Méz-Blog

Nooooormális? (9)

2021.05.03 11:00
Trepinszki József
Nooooormális? (9)

Vakcinálódik a világ és a magyar nemzet. Mert fél.

Fél, hogy „elkapja” kovidot, mert manapság még az autóbalesetek áldozata is ettől hal meg. Fél, hogy ha nem kap vakcina útlevelet, lemarad valamiről. Nem mehet moziba ízesített popkornt enni és kólát inni. Nem mehet zárt strandra és uszodába úszni és fürödni a jó klóros vízben. Nem ehet zárt térben rántotthúst sültkrumplival. Nem mehet koncertekre lerészegedni. Nem mehet sportrendezvényekre szidni a bírót. És sorolhatnám még. Sorolom is, a Nooooormális cikksorozat következő részében »

Nooooormális...? (9)

Nooooormális (1) | Nooooormális (2) | Nooooormális (3) Nooooormális (4) | Nooooormális (5) Nooooormális (6) Nooooormális (7) Nooooormális (8) | Nooooormális (9) Nooooormális (10) Nooooormális (11) | Nooooormális (12) | Nooooormális (13) | Nooooormális (14) | Nooooormális (15) | Nooooormális (16) | Nooooormális (17) | Nooooormális (18) Nooooormális (19)

Bevallom, én is elmennék szívesen ide-oda, amit úgy néz ki csak „koronás kiváltságosok” tehetnek meg. Hát igen. Ez a szabadság börtöne, amit ország-világ urai ránk akarnak kényszeríteni (per pillanat). De azért ezek ellenére marad még nekem is választanivalóm! Mehetek többet a természetbe mozogni, elmélkedni, észrevenni az apró csodákat, vagy csak úgy nézni ki a fejemből és hallgatni hegyek-völgyek, erdők-mezők zenéjét...

Ha vízre vágyom, felkereshetek nyílt folyó és tópartokat, patakok vízeséseit, ahol akár meg is mártózhatok. Nem kell vakcinaútlevél, ahhoz, hogy szeress, hogy érezz, hogy megtaláld saját lelki békédet, hogy meglásd a jót és a valódi értéket, hogy figyelj, hogy hittel remélj, hogy segíts, ahol csak tudsz.

Döntse el mindenki maga, melyik utat választja. A társadalmi normák, dogmák és szokások vezérelte agyonreklámozott, emberhez méltatlan félelem-birkaságot, vagy legalább valamit megtart a félelem nélküli szabadság szépségéből és boldogságából.

Most nézzünk egy pozitív hírt a nagyvilágból, amit persze az érdekmédiák elhallgatnak:

Az apiterápia mérsékli a COVID ‐ 19 (SARS ‐ CoV ‐ 2) koronavírus egyes kockázatait. Mert a méhészeti termékek bizonyítottan:

  • Vírusölő hatásúak
  • Gátolják a vírusok terjedését
  • Blokkolják a vírusok életképességét a szervezetben
  • Fokozzák az antivirális hatást
  • Stimulálják az immunválaszt és az antitestek képzését (köznyelven immunerősítők)

Az ezirányú külföldi kutatások az apiterápia által alkalmazott méhtermékeket ígéretes forrásként említik a híres-neves COVID ‐ 19 kezelésében és megelőzésében is. Tehát a méhészeti termék, mint a méz, a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhviasz és a méhméreg, erős vírusellenes hatást mutatott olyan kórokozókkal szemben, amelyek súlyos légzési szindrómákat okoznak, beleértve az emberi koronavírusok által okozottakat is.

Ezenkívül figyelemre méltó ezen természetes termékek előnyei az immunrendszer számára, részt vesznek az antitesttermelés segítésében, az immunsejtek aktiválódásában, valamint a veleszületett és szerzett immunválaszok stimulálásában. Ráadásul a méhészeti termékek összetevői általában jól tolerálhatók és könnyen hozzáférhetők, ami hozzájárulhat a méhtermékek széles körű használatához a világjárvány (?) idején is. A különböző méhészeti termékek összetevői immunmoduláló, vírusellenes, gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatása hasznos lehet a COVID ‐ 19 megelőzésében, specifikus tüneti kezelésében is.

A propolisz és annak lehetséges hatásai a SARS-CoV-2 fertőzés mechanizmusai és a COVID-19 betegségre

A propoliszt, a mézelő méhek által növényi váladékból előállított gyantás anyagot régóta használják a hagyományos gyógynövénygyógyászatban, és széles körben fogyasztják egészségügyi segítségként és immunrendszer erősítőként. A COVID-19 járvány (?) világszerte megújította az érdeklődést a propolisz termékek iránt. Minden ezen kutatási eredményhez kapcsolódó szakszót mellőzve a lényeg:

  • A propolisz alkotórészeinek gátló hatása van azon emberi szervezetben lévő összetevőkre, amelyek normál esetben a vírus „alkatrészeivel” reakcióba lépnek és tüdőgyulladást, tüdőfibrózist és immunrendszeri összeomlást okoznak.
  • A propolisz segítséget nyújt a COVID-19 betegeknél különösen veszélyes különféle társbetegségek, köztük a légzőszervi megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a rák kezelésében.
  • Tekintettel a COVID-19 járvány (?) által okozott jelenlegi „vészhelyzetre” és a korlátozott terápiás lehetőségekre, a világ vezető apiterápiás orvosai a propoliszt ígéretes és releváns terápiás lehetőségként mutatják be, amely biztonságos, könnyen szájon át beadható, és természetes kiegészítőként és funkcionális táplálékként könnyen elérhető.

Összefoglalva...

...a legjobb védekezés a támadás, mármint a kórokozók (köztük a koronavírus) ellen. Még egyszerűbben: építs erős védelmi rendszert, mint a méhek a kaptárban. Amiben egyik fő termékük a propolisz, görög eredetű jelentése „a város védelme”. Védd te is szervezet-városodat a többi méhtermékkel együtt, hiszen mindegyik szinergiában van bármelyik másikkal, erősítik egymás jótékony hatásait.

Mellette persze kerüld a fejzsibbasztó médiahíreket és ne félj! Vagyis: Ne légy nooooormális…

(Forrás: a világ jobbik felének hírei és saját kútfő)

 

A Vírusmentes Egészség Legyen Veled!

TJ – vezető mézkedvelő


Tetszett a cikk? Akkor kérd az ingyenes mézes-méhes híreket is!

Szeretnél elsőként értesülni a legfrissebb mézes-méhes hírekről, akciókról és újdonságokról? Iratkozz fel a Mézbarlang hírlevelére:

Árukereső.hu Árukereső.hu
simplepay_hu