A manukaméz hatásai

Ismerd meg a manukaméz jótékony hatásait!

"A Manuka Health (New Zealand) MGO 400+ manukamézét használtam az őszi-téli időszakban nehezen múló, illetve makacsul visszatérő légzőszervi megbetegedésekre - torokgyulladás, légcsőhurut, mandulacsonk-gyulladás, influenzaszerű tünetek - melyeknél az antibiotikumos gyógyszeres kezelés sem nagyon volt hatásos. A különféle patikaszerek sikertelen használata után rendeltem manukát, és már a 2. napon hatalmas javulást tapasztaltam. Az ajánlott napi adagot, 3-szor 1 teáskanálnyit fogyasztottam belőle, betegségtől függően 5-10 napon keresztül. Az említett időszak végére ismét makkegészséges voltam. Állagra, ízre nagyon kellemes méz, semmivel sem összehasonlítható. A termékkel maximálisan elégedett vagyok! Negatív tapasztalatom nem volt."  (Velő Hajnalka)

"Az MGO 250+ manukát a gyermekeimnek adtam, mikor betegek voltak és elkerültük az antibiotikumot, illetve 3 nap alatt teljesen rendbe jöttek. Később, már amikor érzékeltem, hogy betegség közeledik, egyből adtam a mézet és így nem is jött ki rajtuk, tudtak menni oviba, iskolába."  (Musitsné Tüske Gabriella, Nagykanizsa)

"Manuka honey 100 MGO+ csökkentette az allergiámat, rendbe tette az emésztésemet, és a beteg kiskutyámnak is segített a gyógyulásban. Az UMF 20+ az emésztést javította, puffadást csökkentette, allergiát csökkentette, megfázásnál gyors volt a gyógyulás."  (Mikolezckiné Polyák Anna)

"Manuka UMF 15+ és 20+ mézet próbáltam ki, nagyon elégedett voltam vele. Máskor a náthám egy hétig is eltart, és napi 100-150 db papírzsebkendőt is elhasználok. Most, hogy használtam a manukát, gyorsabban elmúlt a náthám, alig fújtam az orrom a megszokotthoz képest." (Illésné Nagy Melinda)


A Manukaméz hatásai

Legfőbb hatások:

 • természetes antibiotikum, bakteriális fertőzésekre, vírusokra
 • a szervezet téli védelmére, immunrendszer erősítésre ajánljuk
 • gyulladáscsökkentő hatású
 • emésztési zavarok, gyomorfekély ellen is hat

    A manuka, mint növény

    Az új-zélandi őslakos maorik nyelvén a manuka a teafa neve. Új-Zélandon és Dél-kelet Ausztráliában őshonos ez az örökzöld fa. Majd minden részét természetes gyógyszerként használják: a kakariki papagájok a leveleivel és kérgével tisztítják meg tollazatukat a parazitáktól. Leveléből kellemes tea készíthető: Cook kapitány matrózait is ezzel gyógyították.

    A manukaméz

    Fehér vagy rózsaszínű virágjainak nektárjából készítik a Waikato méhek a sötét színű, jellegzetes aromájú, különleges gyógyhatású manukamézet. Az elmúlt két évtizedben klinikai vizsgálatok százait végezték el egyetemeken és kórházakban világszerte. Ezek alátámasztották, hogy a manukaméz más mézfajtákhoz képest nagyobb antibakteriális aktivitást mutat, és több hidrogén peroxidot is tartalmaz. A manukaméz az egyetlen 100%-ig természetes táplálék a világon, amely HATÉKONY és MEGBÍZHATÓ antibakteriális hatást fejt ki aktív összetevőjének, az étkezési metilglioxálnak köszönhetően is. Ez a vegyület természetes alkotóeleme a manuka növény nektárjának. Különleges figyelemre azzal tett szert, mert elpusztítja az MRSA-val és a Staphylococcus aureus-szal összefüggésbe hozott szuperbaktériumokat is.

