Sütiket használunk azért, hogy weboldalunkat még jobban személyes igényeidre szabjuk. Bővebb tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztatóban.

Termékek Menü

Repceméz hatásai

„Vonzóak az ajánlatok, különleges mézfajták kaphatóak, megbízható forrásból. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok, a minőség kiváló. Mindenkinek jószívvel ajánlom a Mézbarlangot. Mindig jótanáccsal szolgál, segítőkész és kedves az ügyfélszolgálat (és a  vezető mézkedvelő). A postai és a futárszolgálat is remekül funkcionál. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok. Kiválóak. Számomra előnyös, hogy neten tájékozódom, rendelek, fizetek és a termék megérkezik. A weboldal semmi kivánnivalót nem hagy maga után.” (Kamecker Beáta, Annavölgy)

Repceméz (krémméz) legfőbb gyógyhatásai:

  • gyomorsav túltengés ellen
  • fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő
  • szervezeterősítő
  • vérszegénység ellen

Repceméz lelőhelyek


repceméz lelőhely    Magyarország egész területén folyik repcetermelés, tehát sok repceméznek
    való méhlegelő van.  Legeredményesebben a Dunántúl déli és nyugati 
    megyéiben foglalkoznak vele. Ebben a régióban  a méhészek 72-60
    százaléka vándorol repcére, míg ugyanez az érték országosan 32%.

    Az olajrepce vetésterülete évek óta 30.000 hektár felett van, melynek
    jelentősége a "biodízel" - program miatt még fokozódhat. Hektáronkénti 
    mézhozama 100-200 kilogramm között ingadozhat. Szemet  
   gyönyörködtető tavasszal a virágba borult szép sárga repce virágtenger,
  az első tömeges  nektárt adó kultúrnövény.

Mitől krémméz a repceméz?

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják

krémméznek. Könnyen kenhető.

repceméz (krémméz) színe: krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.


A repceméz (gyógy)hatásai összefoglalva:

A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. A repceméz további hatásai:  erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávébe, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze szinte a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztóink a repcemézet elsősorban olcsóságát értékelik, de éppen ez az oka, hogy a méhészek nem mindig tartják meg tisztán, hanem összecsapják a vegyes virágmézzel.

Próbáld ki a tiszta repcemézet (krémmézet), akár kávéba, akár gyomorsav ellen, akár sütésre! Ha eddig még nem tette....

Vissza a repcemézekhez >>>>

blog comments powered by Disqus
; ; ; ; ; ; ; ; ;