Add le a megrendelésedet 13 óráig, és csomagod akár másnapra megérkezik!

Bio manukamézek

A csodás manuka, Neked: bio minőségben!

A manukaméz egy különleges mézfajta, amelyet az Új-Zélandon és Ausztrália bizonyos területein honos manukafa virágának nektárjából gyűjtenek a méhek. E méz egyedi tulajdonságai közé tartozik a magas metilglioxál (MGO) tartalom, amely természetes módon fordul elő benne, és amely alapján különböző minőségi kategóriákba sorolják őket. Kínálatunkban elérheted a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb bio manukamézet, MGO 1717+ erősségben. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

Amennyiben többet szeretnél olvasni a manukamézről, görgess le a termékek alatti részhez.

19 termék 1 19
19 termék 1 19

Bio manukamézek Ausztrália érintetlen területeiről
Korlátozott darabszámban, Magyarországon csak nálunk, a Mézbarlangban!

Bio manaukamézeink a BIOSOTA nevű ausztrál családi méhészetből származnak. Az ausztráliai New South Wales-ben gyűjtik hozzá a nektárt az ottani méhek, mégpedig annak is a leginkább érintetlen természeti területein, ahol az ősi manukafák messze elrejtve nőnek a forgalmas autóutaktól és ipari területektől, ezért lehet a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb manukaméz egyben 100%-ban organikus minősítésű is.

A BIOSOTA manukamézei egytől-egyig nyersen és hőkezelés nélkül feldolgozott mézek, ami biztosítja kivételes és egyedülálló ízüket. A BIOSOTA összes biotermékét független teszteléssel hagyták jóvá; szigorú „USDA Organic”, illetve „Australian Certified Organic” minősítésű mézekként.

Sokféle erősségben kaphatóak: MGO 2000+, 1717+, 1200+, 880+ 550+, 300+, 260+, 150+. Ez az MGO szabványjelölés a manuka kilónkénti metilglioxál tartalmát jelöli, milligrammban megadva. Minél magasabb arányban tartalmazza a méz ezt a metilglioxál nevű összetevőt, annál erősebb a méz hatása. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van. 


A manukaméz egy lehetséges megoldás, ha nem érsz rá betegnek lenni
Az ország legnagyobb manukaméz-választékával vár a Mézbarlang!

Az Új-Zélandról, illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukamézről úgy tartják, hogy ez lehet az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva » A manukamézet természetes édesítőszerként változatos étrend részeként fogyaszthatjuk. Magasabb MGO tartalmú mézek alkalmasak lehetnek intenzívebb használatra, míg alacsonyabb MGO tartalmú mézek mindennapi fogyasztásra ajánlottak.

A manukaméz egy természetes és finom módja a mindennapi étrendkiegészítésének. Segíthet az általános jólét fenntartásában és támogathatja az egészséges életmódot. A méz természetes összetevői, beleértve az MGO-t, hozzájárulhatnak a méz antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságaihoz.

A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.

A manuka méz MGO tartalma különböző szinteken van jelen, ami segít meghatározni a méz tisztaságát és koncentrációját. Az MGO szintek alapján különböző kategóriákba sorolják a manuka mézet, mint például MGO 100+, MGO 260+, MGO 300+, MGO 550+, MGO 800+, MGO 1200+, MGO 1717+ és akár MGO 2000+.

Nálunk, a Mézbarlangban kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézeket találsz, köztük többféle bioterméket és az országban jelenleg kapható legerősebb manukamézet (MGO 1717+ hatóanyagtartalommal). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.

Magas MGO tartalmának köszönhetően a manukamézről azt tartják, hogy még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes lehet felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat, amikkel szemben szintén hatásos lehet. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

Kellemes, datolyára vagy karamellre emlékeztető finom íze és krémesebb állaga miatt a manukamézet a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínálhat az egészséged megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.

A manukaméz tehát egy különleges és természetes élelmiszer, amely gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. A minőségi kategóriák és a változatos felhasználási módok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és módot a fogyasztására.


Olvasd el ezeket is, ha még többet szeretnél megtudni a manukamézről:

    Figyelmeztetések és megjegyzések: a manuka méz fogyasztása előtt mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha speciális egészségügyi állapotaid vannak, vagy gyógyszereket szedsz. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget, és tartsd be a fogyasztási javaslatokat.