    Tovább a manukamézekhez »

    A manukaméz gyógyhatásai

    A manukamézet a többi mézfajtára nem jellemző kivételes antibakteriális tulajdonságai miatt kedvelik. Kutatásokat folytattak az elfertőződött sebekre gyakorolt pozitív antibakteriális hatásával kapcsolatban is. A vizsgálatok során a manukamézről még az is bebizonyosodott, hogy az ún. “kórházi szuperbaktérium” vagy “húsevő baktérium” (MRSA) ellen is hatásos. Ahogy az emberek egyre jobban megismerik a manuka különleges antibakteriális tulajdonságait, megértik, hogy miért drágább, mint az átlagos asztali méz. Míg más mézfajták is rendelkeznek bizonyos mértékű (hidrogén-peroxidnak köszönhető) antibakteriális hatással, mikor a kaptárból kiveszik őket, ez a hatás nem tartós. A manukaméz azonban más: ez a méz egy további, nem peroxid tevékenységen alapuló (NPA) antibakteriális tényezővel is rendelkezik, illetve szinergisztikus hatása stabil, nem változik fény vagy mérsékelt hő hatására. Ezek a tulajdonságok jelentik a manuka oly sokat emlegetett előnyeit.

    A manukaméz további hatásai

    • Emésztési zavarok, gyomorfekély, gyomor- és bélhurut ellenszere
    • Sérülések, gyulladások esetén is ajánljuk
    • Hatásos sebek, égés, bőrproblémák, bőrfekélyek kezelésére
    • Gombás betegségek kezelésére is alkalmas
    • Immunrendszer erősítő hatású
    • Általános közérzet javító hatása van
    • Gyulladások csökkentésére alkalmas
    • Ajánljuk bakteriális fertőzések megelőzésére
    • Diabéteszes fekély kezelésére, manukamézes pakolással
    • A szervezet téli védelme érdekében
    • Fogszuvasodás megelőzésére 

    A manukaméz UMF értékéről 

    A manukaméz hatáserősségének kimutatására kétféle módszer ismeretes. Ezt a kétféle módszert mutatja a csomagolásokon feltüntetett UMF és MGO jelölés, melyek nemzetközileg védett védjegyek.

    A kizárólag Új-Zélandon megtalálható manukafáról származó nektár tartalmazza azt az összetevőt, amelyet a tudósok UMF-ként (Unique Manuka Faktor) jelölnek meg. Ez az antibakteriális összetevő emeli ki a manukamézet az összes többi mézfajta közül. Az UMF egy nemzetközileg elismert védjegy, mely bizonyítja a manukaméz természetes, minden beavatkozás nélküli voltát, valamint a számjelzés a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően (phenol standard) jelzi a benne található antibakteriális összetevők (non peroxidok) mennyiségét és hatásoságát. 

    A manuka méz MGOTM  értékéről 

    Az MGO jelölés és az utána lévő szám a manukamézben található metilglioxál (methylglyoxal) mennyiséget jelenti. Ez az utóbbi időben felfedezett alkotórész összefüggésbe hozható a manukaméz antibakteriális hatásával is.

     

    TermékMetilglioxál tartalom (mg/kg)
    MGOTM 100 Manuka100 mg/kg
    MGOTM 250 Manuka250 mg/kg
    MGOTM 400 Manuka400 mg/kg
    MGOTM 550 Manuka550 mg/kg

    Az MGOTM tanúsítvány pontos és megbízható összehasonlítást kínál a manukaméz és egyéb mézfajták, illetve egyéb élelmiszerek antibakteriális hatása tekintetében.

    TermékMetilglioxál tartalom (mg/kg)
    manuka méz20-800+
    egyéb mézfajták0-10
    egyéb élelmiszerek0-50

    A második táblázatból kiderül, hogy a manukaméz az egyetlen az eddig felfedezett élelmiszerek között, amely jelentős, 20 mg/kg és 800 mg/kg, sőt ennél is magasabb koncentrációjú étkezési metilglioxált tartalmaz. 

    Töltsd le ingyenes e-könyvünket a manukamézről!

    Szeretnél még több ismeretre szert tenni manukaméz-témában? Akkor add meg az e-mail címed az alábbi űrlapon, és e-mailben elküldjük Neked a manukamézről összeállított ingyenes e-könyvünket! Amennyiben azt tapasztalod, hogy nem töltődik be az űrlap (csak üres fehér hátteret látsz fentebb), vagy az űrlap a kitöltés után "Feldolgozás..." állapotban ragad, vagy ha valamiért nem tudsz itt feliratkozni, (azaz nem töltődik be a visszaigazoló oldal az űrlap helyén), akkor kattints ide » így közvetlenül is elérheted az űrlapot!

