Méz-Blog

Aromaterápia – Gyógyító illatok (2. rész)

2021.04.07 11:00
Nyíri Gabriella
Aromaterápia – Gyógyító illatok (2. rész)

dōTERRA, a Föld ajándéka

Aromaterápiáról szóló cikksorozatunk második részében eláruljuk, hol találtuk meg azokat az olajokat, amelyeket bátran merünk ajánlani terápiás céllal, és melyik az a cég, aminek az alapmottójával 100%-ban azonosulni tudtunk: „Legyen minden családban egy gyógyító”. Miért pont a dōTERRA? Ha kíváncsi vagy a válaszra és a további részletekre, olvasd el Nyíri Gabriella természetes gyógymódok tanácsadó kolléganőnk újabb cikkét a gyógyító illatokról »

 

Legyen minden családban egy gyógyító
Aromaterápia 1. rész | Aromaterápia 2. rész

Első aromaterápiáról szóló cikkemben körvonalaztam az aromaterápia fogalmát és az olajok tisztaságának és minőségének fontosságát. Ha kíváncsi vagy az előzményekre, ide kattintva elolvashatod a cikksorozat első részét » 

A dōTERRA™ rövid története

2008 tavaszán egy csoport egészségügyi és üzleti szakember, akik már személyes tapasztalatokkal rendelkeztek az esszenciális olajok életminőséget javító kedvező hatásairól, azzal a közös elképzeléssel társult, hogy elhozza a világnak az esszenciális olajok egy új, magasabb szintjét. Valami mást akartak – olyat, ami mindenki számára vonzó lehet: a terület szakértőitől kezdve azokig, akik semmit nem tudnak az esszenciális olajokról.

A dōTERRA alapítói feltettek maguknak néhány meghatározó kérdést:

  • „Mi lenne, ha egy új és hatásos egészségmegőrzési alternatívát kínálnánk a világnak?”
  • „Mi lenne, ha ezt a magasabb szintű egészségmegőrzési módot az esszenciális olajok ma elterjedt megközelítésére alapozva valósítanánk meg?”
  • „Mi lenne, ha magasabb minőségű esszenciális olajat tudnánk beszerezni, tesztelni és előállítani – a piacon ma rendelkezésre álló olajoknál tisztábbat és hatásosabbat?”
  • „Mi lenne, ha – a legprofesszionálisabb módon – együttműködnénk nagyobb kórházakkal, orvosokkal, tudósokkal és véleményformáló személyekkel, hogy megcáfolhatatlan hitelesítést kapjunk az esszenciális olajainkról?”

A fenti kérdésekre választ keresve arra jutottak, hogy olyanok kemény munkájával és elköteleződésével, akik osztoznak ezen a szenvedélyen és elképzelésen, ki tudnának, és ki is fognak alakítani egy új szemléletmódot az esszenciális olajok tekintetében. Ezzel az elhatározással alapították meg a dōTERRA vállalatot, amelynek neve „A Föld ajándéka” kifejezés latin megfelelőjéből származik.

Az első dōTERRA olajok

Az első, 25 egykomponensű olajból és 10 olajkeverékből álló dōTERRA-kínálat 2008. április 25-én került forgalomba. A kollekció az esszenciális olajok szakértőiből és a termék lelkes híveiből egyaránt elismerést váltott ki, hiszen ők azonnal felismerték a dōTERRA letesztelt esszenciális olajainak kiemelkedő minőségét. A dōTERRA folytatta kínálatának bővítését további egészségmegőrző termékekkel és esszenciális olajokkal, miközben a vállalat hatalmas növekedést mutatott már a kezdetektől.

Az egyedülálló CPTG minősítés garantálja a prémium minőséget

A dōTERRA megalakulása óta nagyon magas színvonalat képvisel. Nemcsak azért, mert felkutatta a világ azon helyeit, ahol a begyűjtött növény teljes harmóniában és tisztaságban létezik, ezáltal maximalizálva a gyógyító tulajdonságait, hanem azért is, mert kidolgozta a CPTG minősítést.

Mit értünk ezalatt? A dōTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a dōTERRA illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). A CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekében megkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.

5 vizsgálati módszert is alkalmaznak a CPTG eljárás folyamán: gázkromatográfia, tömegspektrometria, FTIR vizsgálat (Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia), mikrobiális vizsgálat, érzékszervi vizsgálat. Az üvegcsék alján lévő szám- és betűsor alapján minden esetben leellenőrizhetőek a termékek, ezáltal kivédve a hamisítási lehetőséget.

Kevés olyan illóolaj gyártó cég van, amelyik vállaltan meri javasolni az illóolajok belső használatát, és a folyamatos képzéseivel segíti az olajokkal kapcsolatos tapasztalatok, tudástár megosztását. A dōTERRA ilyen. Egyre nagyobb az a tudásbázis, amihez bátran nyúlhatnak mindazok, akik mélyebben szeretnék megismerni az ezekben az olajokban rejlő lehetőségeket, legyen szó hétköznapi problémáról, súlyosabb egészségügyi helyzetről vagy megelőzésről.

Bátran ajánlom mindenkinek ezeket az olajokat, alakítsa ki a saját kis házipatikáját, tanulja és tapasztalja meg, hogy ezek az esszenciális olajok valóban ajándékok, melyeket Földanyánk biztosít számunkra, hogy harmóniába és egészségbe élhessünk.

Az aromaterápiáról szóló cikksorozat első részét itt olvashatod »


Nyíri Gabriella,
természetes gyógymódok tanácsadó

simplepay_hu