Bio manukamézek
A bio manukaméz egy különleges mézfajta, amely Ausztrália manukafájának virágából származik - garantáltan BIO gazdálkodásból. Prémium minőségű méz kiemelkedő metilglioxál (MGO) tartalommal rendelkezik, természetes módon megtalálható benne, számos jótékony hatással bír az egészségre.
Bio manukamézek Ausztrália érintetlen területeiről
Korlátozott darabszámban, Magyarországon csak nálunk, a Mézbarlangban!
Bio manaukamézeink a BIOSOTA nevű ausztrál családi méhészetből származnak. Az ausztráliai New South Wales-ben gyűjtik hozzá a nektárt az ottani méhek, mégpedig annak is a leginkább érintetlen természeti területein, ahol az ősi manukafák messze elrejtve nőnek a forgalmas autóutaktól és ipari területektől, ezért lehet a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb manukaméz egyben 100%-ban organikus minősítésű is.
A BIOSOTA manukamézei egytől-egyig nyersen és hőkezelés nélkül feldolgozott mézek, ami biztosítja kivételes és egyedülálló ízüket. A BIOSOTA összes biotermékét független teszteléssel hagyták jóvá; szigorú „USDA Organic”, illetve „Australian Certified Organic” minősítésű mézekként.
Sokféle erősségben kaphatóak: MGO 2000+, 1717+, 1200+, 880+ 550+, 300+, 260+, 150+. Ez az MGO szabványjelölés a manuka kilónkénti metilglioxál tartalmát jelöli, milligrammban megadva. Minél magasabb arányban tartalmazza a méz ezt a metilglioxál nevű összetevőt, annál erősebb a méz hatása. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.
Figyelmeztetések és megjegyzések: a manuka méz fogyasztása előtt mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha speciális egészségügyi állapotaid vannak, vagy gyógyszereket szedsz. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget, és tartsd be a fogyasztási javaslatokat.