    Manukaméz az MRSA és a Staphylococcus aureus ellen

    (forrás: http://www.manukahoney.hu )   

    Frank Buonanotte

    Egy különleges mézfajta, a manukaméz olyan összetevőt tartalmaz, amely hatékony az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok, így a Staphylococcus aureus és a Helicobacter pylori ellen is.

    A méz hidrogén peroxidot (H202) tartalmaz, amelyet közismerten antiszeptikus hatása miatt fertőzések és sebek tisztítására használnak. Ráadásul nagyon magas a cukor- és alacsony a fehérjetartalma, emellett savas kémhatású. Ezen tulajdonságok együttese teszi képessé arra, hogy elpusztítsa azokat a károkozókat, amelyekkel találkozik. A tudósok most kimutatták, hogy a különböző mézfajtáknak különböző az antibakteriális hatásmechanizmusuk.

    Kutatások bizonyították be, hogy a manukaméz minden más mézfajtánál, sőt, a hagyományos gyógyszereknél is hatékonyabban gyógyítja meg és sterilizálja a sebeket és fekélyeket. Ugyancsak elősegíti az új bőrréteg kifejlődését, és olyan erőteljes antibakteriális hatása van, amellyel szemben még az antibiotikumokra rezisztens baktériumok sem tudnak ellenállni. A manukaméz antioxidánsai megsemmisítik a szervezetben lévő szabad gyököket. A méz a levegőbe kerülve higroszkopikus környezetet hoz létre. Ezzel fertőtleníti a sebeket, elősegíti az új bőrszövetek kifejlődését, és megakadályozza, hogy a kötszer a sebre ragadjon.

    Az elmúlt két évtizedben klinikai vizsgálatok százait végezték el egyetemeken és kórházakban világszerte. Ezek alátámasztották, hogy a manukaméz más mézfajtákhoz képest nagyobb antibakteriális aktivitást mutat, és több hidrogén peroxidot is tartalmaz. Különleges figyelemre azonban azzal tett szert, hogy elpusztítja az MRSA-val és a Staphylococcus aureus-szal összefüggésbe hozott szuperbaktériumokat. A kizárólag Új-Zélandon megtalálható manukafáról származó nektár tartalmazza azt az összetevőt, amelyet a tudósok UMF-ként (Unique Manuka Faktor) jelölnek meg. Ez az antibakteriális összetevő emeli ki a manukamézet az összes többi mézfajta közül.

    Gyógyító tulajdonságai miatt a manukamézet széles körűen használják kötszerek előállítására éppúgy, mint az ekcéma, az ótvar, az arthritis és a pattanások kezelésére. A legtöbb sebkezelésre használt termék toxikus és mérgező a szervezet számára. Nem ez a helyzet azonban a manukamézzel. Természetes anyag lévén bátran használhatjuk anélkül, hogy bármilyen káros mellékhatástól kellene tartanunk.

    A múltban az ezüstöt részesítették előnyben a krémekben és a kötszereknél a sebkezelés területén. Ezeket a termékeket az orvosok is szívesen használták. Az ezüst ugyanakkor nem bizonyult elég hatékonynak. A vele folytatott klinikai tesztek nem hoztak meggyőző eredményt. Ennek ellenére néhány orvos még mindig ragaszkodik hozzá. A manukaméz azonban az újabb felfedezéseknek köszönhetően lassan átveszi a vezető szerepet a sebkezelésben.

    Csupán városi legenda, hogy a nyílt sebet szabadon kell hagyni, hogy "lélegezni" tudjon. Ekkor ugyanis egy kemény, száraz heg keletkezik a seb körül, amely alatt nehezen képződik új bőrréteg. Az új, lágy és gyenge bőr növekedését gátolja a felette lévő kemény szövet, amely hegesedéshez vezet. A manukaméz használata könnyen és természetesen segíti elő a heg eltávolítását, megelőzve ezzel a hegesedést és a bőr deformációját. További előnye a manukaméznek a fájdalomcsillapító hatása, amely jelentősen csökkenti a sebek által okozott irritációt.

