamil-acetát és a fahéjalkohol. A fahéjaldehid az, ami gátolja a véralvadást, javítja a keringést és segíthet a vértisztításban. E tulajdonságának köszönhetően kiválóan lehet vele kezelni a reumás megbetegedéseket, hiszen így csökkenthetők bizonyos gyulladások. Mivel a fahéjkéregnek antimikrobiális tulajdonságai vannak, segít megállítani a káros baktériumok és gombák elszaporodását, amelyek a gombás fertőzésekért és a különböző gyulladásokért felelősek. Antibakteriális tulajdonságát kihasználják az élelmiszerek tartósítása során is.

Vércukorszint kontroll: A fahéj kiválóan képes több mechanizmus révén is csökkenteni a vércukorszintet. Elsősorban ugyanis az étkezés után a véráramba bejutó glükóz mennyiségét képes csökkenteni. Továbbá a fahéj segít javítani a sejtek glükózfelvételét, valamint ezek mellett képes mérsékelni az éhgyomri vércukorszintet is.

Az agy serkentése: A fahéj illata és íze kognitív serkentőként hathat, javítja a memóriát, valamint a vizualitást. Lassítja a szellemi öregedést. A fahéj kiváló forrása az olyan nyomelemeknek, mint a mangán, de rengeteg rostot, vasat és kalciumot is találunk benne.

Szívbetegségek kockázatának csökkentése: A fahéj rendszeres fogyasztásával csökkenthető az összes koleszterin-, a rossz, vagyis az LDL koleszterin- és a trigliceridek szintje, amíg a jó, vagyis a HDL koleszterin szintje stabil marad. Tehát igazán pozitív hatással lehet a szívbetegségek kockázatának csökkenésére.

Védelem rákos megbetegedések ellen: A fahéj fogyasztása pozitív eredményeket mutat a rák megelőzésében és kezelésében egyaránt. Hatását úgy éri el, hogy a rákos sejtek növekedését és a véredények képződését képes csökkenteni a daganatokban, továbbá képes elpusztítani a rákos sejteket.

Kiemelkedő antioxidáns tartalom: A fahéj gazdag igazán erőteljes antioxidánsokban, polifenolokban. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek képesek megvédeni a szervezetünket és testünket a szabadgyökök által okozott káros oxidatív hatásoktól.


A repcemézről

A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú mézünk, ezért is kristályosodik ki már néhány napon belül. Krémes (ránézésre "zsírszerű") állaga miatt hívják krémméznek is. Színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed. Nagyon édes, de emellett a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata van. A repceméz előnyös sportolóknak és szellemi-fizikai munkát végzőknek is.

A gyakran termelt hazai mézek közül a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású, ezért gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik, ilyenkor is ehető, sőt javasolt. Mivel magas a vastartalma, vérszegénység ellen is ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze az egyik a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek tőle a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztók a repcemézet elsősorban olcsósága miatt értékelik.

A repceméz főbb hatásai:

  • nagyon alacsony savtartalma miatt gyomorsav túltengésben, gyomorégésben szenvedőknek is ajánlható
  • szervezeterősítő
  • fertőtlenítő
  • gyulladáscsökkentő hatású
  • magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott

Egyedülállóan magas (6%) kékáfonya tartalmával garantáltan kirobbanó ízélményben lesz részed. Tippünk: fogyaszthatod nassolnivalóként, desszertként magában kanalazva, vagy túróhoz, natúr joghurthoz keverve, de túrókrémes süteményekhez vagy palacsintákba töltve is kitűnő választás. A gasztronómiai célú felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Ha megkóstolod, biztosan rá fogsz szokni. Intenzív gyümölcsíze mindenkit elvarázsol: olyan, mintha egyenesen napérlelte zamatos kékáfonyába harapnál.


 

Összetevők: liofilizált szilva 6%, repce krémméz 94%, fahéj

Kiszerelés: 140 g

Származási hely: Magyarország

 

Átlagos tápérték 100 g termékben:  
Energia 307 kcal
Zsír 0,13 g
Szénhidrát 81,7 g
- amelyből cukrok 81,4 g
Fehérje 0,6 g
0,000 g

Csomagodat már a következő munkanapon kiszállítjuk, ha 13:00 óráig leadod a megrendelésedet, és minden van készleten, amit kértél!

Felhívjuk figyelmedet, hogy a weboldalon és a kiadványainkban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, az egyes véleményeket pedig az Alaptörvény Szabadság és felelősség fejezete IX. cikkének (1) pontja alapján („Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához”) közöltük. 

Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint a felsorolt mézek és egyéb termékek nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. Az élelmiszerekről és táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, ill. nemzetközi hatóságok és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére és megelőzésére sem. Bármilyen komolyabb életmód-változtatás előtt beszéld azt meg szakemberrel, kérd ki a tanácsát!

 

 

Adatok
Tömeg:
299,2 g/db
"Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)
"Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)
2 510 Ft