A fenyőméz hatásai

A fenyőméz sötétebb árnyalatú, kellemes, jellegzetes illatú és izű méz. Az összes méz közül a fenyőméznek van a legnagyobb ásványianyag-tartalma. Ne ijedjünk meg a sötét színétől, az íze kiváló!


Fenyőméz hatásai

A fenyőméz sötétebb árnyalatú, kellemes, jellegzetes illatú és ízű méz. Az összes méz közül a fenyőméznek van a legnagyobb ásványianyag-tartalma. Ne ijedjünk meg a sötét színétől, az íze kiváló!
  • A fenyőméz foszfort, mangánt, aldehideket, alkaidokat, gyantaanyagokat, limonent és felandrent is tartalmaz, ezért ajánlott ásványi anyagok hiányában szenvedőknek.
  • Ajánlott nehéz fizikai munkát végző embereknek

  • Húgyúti- és légúti gyulladások kezelésére

  • Vérszegénység esetén is erősen ajánlott

  • Enyhe nyugatató hatása mellett fertőtlenítő, vizelethajtó, csonterősítő hatással is bír

 

Felmerülhet bennünk: Dehát a fenyőnek nincs is virága!

A fenyőmézet (édesharmat méz) ugyanis nem virágporból, hanem a fenyőfák fiatal rügyeiben található édes nedvből, valamint a tűleveleken található úgynevezett  "édes harmatból" gyűjtögeik össze a méhek.

 

Alkalmazása:
A fenyőmézet ajánlott naponta 1-2 evőkanállal fogyasztani, ha teát vagy tejet ízesítünk vele, figyeljünk, hogy az ne legyen forró (40 °C feletti), mert relatív nagy hő hatására az enzimek elbomlanak!  A fenyőmézben található kobalt, réz, folsav, elősegíti a vas beépülését, ezért vashiány esetén érdemes mákkal keverve fogyasztani, hetente 2-3szor, nagyjából 1:1 arányban.

 

Konyhai használata:
Desszertként vagy langyos tejben/teában. Kóstold meg sajtokkal, csümölcsökkel, de aki szereti a különleges ízhatásokat, tegye rá akár sült halra, sült csirkére, de csak utólag! Főként a jegenyefenyő méz diós-vaníliás íze illik sok-sok ételhez italhoz. Közvetlen sütéshez, főzéshez kár elhasználni.

 

Vissza a fenyőmézekhez >>>

 

simplepay_hu