Mézes alkoholos koktélok

Mézes alkoholos koktélok

2020.06.29 15:00
Trepinszki József
Mézes alkoholos koktélok

Üdítő mézes koktélok alkohollal: íme a legjobb receptek

Nyűgözd le barátaidat, és készíts olyan koktélokat, akár egy profi mixer! Összegyűjtöttük a legjobb mézes-alkoholos koktélrecepteket, amikkel feldobhatod a nyári estéket! Ha kíváncsi vagy rájuk, ide kattintva máris elolvashatod őket »

Koktélok mézzel, alkohollal

A méz kitűnő alapja lehet a legkülönfélébb nyári alkoholos italoknak, hűsítő koktéloknak. Összegyűjtöttünk az általunk legjobbnak ítélt 11 receptet, próbáld ki és fogyaszd őket egészséggel - és mértékkel!  És ha Neked is van hasonló finomság a tarsolyodban, írd meg nekünk az ugyfelszolgalat@mezbarlang.hu címre, és közzétesszük oldalunkon.


#1 Mézes puncs

Hozzávalók: Mézes szirup: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz).

Elkészítése a mézes szirupnak: A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben.

Elkészítése a puncsnak: Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemű nem lesz. Hűtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.

Hozzávalók a puncshoz: 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.



#2 Mézes Summer Bee

Hozzávalók: 4 cl Fütyülős Barack - 1 szem eper - 2 gerezd zöldcitrom - 1 cl papayaszirup - gyömbérlé a feltöltéshez - 2 cl méz

Díszítés: eper és mentalevél

Készítése: A pohár alján az epret és a zöldcitromot törőfával összetörjük és kétharmadig töltjük a poharat tört jéggel. Erre töltjük a Mézes Barackot, a meleg mézet, a papayát és a gyömbért. Az egészet óvatosan átkeverjük bárkanállal, és kész is a koktél.



#3 Madame Marmelade mézzel

Hozzávalók: 4 cl Fütyülős Barack - 2 teáskanál sárgabaracklekvár - 2 gerezd citrom leve, 2 cl illatos méz (pl. hársméz)

Díszítés: ehető virág (árvácska)

Készítése: Az összetevőket és a felmelegített mézet shakerben alaposan összerázzuk, és a pohárba szűrjük.

#4 Hennessy Fütyülős mézkoktél

Hozzávalók
: 3 cl Fütyülős Barack - 3 cl Hennessy VS konyak - 1,5 cl Monin barackszirup - 2 cl méz


Díszítés: narancshéjspirál

Készítése: A shakerben a jégkockákra töltött alapanyagokat és a felmelegített mézet összerázzuk, utána lehűtött koktélos pohárba szűrjük, majd felszolgáljuk.



#5 Mézes Apri Cooler

Hozzávalók
: 4 cl Fütyülős Barack - 2 gerezd zöldcitrom leve - 1,5 cl papayaszirup - 8 cl narancslé - 1,5 cl méz


Díszítés: virág kumquat-ből (törpemandarinból)

Készítése: A shakerben jégkockákkal az alapanyagokat, a felmelegített mézet jól összerázzuk, és a jégkockákra töltjük, majd felszolgáljuk.

 

#6 Sex On The Beach mézzel

Hozzávalók
: 2 cl Fütyülős Barack - 2 cl baracklikőr - 2 cl méz, ananászlé és áfonyalé (vagy feketeribizlilé) a feltöltéshez


Díszítés: ananászcikkely

Készítése: A pohárba jégre töltjük a Fütyülős Barackot és a baracklikőrt, a felmelegített mézet, majd fele-fele arányban feltöltjük az üdítőkkel.


#7 Citromos, mézes Gin

Hozzávalók: 5 cl gin, 2 cl méz, 5 cl száraz francia vermut, szódavíz vagy tonik, jég.

Pohár: highball

Díszítés: mentaágacska és citromhéj-csík

Elkészítése: A gint, vermutot és a meleg mézet keverjük, majd jéggel összerázzuk és pohárba szűrjük. Hosszú, hűvös italhoz a gint és a vermutot jéggel megtöltött highballban keverjük össze, és öntsünk rá szódavizet vagy tonikot. Mentaágacskával díszítsük.

#8 Citromos, mézes Kamikaze

Hozzávalók:6 cl vodka, 3 cl méz, 3 cl citromlé, 2 kiskanál Lime Cordial, jég 

Díszítés: citromhéj-csík és egy szem koktélcseresznye

Elkészítése: Az alapanyagokat és a meleg mézet egy shakerbe öntjük, jól összerázzuk, pohárba szűrjük és felszolgáljuk.

 

 #9 Mézes, citromos Americano

Hozzávalók: 5 cl Campari, 5 cl édes vermut, 2-3 cl méz, szódavíz, jég

Pohár: old fashioned

Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye.

Elkészítése: A Camparit, meleg mézet és a vermutot egy jéggel megtöltött pohárba öntjük. Ízlés szerinti mennyiségben belekeverjük a szódavizet.

 

#10 Blue Negligée mézzel

Hozzávalók: 3 cl Ouzo, 3 cl Parfait Amour, 3 cl zöld Chartreuse, 3 cl méz, jégkása

Díszítés: egy szelet citrom

Elkészítése: Az alapanyagokat és a meleg mézet jól összerázzuk, és egy jéggel félig megtöltött pohárba szűrjük majd felszolgáljuk.

 

 #11 Mézes Gin-tonik citrommal

Hozzávalók: 3 cl gin, 2-3 cl méz, 15 cl tonik, jég

Díszítés: egy szelet citrom

Elkészítése: A gint és a meleg mézet egy jéggel félig megtöltött pohárba öntjük, elkeverjük, majd ízlés szerint kiegészítjük tonikkal és felszolgáljuk.

Egy fontos jótanács a végére, minden koktélhoz: a mézet soha ne melegítsd 40 fok fölé, mert akkor elveszíti illat- és tápanyagtartalmának jelentős részét!

Az Egészség Legyen Veled! (Ilyenkor, nyáron is.)

TJ - vezető mézkedvelő