A repceméz hatásai

„Vonzóak az ajánlatok, különleges mézfajták kaphatóak, megbízható forrásból. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok, a minőség kiváló. Mindenkinek jószívvel ajánlom a Mézbarlangot. Mindig jótanáccsal szolgál, segítőkész és kedves az ügyfélszolgálat (és a  vezető mézkedvelő). A postai és a futárszolgálat is remekül funkcionál. A termékekkel maximálisan elégedett vagyok. Kiválóak. Számomra előnyös, hogy neten tájékozódom, rendelek, fizetek és a termék megérkezik. A weboldal semmi kivánnivalót nem hagy maga után.” (Kamecker Beáta, Annavölgy)


Repceméz (krémméz) legfőbb gyógyhatásai:

    • gyomorsav túltengés ellen
    • fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő
    • szervezeterősítő
    • vérszegénység ellenRepceméz lelőhelyek

Magyarország egész területén folyik repcetermelés, tehát sok repceméznek való méhlegelő van.  Legeredményesebben a Dunántúl déli és nyugati megyéiben foglalkoznak vele. Ebben a régióban  a méhészek 72-60 százaléka vándorol repcére, míg ugyanez az érték országosan 32%.

Az olajrepce vetésterülete évek óta 30.000 hektár felett van, melynek jelentősége a "biodízel" - program miatt még fokozódhat. Hektáronkénti mézhozama 100-200 kilogramm között ingadozhat. Szemet gyönyörködtető tavasszal a virágba borult szép sárga repce virágtenger, az első tömeges nektárt adó kultúrnövény.


Mitől krémméz a repceméz?

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető. repceméz (krémméz) színe: krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.


A repceméz (gyógy)hatásai összefoglalva:

A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. A repceméz további hatásai:  erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávébe, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze szinte a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztóink a repcemézet elsősorban olcsóságát értékelik, de éppen ez az oka, hogy a méhészek nem mindig tartják meg tisztán, hanem összecsapják a vegyes virágmézzel.


Próbáld ki a tiszta repcemézet (krémmézet), akár kávéba, akár gyomorsav ellen, akár sütésre! Ha eddig még nem tette....


Vissza a repcemézekhez >>>>

simplepay_hu