A világ legerősebb manukája
A világ legerősebb manukaméze, egyenesen Ausztráliából
Korlátozott darabszámban, Magyarországon csak nálunk, a Mézbarlangban!
Olyan manukamézek érkeztek a Mézbarlangba, amilyenek eddig még soha, ráadásul bio minőségben. Ez a méz dupla olyan erős, mint a korábbi legerősebb (Apihealth UMF 20+, ami MGO 829-nek felel meg) ugyanis a legerősebb manukamézünk kilogrammonként több mint 1717 mg természetes metilglioxált (MGO) tartalmaz. Ez az összetevő felelős a méz antibakteriális, vírusölő és gyulladáscsökkentő hatásáért.
Az Új-Zélandról illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukamézről úgy tartják, hogy ez lehet az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva » A manukamézet természetes édesítőszerként változatos étrend részeként fogyaszthatjuk. Magasabb MGO tartalmú mézek alkalmasak lehetnek intenzívebb használatra, míg alacsonyabb MGO tartalmú mézek mindennapi fogyasztásra ajánlottak.
A manuka méz egy természetes és finom módja a mindennapi étrendkiegészítésének. Segíthet az általános jólét fenntartásában és támogathatja az egészséges életmódot. A méz természetes összetevői, beleértve az MGO-t, hozzájárulhatnak a méz antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságaihoz.
A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.
A manuka méz MGO tartalma különböző szinteken van jelen, ami segít meghatározni a méz tisztaságát és koncentrációját. Az MGO szintek alapján különböző kategóriákba sorolják a manuka mézet, mint például MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+, MGO 800+, MGO 1200+, MGO 1717+ és akár MGO 2000+.
Nálunk, a Mézbarlangban kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézeket találsz, köztük többféle bioterméket és a világ két legerősebb manukamézét (MGO 2000+ és MGO 1717+ hatóanyagtartalommal). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.
A világ két legerősebb bio manukamézét ráadásul különleges violet üvegben kínáljuk. Az egyedülálló ibolyaszínű biofotonikus üveg sokáig képes megtartani a méz természetesen friss állapotát, energetikáját és hatóanyagtartalmát, mintha egyenesen most vettük volna ki a kaptárból. Limitált kiadásban elérhetőek!
Magas MGO tartalmának köszönhetően a manukamézről azt tartják, hogy még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes lehet felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat, amikkel szemben szintén hatásos lehet. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »
Kellemes, datolyára - karamellre emlékeztető finom íze és krémesebb állaga miatt a manukamézet a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínálhat az egészséged megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.
A manuka méz tehát egy különleges és természetes élelmiszer, amely gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. A minőségi kategóriák és a változatos felhasználási módok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és módot a fogyasztására.
Ezek a BIOSOTA nevű ausztrál családi méhészetből származó "szupermézek" nagyon-nagyon ritkák, és limitált kiadásban készülnek, így nálunk is csak korlátozott darabszámban elérhetők. Az ausztráliai New South Wales-ben gyűjtik hozzá a nektárt a méhek, mégpedig annak is a leginkább érintetlen természeti területein, ahol az ősi manukafák messze elrejtve nőnek a forgalmas autóutaktól és ipari területektől, ezért lehet a világ legerősebb manukaméze egyben 100%-ban organikus minősítésű is, így a biotermékek kedvelőinek is jó szívvel ajánljuk őket.