    "A manukamézből készült termékeinket független laboratórium vizsgálta meg, hogy igazolja állításunkat, miszerint hatékony az MRSA-baktérium elpusztításában" - mondja Frank Buonanotte, a Honeymark International vezérigazgatója. "A manuka méz képes kivonni a baktériumot a vízből, lehetetlenné téve annak túlélését, ez a tulajdonsága pedig megkülönbözteti az antibiotikumok működésétől."

    Az eredeti, angol nyelvű cikket az alábbi oldalon olvashatod: http://www.pr-inside.com/manuka-honey-destroys-mrsa-and-heals-r562023.htm

     

    Nyilatkozat:

    Minden állítást, amelyet a manukamézes termékeinkről olvashatsz, tudományos, laboratóriumi vagy klinikai kutatások támasztanak alá. Ugyanakkor nem kívánunk felülbírálni egyetlen orvosi véleményt, utasítást sem. Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint termékeink nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. A táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, illetve nemzetközi hatóságok, és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére vagy megelőzésére sem.

    Manukaméz termékeink:

    MFFMGO100250

    Gyerekeknek immunerősítésre és betegségre

    (=UMF6) Természetes immunerősítő és energiaforrás

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    11 810 Ft
    Egységár: 47 240 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MFFMGO300250

    (=UMF11) Gyerekeknek gyógyításra

    Felnőtteknek immunerősítésre és enyhébb betegségekre

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    16 720 Ft
    Egységár: 66 880 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MFFMGO600250K

    (=UMF17) Felnőttek gyógyítására

    Krónikus és akut betegségekre

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    29 990 Ft
    Egységár: 119 960 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEUMF20

    Súlyos betegségekre

    Extra erős és extra minőség

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    45 770 Ft
    Egységár: 183 080 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPMANMGO400500

    (=UMF13) Felnőttek gyógyítására

    Napi 3x1 teáskanál a teljes gyógyulásig (általában néhány nap)

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    59 300 Ft
    Egységár: 118 600 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPMGO550500

    (=UMF16) Erős gyulladáscsökkentő

    Természetes antibiotikum, vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal kíméletlen

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    88 000 Ft
    Egységár: 176 000 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO550500G

    Felnőtteknek betegségre

    Krónikus és akut betegségekre is

    Természetes antibiotikum, vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal kíméletlen

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    51 830 Ft
    Egységár: 103 660 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO1200500G

    A világ majdnem legerősebb manukaméze

    Akut betegségekre. Ráadásul bio minőségben. Ritka és rendkívül hatásos. Blogcikk itt »

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    108 800 Ft
    Egységár: 217 600 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO1717250G

    A világ legerősebb manukaméze

    Súlyos, akut betegségekre. Ráadásul bio minőségben. Ritka és rendkívül hatásos. Blogcikk itt »

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    108 800 Ft
    Egységár: 435 200 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO1717500G

    A világ egyik legerősebb manukaméze

    Súlyos, akut betegségekre. Ráadásul bio minőségben. Blogcikk itt »

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    188 000 Ft
    Egységár: 376 000 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO30012G

    Újdonság: Napi adag megelőzésre vagy gyerekeknek betegség esetén

    Legyen benne az úti csomagodban, kiránduláskor, üdüléskor

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    1 340 Ft
    Egységár: 111 667 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO30012G14

    Újdonság: 14 napi adag gyerekeknek betegségre vagy felnőtteknek megelőzésre

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    16 980 Ft
    Egységár: 101 071 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO55012G

    Újdonság: Napi adag betegség esetén

    Legyen benne az úti csomagodban, kiránduláskor, üdüléskor

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    2 240 Ft
    Egységár: 186 667 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MBMGO55012G14

    Újdonság: 14 napi adag betegség esetén

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    28 430 Ft
    Egységár: 169 226 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MFFMGO30042

    Kóstoló manukaméz gyerekeknek gyógyításra
    A felvetődött igény megvalósítva!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    3 790 Ft
    Egységár: 90 238 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MFFMGO60042

    Felnőtteknek kipróbálásra, bizonyosságul

    Hasonló erősségű manuka kóstolóért kattints >>>

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    6 190 Ft
    Egységár: 147 381 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMABURD250

