Méz-Blog

Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

2020.12.12 13:00
Trepinszki József
Zümmögésben gazdag Új Esztendőt!

Újévi kívánságok és célkitűzések

A képen olvasható Mézbarlang újévi üdvözlet mellett kívánok Neked minden jót 2021-ra, amit csak akarsz! Hidd el, egy ilyen fura év után, mint amilyen ez a 2020 volt, ennél jobbat tényleg nem lehetne kívánni... Hogy miért nem? Olvasd el B.Ú.É.K blogcikkemet, és megtudod »

Zümmögésben és valóra vált tervekben gazdag Új Esztendőt!

 

Azt kívánom Neked 2021-re, amit csak akarsz! Mert az emberek többsége mindig csak szeretne valamit. Így, feltételes módban. Lefogyni. Több pénzt. Feleséget. Gyereket. Autót. Házat. Vírusmentességet. De ezek többsége csak ködbe vesző óhaj, ami akarat nélkül nem megy! Mondhatnám úgy is, hogy felejtsd el azt a szót, hogy szeretnék! A szeretnékből holnap, "majd" vagy egy hét múlva már feladás lesz. Épp ezért kívánok most Neked elegendő kitartást és akaraterőt ahhoz, hogy idén elérd, amit akarsz, bármi legyen is az.

Csak egy terv kell(ene) a kívánság teljesüléséhez

Ülj le most legalább 1-2 órára egy csendes, nyugodt helyre. Egyedül. Egy üres papírlappal és íróeszközzel. És gondold át vírusostul-mindenestül az egész 2020-es évedet (főként, hogy mit értél el), valamint fogalmazd meg az újévi tervedet is. Írd le mindet szép sorban, ahogy eszedbe jut. Meglepő érzelmi változásokon fogsz átesni közben! Hidd el, tényleg így van, én már évek óta így teszek. Aztán a terveid közül válassz ki egyet, amivel kezded. És kezdd el. Most azonnal. És ne hagyd abba! Ilyen egyszerű. De az emberek 99%-a nem így csinálja. Vagy terv nincs, vagy legyint egyet és feladja.

Cél

Ha netán nem éred el az összes jövő évre kitűzött célodat, az sem baj. Az út a fontos, nem a cél. Ezt mondták már sokan, íme néhány közismertebb megfogalmazás:

 • "Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." (Zig Ziglar)
 • "A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." (Buddha)
 • "Az igazi boldogság nem az a pillanat, amikor elönt az eufória, hanem azok a napok, órák, amíg eljutok odáig." (Will Smith)
 • "Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás." (Márai Sándor)  

   Mézbarlang tervek és célok 2021-re

   Hogy mi a Mézbarlang célja, azt itt a Küldetésben elolvashatod. Na de az ÚT! Akárhogy is, a 2020-es év minket még közelebb vitt a célhoz. A "vírushiszti" ellenére is. Vagy éppen azért.

   • A 2020-as év már a második volt, amit nem Dunakeszin, hanem Újpesten kezdtünk. Ezzel közelebb kerültünk az emberek tömegéhez fizikailag is (hiszen erősen fővárosközpontú országban élünk).
   • Idén jóval többen keresték fel mézboltunkat, mint az elmúlt években bármikor - és sokkal közvetlenebb lett a kapcsolatunk is a vásárlókkal - ez részben a vírusnak is köszönhető, hiszen egyre többen fordultak a természetes gyógymódok és a megelőzés, immunerősítés felé. 
   • A webáruházas megrendeléseink száma is érezhetően megnőtt, ezért is keresünk 2021. január közepétől új kollégát áruösszekészítő-csomagoló munkakörbe, az álláshirdetésünket itt találod » Te is jelentkezhetsz, vagy ha ismersz valakit, megköszönöm, ha elküldöd neki.
   • A 2019-ben megalapított Mézkedvelő Hunnia Egyesületünk (MÉHE), a 2020-as évben is új tagokkal bővült, akik nem csak segítenek a mézfogyasztás népszerűsítésében, de éves tagdíjuk befizetésével egyenesen a méheket támogatják. Köszönöm nekik!
   • Végigcsináltam egy természetgyógyász képzést, hogy Vezető Mézkedvelőként méginkább elmélyítsem ismereteimet a természetes gyógymódokat illetően, hogy még hatékonyabban segíthessek vásárlóim és a hozzám fordulók egészségi problémáin. Sikeresen túl vagyok az összes részvizsgán, már csak a záróvizsgám van hátra. Drukkolj!
   • Az építőanyag/építőipar üzletágunkat idén még tovább csökkentettük, így sokkal több idő és energia jutott a méz-egészség témára.
   • Bár még csak most körvonalazódik, de a 2021-es év a Mézbarlangban sok-sok újdonságot és meglepetést ígér. Minden téren. Már most, az ünnepek alatt is ezen dolgozom.

      Természetesen mindenről folyamatosan beszámolok hírleveleimben és a Mézkedvelők Klubja közösségi oldalán keresztül, így folyamatosan figyelemmel kísérheted minden mézes-méhes tevékenységünket. A magam és kollégáim nevében hálásan köszönöm, hogy velünk voltál ebben a vírusválságos 2020-as évben, mi jövőre ugyanezzel a lendülettel folytatjuk. Együtt, Veled. Számítunk Rád!

      És a cikk (vagy inkább az év) végére persze jöjjön egy kis humor is :)


      Jó egészséget és zümmögésben gazdag Új Esztendőt kívánok mindenkinek!

      Az Egészség Legyen Veled! 
      TJ - Vezető Mézkedvelő