Méz-Blog

Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

2019.12.31 10:00
Trepinszki József
Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

Újévi kívánságok és célkitűzések

A képen olvasható Mézbarlang újévi üdvözlet mellett kívánok Neked minden jót 2020-ra, amit csak akarsz! Hidd el, ennél jobbat tényleg nem lehetne kívánni... Hogy miért nem? Olvasd el idei utolsó, évzáró blogcikkemet, és megtudod »

Újévi jókívánságok és célkitűzések


A képen olvasható Mézbarlang újévi üdvözlet mellett kívánok Neked minden jót 2020-ra, amit csak akarsz! Hidd el, ennél jobbat tényleg nem lehetne kívánni... Mert az emberek többsége mindig csak szeretne valamit. Feltételes módban. Lefogyni. Több pénzt. Feleséget. Gyereket. Autót. Házat. De ezek többsége csak ködbe vésző óhaj, ami akarat nélkül nem megy! Mondhatnám úgy is, hogy felejtsd el azt a szót, hogy szeretnék! A szeretnékből holnap, "majd" vagy egy hét múlva már feladás lesz. Épp ezért kívánok most Neked elegendő kitartást és akaraterőt ahhoz, hogy elérd, amit akarsz, bármi legyen is az.

Csak egy terv kell(ene) a kívánság teljesüléséhez

Ülj le legalább 1-2 órára egy csendes, nyugodt helyre. Egyedül. Egy üres papírlappal és íróeszközzel. És gondold át a az egész idei, 2019-es évedet (hogy mit értél el), valamint fogalmazd meg az újévi tervedet is. Írd le mindet szép sorban, ahogy eszedbe jut. Meglepő érzelmi változásokon fogsz átesni közben! Hidd el, én már kipróbáltam. Aztán a terveid közül válassz ki egyet, amivel kezded. És kezdd el. Most azonnal. És ne hagyd abba! Ilyen egyszerű. De az emberek 99%-a nem így csinálja. Vagy terv nincs, vagy legyint egyet és feladja.

Cél

Ha netán nem éred el az összes jövő évre kitűzött célodat, az sem baj. Az út a fontos, nem a cél. Ezt monták már sokan, íme néhány közismertebb megfogalmazás:

  • "Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." (Zig Ziglar)
  • "A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." (Buddha)
  • "Az igazi boldogság nem az a pillanat, amikor elönt az eufória, hanem azok a napok, órák, amíg eljutok odáig." (Will Smith)
  • "Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás." (Márai Sándor)  

Mézbarlang tervek és célok 2020-ra

Hogy mi a Mézbarlang célja, azt itt a Küldetésben elolvashatod. Na de az ÚT! Az az idei, 2019-es év még közelebb vitt a célhoz.

  • Az idei évben már nem Dunakeszin, hanem Újpesten működött a Mézbarlang. Ezzel közelebb kerültünk az emberek tömegéhez fizikailag is (hiszen erősen fővárosközpontú országban élünk). Idén jóval többen keresték fel mézboltunkat, mint az elmúlt években - és sokkal közvetlenebb lett a kapcsolat is a vásárlókkal.
  • Tavasszal megalapítottuk a Mézkedvelő Hunnia Egyesületet (MÉHE), amihez már az alapítás évében 60-nál is több méz- és méhkedvelő csatlakozott, akik nem csak segítenek a mézfogyasztás népszerűsítésében, de éves tagdíjuk befizetésével egyenesen a méheket támogatják.
  • Többek között beiratkoztam egy természetgyógyász képzésre is, hogy Vezető Mézkedvelőként méginkább elmélyítsem ismereteimet a természetes gyógymódokat illetően, hogy még hatékonyabban segíthessek vásárlóim és a hozzám fordulók egészségi problémáin
  • Az építőanyag/építőipar üzletágunkat idén még tovább csökkentettük, így sokkal több idő és energia jutott a méz-egészség témára.
  • Bár még csak most körvonalazódik, de a 2020-es év a Mézbarlangban is sok-sok újdonságot és meglepetést ígér. Minden téren. 

Természetesen mindenről folyamatosan beszámolok hírleveleimben és a Mézkedvelők Klubja közösségi oldalán keresztül, így folyamatosan figyelemmel kísérheted minden mézes-méhes tevékenységünket. Köszönöm, hogy velünk voltál 2019-ben, jövőre ugyanezzel a lendülettel folytatjuk. Együtt, Veled.

És a cikk (vagy inkább az év) végére persze jut egy kis humor is :)

Jó egészséget és zümmögésben gazdag Új Esztendőt kívánok mindenkinek!

Az Egészség Legyen Veled! 
TJ - Vezető Mézkedvelő