Bio manukamézek
A csodás manuka, Neked: bio minőségben!
A manukaméz egy különleges mézfajta, amelyet az Új-Zélandon és Ausztrália bizonyos területein honos manukafa virágának nektárjából gyűjtenek a méhek. E méz egyedi tulajdonságai közé tartozik a magas metilglioxál (MGO) tartalom, amely természetes módon fordul elő benne, és amely alapján különböző minőségi kategóriákba sorolják őket. Kínálatunkban elérheted a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb bio manukamézet, MGO 1717+ erősségben. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »
Amennyiben többet szeretnél olvasni a manukamézről, görgess le a termékek alatti részhez.
Bio manukamézek Ausztrália érintetlen területeiről
Korlátozott darabszámban, Magyarországon csak nálunk, a Mézbarlangban!
Bio manaukamézeink a BIOSOTA nevű ausztrál családi méhészetből származnak. Az ausztráliai New South Wales-ben gyűjtik hozzá a nektárt az ottani méhek, mégpedig annak is a leginkább érintetlen természeti területein, ahol az ősi manukafák messze elrejtve nőnek a forgalmas autóutaktól és ipari területektől, ezért lehet a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb manukaméz egyben 100%-ban organikus minősítésű is.
A BIOSOTA manukamézei egytől-egyig nyersen és hőkezelés nélkül feldolgozott mézek, ami biztosítja kivételes és egyedülálló ízüket. A BIOSOTA összes biotermékét független teszteléssel hagyták jóvá; szigorú „USDA Organic”, illetve „Australian Certified Organic” minősítésű mézekként.
Sokféle erősségben kaphatóak: MGO 2000+, 1717+, 1200+, 880+ 550+, 300+, 260+, 150+. Ez az MGO szabványjelölés a manuka kilónkénti metilglioxál tartalmát jelöli, milligrammban megadva. Minél magasabb arányban tartalmazza a méz ezt a metilglioxál nevű összetevőt, annál erősebb a méz hatása. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.
A manukaméz egy lehetséges megoldás, ha nem érsz rá betegnek lenni
Az ország legnagyobb manukaméz-választékával vár a Mézbarlang!
Az Új-Zélandról, illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukamézről úgy tartják, hogy ez lehet az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva » A manukamézet természetes édesítőszerként változatos étrend részeként fogyaszthatjuk. Magasabb MGO tartalmú mézek alkalmasak lehetnek intenzívebb használatra, míg alacsonyabb MGO tartalmú mézek mindennapi fogyasztásra ajánlottak.
A manukaméz egy természetes és finom módja a mindennapi étrendkiegészítésének. Segíthet az általános jólét fenntartásában és támogathatja az egészséges életmódot. A méz természetes összetevői, beleértve az MGO-t, hozzájárulhatnak a méz antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságaihoz.
A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.
A manuka méz MGO tartalma különböző szinteken van jelen, ami segít meghatározni a méz tisztaságát és koncentrációját. Az MGO szintek alapján különböző kategóriákba sorolják a manuka mézet, mint például MGO 100+, MGO 260+, MGO 300+, MGO 550+, MGO 800+, MGO 1200+, MGO 1717+ és akár MGO 2000+.
Nálunk, a Mézbarlangban kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézeket találsz, köztük többféle bioterméket és az országban jelenleg kapható legerősebb manukamézet (MGO 1717+ hatóanyagtartalommal). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.
Magas MGO tartalmának köszönhetően a manukamézről azt tartják, hogy még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes lehet felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat, amikkel szemben szintén hatásos lehet. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »
Kellemes, datolyára vagy karamellre emlékeztető finom íze és krémesebb állaga miatt a manukamézet a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínálhat az egészséged megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.
A manukaméz tehát egy különleges és természetes élelmiszer, amely gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. A minőségi kategóriák és a változatos felhasználási módok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és módot a fogyasztására.
Olvasd el ezeket is, ha még többet szeretnél megtudni a manukamézről:
- A manukaméz hatásai »
- Manukaméz és Covid-19 »
- Manukamézes kulisszatitkok »
- Manukaméz hatásai gyerekekre »
- A világ legerősebb manukaméze »
- Vevővélemények a manukamézről »
- Ingyenes letölthető e-könyv a manukamézről »
- Tudnivalók a manukamézek UMF és MGO jelöléséről »
- Tudományos publikációk gyűjteménye a manukamézről »
Figyelmeztetések és megjegyzések: a manuka méz fogyasztása előtt mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha speciális egészségügyi állapotaid vannak, vagy gyógyszereket szedsz. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget, és tartsd be a fogyasztási javaslatokat.