    Méregtelenítő és vértisztító hatású

    Vízhajtásra és emésztőrendszeri problémákra

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMACINN250

    Kiegyenlített vércukorszint

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMAECHIN250

    Kasvirág kivonattal támogatott immunerősítő

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMAGINS250

    Unikum életerőfokozó-immunerősítő kombináció

    Tapasztald meg együttes jótékony hatásukat

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMALEMO250

    Hatékony gyulladáscsökkentés

    Erős antioxidáns hatás

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMALIC250

    A mellékvese egészségéért

    ...és még fogszuvasodás megelőzésére is jó

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMAMILK250

    A máj védelmére

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMAPRO250

    Méz-propolisz párosítás, DE manukamézzel

    Immunerősítő, gyomorkarbantartó, baktériumölő, közérzet javító

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMATURM250

    Ízületi gyulladások ellen

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMAVALE250

    Nyugodt álom és pihentető alvás kulcsa

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    17 880 Ft
    Egységár: 71 520 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMGINS250

    Erős szellemi és fizikai életerő fokozó

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    19 970 Ft
    Egységár: 79 880 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMGLU250

    Komplex ízület- és porcerősítő hatás

    BELSŐLEG fogyasztva

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    19 970 Ft
    Egységár: 79 880 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMPRO250

    Immunerősítő, gyomorkarbantartó, légúttisztító, mozgásszervi panaszokra

    Extra erős hatás

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    19 970 Ft
    Egységár: 79 880 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MAPIHEMVENZ250

    Ízületi bántalmak megelőzésére

    Méhméreg és manukaméz

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    19 970 Ft
    Egységár: 79 880 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MCSMMEXTRA

    A legmérgesebb csomag

    Külsőleg és belsőleg

    Raktárkészlet:  VAN
    -5%
    Raktárkészlet: VAN
    32 780 Ft 

    Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

    31 141 Ft
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MCSLMPFIG

    Sebkezelésből profi

    Közepesen váladékozó sebekre

    Raktárkészlet:  Rendelhető
    Raktárkészlet: Rendelhető
    9 770 Ft
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MCSLMPFOAMFILL42

    Erősen váladékozó sebekre

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    10 670 Ft
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MEBDHONSEB20

    Égésre, fekélyre, akut sebekre mindennapi sebkezelésre
    Nem ragad a sebre a kötszer
     

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    4 340 Ft
    Egységár: 217 000 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MEBMEDHONORV20

    Fertőzött, mély, súlyos sebekre, tályogokra
    A gyors gyógyulásért. Nem ragad a sebre a kötszer!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    4 470 Ft
    Egységár: 223 500 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MEBMEDIHORVOSI50

    Fertőzött, mély, súlyos sebekre, tályogokra

    A gyors gyógyulásért. Nem ragad a sebre a kötszer! 

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    8 350 Ft
    Egységár: 167 000 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MLMPCHAMOSYN

    teljes védelemért

    Megvédi az ép bőrt a káros folyadékok hatásaitól

    Csak nálunk kapható!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    7 270 Ft
    Egységár: 64 336 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MLMPMANFILL142G

    Bármilyen fertőzött, mély sebre, tályogra

    Nyílt sebbe is kenhető. Csak nálunk kapható!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    2 490 Ft
    Egységár: 175 352 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MLMPMANFILL425G

    Fekélyre, tályogra, sipolyra

    Gazdaságosabb kiszerelés. Csak nálunk kapható!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    5 980 Ft
    Egységár: 140 706 Ft/kg
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MLMPMANFOAM

    Mélyebb, komolyabb, súlyosan nedvedző sebekre

    A legjobb nedvszívó képességű. Csak nálunk kapható!

    Raktárkészlet:  VAN
    Raktárkészlet: VAN
    4 690 Ft
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    MLMPMANIMPMAXGEZ

    Erősebben nedvedző sebekre

    Nyitott szövésű, ezáltal jobb a nedvszívó képessége. Csak nálunk kapható!

    Raktárkészlet:  Rendelhető
    Raktárkészlet: Rendelhető
    3 790 Ft
    Kosárba
    Kosárba
    Részletek
    Részletek
    Kedvencekhez
    Összehasonlítás
    simplepay_hu